به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، موسیقی حواس مختلفی را در بر میگیرد و نوازندگان در مقایسه با غیر موسیقیدانان، تشخیص بهتری از تفاوتهای زمانی، سمعی و بصری و تشخیص احساسات را نشان میدهند. با این حال، اینکه آیا آموزش موسیقی این تواناییها را ایجاد میکند یا این امر به صورت ذاتی در نوازندگان وجود دارد، باید مشخص شود.
نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه باث نشان میدهد که یادگیری و نواختن یک آلت موسیقی تاثیر مثبتی بر بخش توانایی مغز در پردازش مناظر و صداها دارد. نتایج این مطالعه همچنین نشان میدهد که چگونه موسیقی میتواند به بهبود خلق و خوی افسرده کمک کند.
در این مطالعه محققان سی و یک شرکت کننده را به سه گروه(یک گروه آموزش موسیقی، یک گروه برای گوش دادن به موسیقی و گروه کنترل) تقسیم کردند و همگی یک جلسه یک ساعته در هفته را به مدت ۱۱ هفته به این کار پرداختند. به افرادی که هیچ آموزش یا تخصص موسیقی قبلی نداشتند گفته شد که جلسات هفتگی یک ساعته را تکمیل کنند.
مبتدیانی که در طول ۱۱ هفته فقط یک ساعت در هفته در کلاس پیانو شرکت کردند، پیشرفتهای قابل توجهی را در شناخت تغییرات محیطی سمعی و بصری گزارش کردند و افسردگی، استرس و اضطراب کمتری را گزارش کردند.
دانشمندان دریافتند که ظرفیت افراد برای پردازش اطلاعات چندوجهی مانند بینایی و صدا، ظرف چند هفته پس از شروع کلاس بهبود یافته است. این پیشرفتها در سیستم چندحسی فراتر از توانایی موسیقی بود. دقت پردازش سمعی و بصری افراد پس از گذراندن کلاس آموزش موسیقی افزایش یافت. هنگامی که از آنها خواسته شد تشخیص دهند که آیا رویدادهای صدا و بصری به طور همزمان اتفاق میافتند یا خیر، کسانی که آموزش پیانو را گذرانده بودند، عملکرد دقیقتری داشتند.
دانشمندان خاطرنشان کردند: یافتهها نشان داد که شرکتکنندگان پس از آموزش این ساز در مقایسه با قبل از آن، نمرههای افسردگی، اضطراب و استرس پایینی داشتند. آموزش موسیقی میتواند برای افرادی که مشکلات سلامت روانی دارند مفید باشد. در حال حاضر تحقیقات بیشتری برای آزمایش این موضوع در حال انجام است.
دکتر "کارین پترینی"(Karin Petrini) روانشناس شناختی و متخصص موسیقی از گروه روانشناسی دانشگاه باث توضیح داد: ما میدانیم که نواختن و گوش دادن به موسیقی اغلب به زندگی ما شادی میبخشد، اما با این مطالعه، ما علاقهمند شدیم تا در مورد تاثیرات مستقیم آن بیشتر بدانیم. یک دوره کوتاه یادگیری موسیقی میتواند بر تواناییهای شناختی ما تاثیر بگذارد. یافتههای مطالعه ما نشان میدهد که یادگیری و نواختن این ساز تاثیر مثبت و قابل توجهی بر نحوه پردازش اطلاعات صوتی و تصویری مغز حتی در بزرگسالی که انعطافپذیری مغز کاهش مییابد، دارد.
انتهای پیام