یک مسئول در جهاددانشگاهی کشور:

نیازسنجی در فعالیت‌های دانشجویی مغفول مانده است

مدیرکل برنامه ریزی و توسعه فرهنگی جهاددانشگاهی کشور، نیازسنجی را موضوع مغفول مانده در فعالیت‌های دانشگاهی و دانشجویی عنوان کرد.

دکتر علیرضا سامانی سه‌شنبه یکم آذرماه در نشست هم اندیشی دبیران کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشگاه‌های شیراز که به میزبانی جهاددانشگاهی فارس برگزار شد، بیان کرد: نیازسنجی، موضوع مغفول مانده فعالیت‌های دانشگاهی است.

او گفت: مسئولان فرهنگی نیاز سازی برای جوانان و دانشجویان می‌کنند و احساسشان بر این است که می‌توانند عرصه فعالیت دانشجویی دهه اول انقلاب را به عرصه فعلی دانشگاه‌ها تعمیم دهند؛ در حالی که زمان نشست محوری و مصاحبه در اوایل دهه ٦٠ زمان زیادی سپری شده و دانشجویان و جوانان با نیازهای دیگری مواجه شده‌اند.

مدیرکل برنامه ریزی و توسعه فرهنگی جهاددانشگاهی کشور همچنین خواستار مطالبه گری فعالان فرهنگی شد و گفت: دانشجویان خود باید مبدع طرح‌های فرهنگی باشند و مطمئنا به این مطالبه گری به نحو شایسته‌ای پاسخ داده خواهد شد.

سامانی با بیان اینکه بودجه محدودی در این حوزه پیش‌بینی شده که امید است در عرصه‌ای استفاده شود که دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی نگوید که عمرم تلف شده، به کارکرد حوزه برنامه‌های دانشجویی جهاددانشگاهی در قالب سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در سال ٧٧ به یک سازمان مجزا تبدیل شد.

او اضافه کرد: در ابتدا اقدامات این سازمان به اجرای برنامه‌های فرهنگی مرتبط با دانشجویان از جمله مسابقات و مناظرات دانشجویی و اردوهای دانشجویی محدود می‌شد اما در یکی دو دهه اخیر کادر سازی هم به شرح وظایف آن اضافه شد.

مدیرکل برنامه ریزی و توسعه فرهنگی جهاددانشگاهی کشور گفت: در ابتدای تاسیس جهاددانشگاهی بسیاری از دانشجویان به صورت افتخاری با این نهاد همکاری کردند و به مرور زمان در این مجموعه مشغول به فعالیت شدند.

سامانی خاطرنشان کرد: اگر اوقات دانشجویان اجازه می‌دهد، دست یاری به سویشان دراز می‌کنیم که در برنامه‌های فرهنگی جهاددانشگاهی حضور پیدا کنند.

او همچنین عنوان کرد: بیشترین تعاملات جهاددانشگاهی با دولت در بخش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی سال های اخیر بوده است.

سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس نیز در این جلسه با تاکید بر این نکته که جهاددانشگاهی به دنبال ایجاد یک فضای مثبت در دانشگاه‌هاست، گفت: یکی از مباحثی که در جهاددانشگاهی دنبال می‌شود، ایجاد فضایی است که خود دانشجویان پای کار بیایند.

محمدرضا غلامپور، ادامه داد: تلاش کرده‌ایم که جشنواره‌ها، مسابقات و برنامه‌ها را محدود به دانشگاه خاصی نکنیم و معمولا طرح‌ها هم به صورت استانی ملی و منطقه‌ای برگزار می‌شود.

او با بیان اینکه نمی‌توان تنها در یک دانشگاه یک تیم قوی ایجاد کرد اما با هم افزایی چند دانشگاه، هم طرح‌ها به نتیجه می‌رسند و هم برنامه‌ها قوی تر اجرایی می‌شوند، گفت: اینکه بنشینیم پشت میز و برای دانشجو برنامه تدوین و آنها را ملزم به شرکت در برنامه‌ها کنیم، فایده‌ای ندارد اما اگر دانشجو خود پای کار بیاید به نتیجه می‌رسیم.

غلامپور با تاکید بر اینکه به دلیل به روز شدن نیارهای دانشجویی، نیاز به حضور فعال خود دانشجویان در اجرای برنامه‌ها داریم، عنوان کرد: اگر سعی و خطا در محیط های دانشجویی در دهه‌های اول انقلاب گرفته می‌شد، دیگر خطایی نمی‌کردیم.

او خاطرنشان کرد: تصور این است که اگر در دانشگاه‌ها تنها به درس و مدرک تمرکز کنیم تجربه‌ای کسب نخواهد شد و برعکس در صورت حضور فعال در برنامه‌های دانشجویی و فرهنگی در زمان دانشجویی، ضمن کسب تجربه در محیط کاری پس از دوران دانشجویی، شاهد اثرگذاری برنامه‌ها هم خواهیم بود.

سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس ابراز امیدواری کرد که با ایجاد یک فضای تعاملی این مهم رخ دهد تا در معاونت فرهنگی هیچ دانشگاهی، کارمندی وجود نداشته باشد و خود دانشجویان در راس قرار بگیرند.

غلامپور اظهار کرد: برگزاری چنین جلساتی موجب ذهنیت سازی برای فعالان فرهنگی و به نتیجه رسیدن طرح‌های قابل اجرا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه دبیران کانون‌های فرهنگی هنری، اجتماعی و دینی دانشگاههای شیراز به ارائه دیدگاه خود و طرح سئوالاتی پرداختند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401090100280
  • خبرنگار :