به گزارش ایسنا به نقل از هایپرصنعت فامکو، چیلر معمولا در انواع مینی چیلر و چیلر مرکزی ارائه میشوند که مینی چیلرها معمولا از ظرفیت 3 تا 20 تن هستند و چیلرهای مرکزی از ظرفیت 40 تن به بالا در بازار موجود میباشند. البته اکثر چیلرها قابلیت مدولار شدن با یکدیگر را دارند که این قابلیت به افزایش تناژ کمک میکند. برای مثال شما برای یک ساختمان که نیاز به 100 تن سرمایش دارد میتوانید از یک دستگاه 100 تن و یا 5 دستگاه 20 تن استفاده نمایید.
فن کویلها به عنوان پنل داخلی چیلرها قابلیت تنظیم جداگانه دمای هر بخش (استقلال هر زون به صورت جداگانه با دمای مختلف) را دارند و به وسیله ترموستات کنترل میگردند. فن کویلها میتوانند از نوع دیواری، سقفی توکار و روکار، سقفی زمینی و یا کاستی چهار طرف زن و یک طرف زن با توجه به نوع فضا نصب شوند.
انواع چیلر
چیلرها به دو دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم میشوند که در ادامه به شرح هر یک میپردازیم:
چیلر تراکمی
چیلر تراکمی بر مبنای سیکل تبرید عمل می کند، در حقیقت سیکل چیلر تراکمی از واحدهای تبخیر، چگالش، تراکم و اختناق تشکیل میشود و با استفاده از مایع مبرد، سیال را خنک کرده و انتقال حرارت را انجام میدهد. البته توجه به این نکته لازم است که چیلرهای تراکمی به دو نوع آب خنک و هوا خنک تقسیم میشوند. دلیل این امر نیز این است که چیلرها باید به نحوی گرما را دفع کنند و این عمل در کندانسور چیلرها اتفاق می افتد که در چیلرهای هوا خنک به کمک فنهای تعبیه شده در کندانسور و در چیلرهای آب خنک به کمک هوا و مبدل پوسته و لوله این فرآیند انجام میشود به همین دلیل این مدل نیاز به برج خنک کننده دارد. چیلر تراکمی مناسب مناطق معتدل بوده و نوع آب خنک آن از ظرفیت 20 الی 80 تن تبرید و نوع هوا خنک از ظرفیت 100 الی 1000 تن ارائه میگردد. سوخت مورد استفاده در چیلرهای تراکمی الکتریسیته میباشد و توجه به این نکته در مورد آنها لازم است که در کنار انتخاب چیلرهای آب خنک باید اقلام دیگری از جمله سختی گیر آب، پمپ سیرکولاسیون، خطوط لوله کشی بین چیلر و برج همچنین فضایی به عنوان موتورخانه تعبیه شود.
چیلر جذبی
چیلرهای جذبی از قدیمی ترین انواع چیلر میباشند که طی یک سیکل دائمی با استفاده از منبع حرارتی که میتواند بخار آب داغ یا شعله مستقیم باشد، سیال را به هواساز و فن کویلها انتقال میدهد. چیلر جذبی انواع مختلفی از نظر مایع جاذب و مبرد دارد که به دو دسته لیتیوم بروماید – آب و یا آمونیاک – آب تقسیم می شود، و از نظر نوع ژنراتور به عنوان منبع گرمایی، دو دسته حرارت غیر مستقیم و شعله مستقیم را دارا میباشد. سوخت مورد استفاده در چیلرهای جذبی بیشتر گاز و در برخی موارد گازوئیل میباشد. از چیلرهای جذبی در مناطقی که رطوبت بالا و یا مشکل تامین آب وجود دارد استفاده میشود.
نکات خرید چیلر
- انتخاب ظرفیت مناسب برای چیلر از نکات مهم در خرید این تجهیز است که باید با توجه به ویژگیهای محیط مورد نظر همچون نور خورشید و ارتفاع سقف انجام شود برای این منظور کارشناسان این حوزه از نرم افزارهای تخصصی همچون HAP و CARRIER استفاده میکنند.
- در زمان خرید چیلر به این نکته توجه کنید که اجزای این تجهیز میبایست توسط کارشناسان تعیین گردد از جمله این اجزا میتوان به اواپراتور، کندانسور، کمپرسور، تابلو برق و اکسپشن اشاره نمود به همین دلیل توصیه میشود در خرید چیلر به کارشناسان مجرب در این زمینه مراجعه نمایید.
مزایای چیلر
- عموما برای تهویه مطبوع محیطهای وسیع از تجهیزات خاصی همچون VRF یا چیلر استفاده میشود از جمله ویژگیهای این تجهیز هزینه راه اندازی کم آن است که موجب شده از اقبال بیشتری در میان مصرف کنندگان برخوردار باشد.
- با توجه به اینکه پنلهای داخلی چیلرها فن کویل است این تجهیز قادر است در فصول سرد سال گرمایش مطبوع تری را برای محیط فراهم سازد.
- چیلر برخلاف دیگر تجهیزات تهویه مطبوع فاقد محدودیت در میزان فاصله یونیت داخلی و خارجی است.
- هزینه نگهداری و سرویس در چیلرها نسبت به سایر تجهیزات تهویه مطبوع در این سطح کمتر است.
کاربرد چیلرها
- دستگاه های تزریق پلاستیک
- سیستمهای تهویه صنعتی مسکونی، تجاری و اداری
- صنایع ماشین آلات صنعتی
- مواد و محصولات شیمیایی
- ابزار سازی
- صنایع غذایی
- صنایع دارویی، شیمیایی
همانگونه که اعلام شد محاسبه تناژ چیلرها و استفاده از فن کویلها و مقدار حجم هوادهی هر زون نیاز به محاسبات دقیق مهندسین مکانیک سیالات و استفاده از نرم افزارهای تخصصی این شاخه دارد، لذا قبل از هر گونه تصمیم گیری در خصوص انتخاب و خرید، به صورت رایگان از تجربه کارشناسان هایپرصنعت فامکو استفاده نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی