نماینده ساوه و زرندیه:

علم و دانش از مولفه‌های اقتدار کشور و توسعه فرهنگی است

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: کسب علم و دانش از مولفه‌های اصلی اقتدار کشور است و زمینه دستیابی به توسعه فرهنگی خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمد سبزی در آئین پنجمین همایش تکریم از خادمان کتاب شهرستان ساوه که در سالن سلمان ساوجی برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت کتاب و کتابخوانی و افزایش آگاهی و علم در جامعه بر کسی پوشیده نیست چرا که کسب علم و دانش قدرت و اقتدار می‌آورد و ترویج فرهنگ کتابخوانی صرفا با مطالعه کتب مفیدی حاصل می‌شود که نقش هدایتگری داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه با کتابخوانی سره از ناسره تشخیص داده می‌شود، تصریح کرد: کشوری که بر کسب علم و دانش متکی باشد بر سایر کشورها سلطه و سیطره پیدا می‌کند و در عوض، پائین بودن سرانه مطالعه موجب سیطره سایر کشورها خواهد شد.

این نماینده مردم در خانه ملت با بیان اینکه نرخ مطالعه در ایران بطور میانگین روزانه از حدود دو دقیقه تا ۱۵ دقیقه اعلام شده است که بسیار پایین است، اظهار کرد: اقتدار کشور در حوزه نظامی، اقتصادی، علمی، فناوری، درمانی و ... منوط به بالا بودن نرخ مطالعه مردم است. گرچه در برخی حوزه‌ها رتبه برتر جهانی را در سایه پرورش دانشمندان و نخبگان بدست آورده‌ایم اما در مجموع، از نرخ مطالعه پائینی برخورداریم.

وی بیان کرد: اتفاقات اخیر نشات گرفته از پائین بودن سطح دانش و آگاهی مردم است در حالیکه باید واقعیت‌های تاریخی را خواند و از وقایعی که در گذشته صورت گرفته عبرت و پند گرفت. آگاهی و بصیرت مردم موجب خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان خواهد شد.

حجت‌الاسلام سبزی بااشاره به اینکه مدل سازی امروزی دنیای غرب برگرفته از واقعیت‌های تاریخی ادوار گذشته بوده است، تصریح کرد: افتخارات و دستاوردهای انقلاب در سایه مطالعه و کسب دانش حاصل شده است که باید تبیین شود و کتمان این حقایق جامعه را دچار خود تحقیری خواهد کرد. با مطالعه و علم آموزی می‌توان به خودباوری دست یافت و دشمن را در عملی کردن توطئه‌های خود ناکام گذاشت.

وی با بیان اینکه ارتقای سواد رسانه‌ای لازمه اقتدار کشور و توسعه فرهنگی است، افزود: افزایش آگاهی جامعه موجب خواهد شد که نگاه نقادانه سازنده و منصفانه به موضوعات صورت گیرد و نگاه تخریب گرایانه که یک آفت و آسیب برای توسعه است از بین برود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه با تاکید بر اینکه هر کتابی هدایتگر نبست و بعضا برخی کتب، جامعه را مورد انحطاط قرار می‌دهد، افزود: صرف با تولید کتاب و افزایش کتابخانه نمی‌توان گفت که دانش مردم توام با اخلاق مداری ارتقا پیدا کرده است بلکه باید کتابهایی را تولید کرد که محتوای هدایتگری و روشنگری برای جامعه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه سهم فرهنگ از بودجه کشور بسیار پایین بود و با حمایت مجلس افزایش یافته است، افزود: با وجود نگاه حمایتی مجلس شورای اسلامی به حوزه فرهنگ اما باید دستگاههای مربوطه به ویژه حوزه صنعت و شهرداری‌ها سهم خود را در مقوله فرهنگ و کتابخوانی به موقع و به میزان لازم پرداخت کنند.

به گزارش ایسنا، امام جمعه ساوه نیز گفت: خدا در قرآن کریم خود را اکرم معرفی کرد و اولین کار خدای اکرم نزول کتاب برای تربیت انسان با کرامت بود.

حجت‌الاسلام جعفر رحیمی افزود: کتاب واقعی کتابی است که پیوست آن تربیت انسان با کرامت و با فضیلت باشد و اگر این چنین شد جامعه با برخورداری از افرادی کارآمد و موثر در حوزه علمی پرورش و در ابعاد گوناگون قدرتمند خواهد شد.

وی با اشاره به پایین بودن سرانه کتابخوانی در جامعه افزود: پایین بودن سطح مطالعه در جامعه نگران کننده و تاثرآور است و در این میان مسئولیت نهادهای فرهنگی برای ترویج فرهنگ مطالعه باید بیشتر شود.

امام جمعه ساوه افزود: پیامبر خدا با کتاب آسمانی قرآن کریم به تربیت امت خود پرداخت تا فلسفه بعثت که همانا ترویج مکارم اخلاقی است محقق شود. سرآمد همه کتابها قرآن کریم است و عمل به دستورات کلام وحی موجب هدایت جامعه بشری خواهد شد.

وی با بیان اینکه مطالعه استرس را کاهش داده و بیخوابی را درمان می کند و کارکرد مغز را بهبود می‌بخشد، افزود: مطالعه انسان را جذاب و او را در زندگی روزمره هدفمند خواهد کرد، موجب غلبه بشر بر مشکلات شده، انسان را اجتماعی کرده و دایره لغات را افزایش داده و نتیجه آن خلاقیت و ایده پرروی خواهد شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه نیز گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه یک ضرورت است و برگزاری همایش تکریم از خادمان کتاب گامی در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و تقویت روحیه نویسندگان و نیز معرفی خادمان کتاب به جامعه است.

حسین محمودی‌فر با بیان اینکه فرهنگ مطالعه در جامعه پایین است و باید سازوکار مناسب برای افزایش آن را با ترویج کتابخوانی اتخاذ کرد، افزود: ایران مهد پرورش مشاهیر و مفاخر است و جزو ۱۰ کشور برتر جهان از حیث علمی به شمار می‌رود و باید برای ارتقای رتبه ایران در حوزه علمی با افزایش سرانه مطالعه تلاش کرد.

در این آئین که همزمان با فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، از جمعی از نویسندگان، کتابخوان‌ها، کتابداران و خادمان کتاب با اهداء لوح تقدیر و هدایایی تجلیل بعمل آمد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401090301890
  • خبرنگار : 50212