آغاز تلاش‌ها برای انعقاد معاهده جهانیِ زباله‌های پلاستیکی

علیرغم چندین دهه تلاش، آلودگی پلاستیکی تشدید ‌شده؛ واقعیتی تلخ که نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان را روز گذشته (دوشنبه) در اروگوئه گرد هم آورد.

به گزارش ایسنا، در این نشست نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان شروع به ترسیم مسیری کردند تا اولین معاهده جهانی برای مبارزه با آلودگی پلاستیکی منعقد شود.

"اینگر اندرسن"، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل مستقر در نایروبی در ابتدای این مذاکرات گفت: می دانیم که جهان اعتیاد چشمگیری به استفاده از پلاستیک دارد.

وی افزود: بحران پلاستیک نیز یک بحران اقلیمی است. پلاستیک دارای ردپای کربن سنگین و مواد شیمیایی است.

نشست اروگوئه پس از آن برگزار شد که طرفین در مجمع محیط زیست سازمان ملل در نایروبی در ماه مارس توافق کردند تا یک کمیته بین دولتی برای مذاکره و نهایی کردن معاهده قانونی الزام آور پلاستیک تا سال ۲۰۲۴ تشکیل شود.

این تصمیم بزرگترین پیشرفت زیست محیطی از زمان امضای توافقنامه پاریس برای مهار گرمایش جهانی در سال ۲۰۱۵، تلقی می شود. برخی برآوردها حاکی از آن است که هر دقیقه یک کامیون زباله پلاستیکی در دریا رها میشود. پیش‌بینی می‌شود که میزان مواد پلاستیک ورودی به اقیانوس‌ها تا سال ۲۰۴۰ سه برابر شود. همزمان، میکروپلاستیک‌ها در خون انسان، ریه، طحال و بافت کلیه و حتی در بافت جنین یافت شده است.

به گزارش فرانس ۲۴، کارشناسان بر این باورند در صورت وجود اراده سیاسی کافی، این تنها یک توافق نامه بین المللی و از نظر قانونی الزام آور است که می تواند آغاز متوقف کردن یکی از بدترین بلاهای محیط زیستی روی کره زمین باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401090805236
  • خبرنگار : 71432

برچسب‌ها