به گزارش ایسنا، دو منبع آگاه به رویترز گفتند: این دو کشور به توافقی نزدیک شدهاند تا لهستان عرضه نفت دریابرد به آلمان از طریق بندر گدانسک و بخشی از خط لوله دروژبا را هماهنگ کند و خرید پالایشگاه نفت شودت روسیه در آلمان توسط لهستان تسهیل شود.
اتحادیه اروپا متعهد شده است خرید نفت روسیه از مسیرهای دریایی را از پنجم دسامبر متوقف کند اما واردات از طریق خط لوله دروژبا از تحریمهای این بلوک معاف است. این موضوع به مشکلی برای شرکت "پی کی ان اورلن" لهستان تبدیل شده که قرارداد بلندمدتی برای خرید نفت روسیه از طریق این خط لوله دارد و در صورت نقض قرارداد، باید جریمه پرداخت کند.
اگر اتحادیه اروپا علیه خط لوله نفتی دروژبا یا حداقل بخش شمالی آن که نفت به لهستان و آلمان میرساند، تحریم اعمال کند، هر دو کشور از تعهداتشان برای واردات نفت روسیه بدون این که جریمهای پرداخت کنند، خلاص میشوند.
بخش جنوبی این خط لوله، نفت به مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک میرساند و این کشورها برخلاف لهستان و آلمان، به راحتی نمیتوانند منابع واردات نفت را متنوع کنند.
به گفته منابع آگاه، وزارت آب و هوای لهستان و وزارت اقتصاد آلمان در مرحله نهایی مذاکرات در خصوص تفاهمنامه لجستیک نفت هستند که جریان نفت غیرروسی را فراهم کرده و به بزرگترین پالایشگر نفت لهستان کمک می کند منافع خود در شودت را دنبال کند.
سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان روز جمعه در برلین گفت: آلمان متعهد است از سال ۲۰۲۳ نفت روسیه را خریداری نکند و سرگرم کار روی راهکاری با لهستان برای تضمین تامین نفت شودت، است. وزارت آب و هوای لهستان اعلام کرد عمل به تعهد توقف خرید نفت روسیه توسط لهستان و آلمان، مستلزم مقررات در سطح اتحادیه اروپاست و هر دو کشور برای نیل به این هدف همکاری میکنند.
آلمان بدون ملی کردن شودت، این پالایشگاه نفت را تحت اداره شش ماهه قرار داده و به دنبال راهی برای تامین نفت برای آن است.
لهستان و آلمان در بهار قول دادند تلاش کنند به واردات نفت از طریق بخش شمالی خط لوله دروژبا تا پایان سال خاتمه دهند اما اورلن قراردادی با شرکت نفت و گاز روسی تاتنفت دارد. این پالایشگر نفت لهستانی قرارداد واردات از دروژبا برای سال ۲۰۲۳ دارد اما اگر این خط لوله تحریم شود، خرید نفت را متوقف خواهد کرد.
این شرکت وابستگی به نفت روسیه را به ۳۰ درصد کاهش داده و در حال خرید از عربستان سعودی، نروژ و منابع دیگر است. روزنامه کومرسانت اوایل ماه جاری گزارش کرد اورلن از شرکت خط لوله ترانسنفت برای خرید سه میلیون تن نفت از طریق دروژبا در سال ۲۰۲۳ درخواست کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، کنترل شودت که سوخت غرب لهستان را تامین می کند، ظرفیت پالایش اورلن و کنترل این شرکت روی جریان نفت و فرآوردههای نفتی در منطقه را تقویت خواهد کرد.
انتهای پیام