رمضانعلی سنگدوینی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به مطرح شدن احتمال قطع گاز صنایع و اعمال محدودیت بیشتر برای نیروگاه ها از سوی شرکت ملی گاز، بیان کرد: بنده بالغ بر ۳۲ سال در صنعت گاز کشور فعالیت کرده ام. در این دو سال هم که در مجلس حضور یافته ام در کمیسیون انرژی با این صنعت سر و کار داشته ام. ما از سال ۸۹ هدفمندسازی یارانه ها را اجرایی کردیم. به واسطه این طرح ما به دنبال این بودیم که در مصرف انرژی نه صرفا مصرف گاز بلکه در همه مصارف انرژی صرفه جویی کنیم. صرفه جویی در حوزه بنزین، گازوئیل، برق، گاز و سوخت ها فسیلی همه مورد توجه بود. از سال ۸۹ که هدفمند سازی یارانه ها راه اندازی شد ما چه اقدامی برای صرفه جویی در حوزه انرژی انجام داده ایم؟
برای صرفه جویی انرژی در حوزه خانگی چه گامی برداشته ایم؟
وی در ادامه اظهار کرد: آیا ما خودروها را کم مصرف کردیم؟ برای صرفه جویی مصرف انرژی در حوزه خانگی چه کاری انجام دادیم؟ صرفا در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان تاکید کردیم که پنجره ها باید دو جداره ساخته شود. غیر از شعار کاری کردیم؟ سوال اساسی دیگر این است که متولی بهینه سازی مصرف انرژی در کشور کدام بخش است؟ با این روش نمی توان گام مثبتی در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی برداشت. انرژی در کشور ما ارزان است. درآمد مردم هم پایین است. ما نمی توانیم به یکباره قیمت انرژی را بالا ببریم ولی درآمدها مردم پایین باقی بماند. اما ما چه سیاست هایی برای بهینه سازی مصرف در نظر گرفته ایم؟ از سوی دیگر در حوزه صنعتی چه سیاستی اتخاذ کردیم که مصرف انرژی بهینه شود؟ چرا صنعت را مسئول نکردیم که در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی گام بردارد.
آیا به مردم راهکار برای صرفه جویی انرژی ارائه کرده ایم؟
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز ما با ناترازی گاز مواجه هستیم. اولویت اول مصرف گاز در کشور نیز در حوزه خانگی و تجاری است. برای بهینه سازی مصرف در حوزه خانگی ما چه کاری انجام داده ایم؟ آیا به مردم راهکار ارائه کرده ایم یا اینکه صرفا شعار دادیم که دمای خانه را بین ۲۴ و ۲۵ درجه نگهدارید؟ چه مسیری را پیش پای مردم برای صرفه جویی در مصرف گذاشتیم؟ آیا بخاری با بازدهی بالا در اختیار مردم قرار دادیم؟ ما ۲۶ میلیون خانوار داریم که مصرف کننده گاز طبیعی هستند. ۲۰ میلیون نفر از بخاری گازی استفاده می کنند. چه تعداد بخاری گازی تولید کردیم که از استاندارد بالایی برخوردار باشد؟
وی در ادامه تاکید کرد: اگر صرفه جویی در این حوزه صورت گیرد به اندازه دو الی سه فاز پالایشگاهی گاز در اختیار کشور قرار می گیرد. اگر ما از سال ۸۹ به این سمت رفته بودیم امروز بعد از گذشت ۱۲ سال وضعیت ما این نبود. متاسفانه به فکر نبودیم. باید یک گامی برای مردم برداریم که آنها نیز به سمت صرفه جویی گام بردارند. دو فاز پالایشگاهی بالغ بر ۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می کنند اگر میزان قیمت واقعی جهانی آن را محاسبه کنیم می بینیم که چه چیزی را امروز داریم بی رویه می سوزانیم. میزان مصرف بنزین نیز در کشور به شدت بالا است.
قطعی گاز صنایع و پتروشیمی ها به کشور ضرر می زند
وی افزود: ما دیدیم که لامپ های کم مصرف جایگزین لامپ های پرمصرف شد. همین اقدام باعث شد تا مصرف در حوزه برق کاهش یابد. در حوزه گاز نیز ما باید بخاری هایی با بازده بالا و یا سیستم حرارتی مرکزی با مصرف پایین داشته باشیم. راهکار برای بهینه سازی مصرف زیاد است نکته حائز اهمیت این است که باید اقدام عملی صورت گیرد. با قطعی گاز صنایع تولیدی و پتروشیمی ها این کشور است که ضرر می کند. برای واردات گاز مورد نیاز این حوزه نیز باید دلار پرداخت کرد. همه این ها به ضرر کشور است. مردم ما به خوبی می توانند صرفه جویی کنند. ما باید لوازم مناسب در اختیار آنها قرار دهیم. مردم که نمی توانند بخار گازی تولید کنند. این امر به عهده صنعت است. بنده به جرأت می گویم با استانداردسازی لوازم مصرفی و ساختمان ها ناترازی ما در حوزه انرژی به شدت کاهش پیدا می کند. از محل صرفه جویی در حوزه خانگی و تجاری می توانیم نیاز صنعت را تامین کنیم.
انتهای پیام