به گزارش ایسنا، مسمومیت غذایی دانشجویان دانشگاههای ایران، موضوعی تازه برای نظام آموزش عالی به حساب نمیآید، چرا که همواره اخباری مبنی بر مسمومیت تعدادی از دانشجویان در رسانههای کشور منتشر میشود. کافی است کلید واژه "مسمومیت دانشجویان" را در اینترنت جستوجو کنیم تا با حجم زیادی از خبرهای مسمومیت دستهجمعی دانشجویان مواجه شویم.
در همین امسال و پس از پشتسر گذاشتن روزهای کرونایی و بازگشایی رسمی دانشگاهها، تعدادی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان دچار مسمومیت غذایی شدند. خرداد ماه سال جاری نیز تعدادی از دانشجویان دانشگاه امام صادق مسموم شدند.
در حال حاضر نیز دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، آخرین گروه از دانشجویانی هستند که دچار مسمویت شدهاند.
تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان چهارشنبه شب، ۲ آذر ماه با علائمی شامل دل درد، دل پیچه، اسهال و استفراغ به درمانگاه این مرکز آموزشی مراجعه کردند. به گفته دانشجویان حاضر در محل، شرایط به نحوی بوده که برخی از تختهای خوابگاه را به مرکز درمانی منتقل میکردند که بتوانند پاسخگوی دانشجویان مراجعه کننده باشند.
مراجعه دانشجویان به مرکز درمانی دانشگاه محدود نشد، بلکه حدود ۶۵ نفر به دو بیمارستان "شهید اشرفی" و "۹ دی" خمینی شهر که در نزدیکی دانشگاه صنعتی اصفهان است، اعزام شدند. طی سه روز اخیر آمارهای متعددی درباره تعداد مسمومان منتشر شد؛ در حالی که دکتر سیدعلی میرمحمدی میبدی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان تعداد این افراد را ۲۷۰ نفر اعلام کرده بود، برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی مدعی شدند که تعداد دانشجویان مسموم شده حدود ۴۵۰ نفر بوده است!
اگرچه دانشجویان مسموم دانشگاه صنعتی اصفهان دچار علائم گوارشی بودند، اما مسئولان این دانشگاه اعلام کردهاند که دلیل مسمومیت دسته جمعی دانشجویان مشخص نیست و چرایی این ماجرا در حال بررسی است.
سعید مستاجران، مدیر روابط عمومی این دانشگاه در گفتوگویی با دفتر اصفهان خبرگزاری دانشجویان ایران در این رابطه گفت: مسمومیت غذایی دانشجویان هنوز محرز نشده است. ظاهرا این وضعیت ناشی از یک بیماری ویروسی است و این بیماری ویروسی امکان انتقال از هر چیزی را دارد. کارشناسان در حال پیگیری هستند تا دلیل این بیماری مشخص شود.
وی ادامه داد: تنها کسانی که غذای سلف دانشگاه را مصرف کردهاند، دچار این بیماری نشدهاند. در میان مراجعه کنندگان، کسانی هم بودهاند که غذای سلف را مصرف نکردهاند.
بر مبنای اظهار نظر مسئولان دانشگاه اصفهان، علت اصلی مسمومیت دانشجویان هنوز مشخص نیست اما دانشجویان این مرکز آموزشی، "کیفیت غیراستاندارد غذایی" را عامل اصلی بیمار شدن دانشجویان میدانند.
کانال تلگرامی انجمن صنفی دانشجویان در این زمینه نوشت: «بنا به گزارشات رسیده از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، به دلیل کیفیت غیراستنادارد غذایی توزیع شده در میان دانشجویان در شب چهارشنبه ۲ آذر، جمع کثیری از دانشجویان خوابگاهی این دانشگاه دچار مسمویت شدند و به بهداری دانشگاه منتقل شداند. جمعیت دانشجویان مسموم به نحوی است که امکانات بهداری دانشگاه توان پشتیبانی ندارد و از خوابگاه دانشجویان، تخت و چوبلباسی (برای سرم) جهت رسیدگی به وضعیت دانشجویان مسموم شده، به بهداری منتقل شده است.»
پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ نیز روز جمعه ۴ آذر درباره آخرین وضعیت جسمانی دانشجویان گفت: غیر از ۳ دانشجو که دو نفر از آنها بستری و درحال درمان هستند و یک نفر هم مشکل آپاندیس داشته و بستری و جراحی شده، هیچکدام مشکل خاصی ندارند.
پس از مسمومیت جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، امروز شنبه ۵ آذرماه جمعی از دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به مسمومیت برخی از همدانشگاهیان خود و عدم مسئولیتپذیری مسئولان دانشگاه، غذای خود را در محوطه دانشگاه گذاشتند و از مصرف آن امتناع کردند. دانشجویان غذای خود را به صورت ردیفی و پشت سرهم در محوطه دانشگاه گذاشتند.
تلاشهای خبرگزاری دانشجویان ایران برای برقراری ارتباط با دکتر داداشپور، رئیس سازمان امور دانشجویان و مسئولان وزارت علوم در این رابطه تاکنون بینتیجه باقیمانده است. با این حال خبرگزاری دانشجویان ایران این آمادگی را دارد تا در صورت پاسخگویی مسئولان برای ارائه توضیحات، نظرات آنها را نیز دریافت و منعکس کند.
به گزارش ایسنا، شعار "ارائه غذایی با کیفیت با قیمت مناسب" بارها و بارها از سوی مسئولان داده شده اما در عمل آنچه که وجود دارد خلاف این شعار است و با یک نگاه اجمالی میبینیم که اغلب دانشجویان دانشگاههای کشور نسبت به کیفیت غذاها انتقاداتی دارند و گاهی دچار مسمومیت دستهجمعی میشوند. برخورداری از غذای با کیفیت حق تمام دانشجویان به ویژه دانشجویان ساکن خوابگاههایی است که شاید کیلومترها دورتر از خانواده و دیارشان مشغول به تحصیل هستند. اگرچه دلیل مشخصی برای مسمویت دانشجویان اعلام نشده اما اظهارات و علائم دانشجویی میتواند گواهی بر مسمومیت غذایی باشد. مسمویت غذایی دانشجویان در فصل گرم سال تاحدودی پذیرفتنی است اما در فصل سرد سال، توجیهپذیر نیست.
انتهای پیام