سیدقاسم موسوی ظهر امروز (۸ آذرماه) در حاشیه مانور زلزله در مدرسه متوسطه اول پسرانه دولتی علامه طباطبایی ناحیه ۲ زنجان، افزود: مدرسه ایمن، مانور، جامعه تابآور، هشدار و زلزله امروز بار آموزشی را برای دانشآموزان داشت که انتظار میرود این آموختهها را با خانواده نیز تمرین کنند.
وی یادآوری کرد: هیچ نقطهای در کره زمین مصون از وقوع زلزله نیست و در سطح کشور ایران نیز روزانه این حادثه اتفاق میافتد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان گفت: بر اساس آمار مدیریت بحران استان از ابتدای سالجاری تاکنون چهار هزار زلزله در سطح کشور روی داده است.
موسوی ادامه داد: با مطالعه سایتهای زمینشناسی و زلزله این تعداد حوادث را مشاهده خواهیم کرد و با توجه به اینکه شدت و بزرگی این زلزلهها کم است قابل احساس نیست.
وی تاکید کرد: اما گاهی ممکن است شدت آن بیشتر شده و در ساعتهایی از شبانهروز اتفاق افتد که در مدرسه یا منزل باشیم که نیاز است آموزشهای انجام شده در خصوص پناهگیری و خروج اضطراری در زلزله رعایت شود و امسال مانور زلزله در مدارس استان ۲۴ سال است که اجرا میشود.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان زنجان گفت: دانشآموزان علاقمند میتوانند در کلاسهای آموزشی امداد و نجات هلالاحمر در سراسر استان شرکت کنند و علاوه بر این با مراجعه به سایت آموزشی خادم از این آموزشها بهرهمند شوند.
موسوی خاطرنشان کرد: علاوه بر این دانشآموزان میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اعضا و داوطلبان عضو جمعیت هلالاحمر استان زنجان شوند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲ هزار نفر عضو در حوزه جوانان در جمعیت هلالاحمر استان داریم، خاطرنشان کرد: این تعداد از اعضا در برنامههای مختلف در ارائه خدمات بشردوستانه به هموطنان فعالیت دارند.
این مسئول گفت: امید داریم هیچگاه حادثه غیرقابل جبرانی نداشته باشیم و با توجه به ارتقا آگاهی هموطنان خسارتهای جانی و مالی ناشی از حوادث در سطح کشور کاهش یافته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان نیز در حاشیه این مانور افزود: جمعیت هلالاحمر به هموطنان و دانشآموزان آموزشهای مورد نیاز در مواجه با حوادث و بالایا را ارائه میدهد.
صفیاله کرامتی یادآوری کرد: نحوه پناهگیری و خروج اضطراری را در این آموزشها را میآموزند و این آموختهها به منازل و برای سایر اعضای خانواده نیز منتقل میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این مانور گفت: هیچ جامعه و اجتماعی را نداریم که تشابه اخلاقی داشته باشند و منطق و اندیشه بشر تضادها را در کنار هم قرار میدهد تا بر مشکلات جمعی فائق آید.
علی اسماعیلی به تابآوری و ایمنی در مدارس اشاره کرد و گفت: پیش از این در برنامههای مانور زلزله که برگزار شده کمتر به تابآوری بعد از حوادث و بلایا اشاره شده است.
وی یادآوری کرد: رعایت قوانین و ساختوسازها، افزایش آگاهی هموطنان در برابر حوادث میتواند منجر به کاهش خسارتهای جانی و مالی ناشی از آن شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: با توجه به اینکه وقوع حوادث از جمله زلزله اجتنابناپذیر است،؛در کنار آمادگی فیزیکی باید برای تنظیم رفتارها در حین حوادث و بعد از آن نیز باید فکری داشته باشیم و از آموزشهای ارائه شده در این مواقع بهره ببریم.
انتهای پیام