محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بسیاری از خسارت های وارده (وقوع آفات و امراض، سرمازدگی) به بخش باغی و زارعی را می توان با پیش بینی های به موقع مدیریت و از وقوع آن جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه این ایستگاه ها بیشتر برای باغات راه اندازی شده اند، افزود: این ایستگاه ها آفت های کرم سیب، بیماری لکه سیاه سیب، سفیدک انگور و کرم خوشه خوار را رصد و پایش می کند.
رضایی ادامه داد: بر اساس پروژه های پیش آگاهی در ۹ منطقه در این استان ۴ آفت مذکور مورد پایش قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: برای امسال به سازمان حفظ و نباتات پیشنهاد شده تا ایستگاه های پیش آگاهی برای کنترل و پایش و جلوگیری از شیوع آن ها برای مزارع کشاورزی راه اندازی شود.
گفتنی است ۶۶ منطقه ریسک پذیر در این استان وجود دارد که ایجاد ایستگاه های پیش آگاهی کشاورزی نقش مهمی برای جلوگیری از بروز خسارت ها دارد.
نصب دستگاه های دیتالاگر یکی از مهمترین اقداماتی است که باید در این زمینه انجام می شود.با نصب دستگاه های دیتالاگر به مدت سه سال و تحلیل داده های به دست آمده دیگر بعد از آن مدت نیازی نیست که در منطقه حضور داشته باشیم بلکه با اطلاعات به دست آمده در همان ایستگاه می توان پیش بینی های لازم را انجام داد.
منطقه بدرانلو در بجنورد یکی از مناطقی به حساب می آید که در چند سال گذشته به علت نوسانات دمایی و رطوبتی در تاکستان های آن خسارت های سنگین ناشی از سفیدک انگور وارد شده است.
انتهای پیام