به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، یک استارتآپ مستقر در کره جنوبی به نام "Mediwhale" میخواهد از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری کلیوی از طریق اسکن غیرتهاجمی شبکیه چشم استفاده کند.
"کوین چوی"(Kevin Choi)، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل Mediwhale گفت: شبکیه تنها اندامی است که بدون نیاز به اقدامات تهاجمی، رگهای خونی مستقیما در آن دیده میشوند. بسیاری از بیماریها به آسیب رگهای خونی مربوط میشوند. بنابراین با بررسی مستقیم رگهای خونی و با تأیید یک مجموعه بزرگ از دادهها با استفاده از هوش مصنوعی، میتوانیم علائم اولیه بیماریهای مرتبط با آسیب عروق خونی را تشخیص دهیم.
اسکن شبکیه چشم فقط برای بررسی بیماریهای چشمی انجام میشود اما چوی گفت که Mediwhale از هوش مصنوعی در اسکن شبکیه برای تشخیص بیماریهای غیر چشمی استفاده میکند.
وی افزود: مزیت هوش مصنوعی، تحلیل خودکار تصویر، محاسبه امتیاز خطر و تشخیص تغییرات ظریفی است که پزشکان نمیتوانند آنها را ببینند اما هوش مصنوعی همچنان میتواند امتیاز خطر قابل تکرار را از عکسهای شبکیه چشم محاسبه کند.
چوی ادامه داد: ما امیدواریم که خطرات آینده بیماریهای مرتبط با رگهای خونی را که از بیماریهای قلبی-عروقی و کلیوی آغاز میشوند، شناسایی کنیم.
راه حل Mediwhale این است که از دوربین "فوندوس"(Fundus) برای ثبت تصاویر چشم استفاده کند و سپس یک الگوریتم هوش مصنوعی، ارزیابی خطر بیماری را ارائه دهد. دوربینهای فوندوس، دوربینهای ویژهای برای معاینه چشم هستند که کاربردهای گستردهای در چشمپزشکی دارند.
چوی گفت: پزشک عمومی میتواند تصویربرداری از شبکیه چشم را انجام دهد و در صورت تشخیص دادن خطر بالای بیماری، بیمار را برای آزمایشهای تکمیلی به متخصص ارجاع دهد. دستگاه ما میتواند رگهای خونی شبکیه را مورد بررسی قرار دهد و خطرات احتمالی بیماریهای آینده را طبقهبندی کند تا گروههای پرخطر و متوسط بتوانند با انجام دادن اقدامات اولیه، از بیماریها حتی زمانی که هیچ علامتی ندارند، پیشگیری کنند.
چوی گفت که امیدوار است در ادامه راه، بیماران بتوانند به سرعت خطرات بیماریهای قلبی-عروقی و کلیوی خود را بدون خطر تشعشع یا نیاز به آزمایش خون بررسی کنند. این امر به ویژه برای کسانی بسیار مهم است که به بیماریهای متابولیک مانند دیابت یا فشار خون بالا مبتلا هستند.
دستگاه ارائهشده توسط استارتآپ Mediwhale از نوامبر ۲۰۲۲ تاکنون هنوز توسط "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) تایید نشده است.
انتهای پیام