به گزارش ایسنا، ادعای یک مقام آمریکایی درباره جلوگیری از حمله ایران به عربستان در صدر اخبار پربازدید امروز قرار گرفت.
مک گورک، هماهنگ کننده شورای امنیت آمریکا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا در اظهاراتی در نشست امنیتی منامه با طرح این ادعا که نیروهای آمریکایی یک تهدید قریب الوقوع از سوی ایران را رصد، با آن مقابله و از انجام آن ممانعت کردند، افزود: ایران برای حمله به عربستان آمده میشد و به احتمال زیاد این امر به دلیل همکاری امنیتی گسترده میان عربستان و آمریکا رخ نداد.
امروز همچنین روابط عمومی نیروی زمینی سپاه با انتشار اطلاعیه ای از آغاز دور جدید حملات موشکی و پهپادی قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام به مقرهای باقیمانده تروریستهای تجزیهطلب ضد ایرانی در مناطقی از اقلیم شمال عراق خبر داد.
در واکنش به این حملات دولت اقلیم کردستان عراق در بیانیهای ضمن درخواست از ایران برای پایان دادن به این حملات، تاکید کرده است که چنین اقداماتی به حاکمیت عراق و اقلیم کردستان آسیب می زند و دولت اقلیم کردستان آن را نقض آشکار قوانین بینالمللی و اصل حسن همجواری میداند.
در پی همین موضوع، فرمانده سنتکام هم در بیانیهای دور جدید حملات سپاه پاسداران به مقر تروریستها در اقلیم شمال عراق را «غیرقانونی» تلقی کرده و آن را محکوم کرد و افزود که این حملات غیرنظامیان را به خطر اندخته، استقلال عراق را نقض کرده و امنیت و ثبات عراق و خاورمیانه را که به سختی به دست آمده است، به مخاطره میاندازد.
همچنین ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری امروزش با خبرنگاران ضمن تکرار موضع ایران در ارتباط با فعالیت گروههای تروریستی و تجزیه طلب در نواحی مرزی دو کشور ایران و عراق گفت: امیدواریم که دولت مرکزی عراق با بسط حاکمیت خود و استقرار نیروهای مرزبانی و نظامی خود در طول مرزهای مشترک دو کشور مانع فعالیت گروههای تروریستی و تجزیه طلب شود تا ایران مجبور نشود برای دفع تهدیدات علیه خود دست به اقدامات بازدارنده دیگری بزند.
ناصر کنعانی در پاسخ به سوال دیگری درباره تصویب قطعنامه در شورای حکام علیه فعالیتهای هستهای ایران گفت: مایل به پیش بینی در مورد اقدامات و گامهای احتمالی این دست کشورها نیستم و آنچه که مهم است این است که ایران در برابر تعامل سازنده، تعامل سازنده خواهد داشت و در برابر رفتارهای غیر سازنده واکنش متقابل انجام خواهد داد. ایران در برابر هر گونه اقدام احتمالی غیر سازنده واکنشی جدی، قاطع و موثر خواهد داشت و به این کشورها توصیه میکنیم که دست از این رویکردهای غیر سازنده بردارند
این در حالیست که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بخشی از گفتوگوی اخیر خود با شبکه سیبیسی با طرح این موضوع که آژانس اطلاعاتی برای اثبات وجود برنامه هستهای تسلیحاتی در ایران ندارد، افزود: آژانس هنوز در رابطه با ایران به نقطه بیبازگشت نرسیده است. اما باید سخت تلاش کنیم تا به آنجا نرسیم.
عبدالرضا فرجیراد کارشناس مسایل بینالملل هم ضمن ارائه تحلیلی درباره قطعنامه اخیر شورای حکام علیه ایران و تاثیر آن بر مذاکرات برجامی، می گوید: آمریکا اگر بخواهد پرونده ایران و قطعنامههای آژانس را به نحوی کنار بگذارد، در گفتوگوی مستقیم این کار امکان پذیر است. آمریکا میتواند اروپا را قانع کند و از این طریق روند مذاکرات نتیجه بخش خواهد بود در غیر این صورت ادامه مذاکرات با واسطهگری اروپا کار را سخت می کند.
با شروع رقابت ها در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، درخواست جو بایدن از تیم فوتبال آمریکا هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
رییسجمهور آمریکا در تماسی تلفنی با تیم ملی این کشور از آنها خواسته که در رقابتهای جام جهانی قطر در قبال حریفانشان از جمله ایران «سخت بازی کنند».
در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت هم که به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت در زمینه ساز و کار و مجوزهای قانونی تسهیل بازگشت ارزهای حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور بررسی و مقرر شد مقررات گمرکی در این زمینه اصلاح و مجوزهای لازم دریافت شود.
انتهای پیام