«به شهر بستان (طریق‌القدس) خوش آمدید»!

غلامرضا نکوفر متولد سال ۱۳۲۱ در شهر اهواز است. وی از استادان خوشنویسی است که در دوران دفاع مقدس همزمان که مشغول خوشنویسی برای رزمنده‌ها بود هنگام عملیات اسلحه به دست می‌گرفت و همدوش رزمندگان می‌جنگید.

هنرمندی که از کودکی به فراگیری هنر خوشنویسی روی آورد و در سال‌های جنگ به ۲ شکل رزمی و هنری فعالیت داشت تا به امروز خالق زیبایی کلمات است و فعالیت فرهنگی خود را متوقف نکرده است.

به مناسبت هشتم آذر، سالروز آغاز عملیات طریق‌القدس و فتح بستان، به گفت‌وگو با او، که خوشنویس تابلوی مشهور «به شهر بستان (طریق‌القدس) خوش آمدید» است، پرداختیم.

نکوفر در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که در دوران دفاع مقدس به عنوان خطاط در لشکر ۹۲ زرهی اهواز فعالیت می‌کرد توضیح داد: طریق‌القدس که جزو اولین عملیات موفق‌ ایرانی‌ها از روز شروع جنگ بود باعث شد تابلوی «به شهر بستان (طریق‌القدس) خوش آمدید» را بنویسم که در آن زمان تابلو را در ورودی شهر نصب کردند.

وی افزود: نزدیک به چهار تابلوی دیگر نیز نوشتم که در گورستان متجاوزان عراقی نصب شدند.

او خاطرنشان کرد: عملیات طریق‌القدس با اتحاد و یکپارچگی سپاه پاسداران، ارتش و جهادسازندگی شکل گرفت و سبب آزادسازی بستان و شکست نیروهای دشمن شد.

این استاد خوشنویسی ادامه داد: فرمانده‌هان جنگ از همان اوایل جنگ تحمیلی با راه‌اندازی واحدهای‌ تبلیغات در گردان‌ها، پادگان‌ها، لشکرها و... اقدامات لازم را برای جذب و بالا بردن روحیه رزمندگان انجام می‌دادند.

نکوفر با بیان این‌که از زمان کودکی به هنر خوشنویسی علاقه‌مند بوده اضافه کرد: آشنایی‌ام با خوشنویسی و فضای معنوی آن از طریق یکی از بستگان و تشویق‌های ایشان راه جدیدی در زندگی‌ هنری‌ام گشود که باعث شد خوشنویسی را به طور جدی ادامه دهم.

او با اشاره به این‌که پس از گذراندن خدمت سربازی هفت سال در یک شرکت مشغول به کار خوشنویسی بود گفت: بعد از کار در شرکت تقریبا سال ۴۹ بود که به عنوان کارمند فنی استخدام ارتش شدم و با ذوق و شوقی که نسبت به کار خوشنویسی داشتم کارهای خوبی در آن زمان ارایه دادم.

نکوفر درباره فعالیت‌های خود بعد از دوران جنگ تحمیلی گفت: بعد از مجروح شدن در جنگ همچنان به فعالیت‌های فرهنگی خود ادامه دادم تا اینکه در سال ۱۳۷۴ بازنشسته لشکر ۹۲ زرهی اهواز شدم.

این استاد خوشنویسی بیان کرد: با وجود تمام فعالیت‌های هنری که داشته‌ام و دارم تا به امروز آن‌چنان که باید و شاید از کار خود بهره‌ای نبرده‌ام.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401090804784
  • خبرنگار : 50562