معاون مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان قم عنوان کرد:

جشنواره نوجوان سالم یک نهضت فرهنگی ایجاد می‌کند

مولایی ادامه داد: هدف از برگزاری جشنواره این است که یک شبکه سازی برای سه مخاطب اولیا، مربیان و دانش‌آموزان داشته باشیم تا در بحث پیشگیری از آسیب های اجتماعی به ما کمک کنند و این خود یک نهضت فرهنگی ایجاد می‌کند.

رسول مولایی معاون مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در گفت و گو با ایسنا در رابطه با دوازدهمین جشنواره نوجوان سالم، عنوان کرد: جشنواره نوجوان سالم امسال برای دوازدهمین سال، در حوزه پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و آموزش و پرورش در سطح مدارس اجرا می شود.

مولایی یادآور شد: محورهای دوازدهمین جشنواره نوجوان سالم طبق روال سابق پیشگیری از گرایش به دخانیات، پیشگیری از گرایش به مصرف مواد مخدر، پیشگیری از گرایش به خشونت و بزهکاری است.

معاون مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان قم با بیان این که در حوزه مراقبت از آسیب های اجتماعی در دو بخش آموزش و ترویجی ورود پیدا می کنیم، اضافه کرد: این جشنواره در راستای بخش ترویجی است و دانش آموزان، اولیا و مربیان، و افراد محلی و تأثیر گذار به عنوان مخاطبین ما در جشنواره شرکت می کنند.    

مولایی ترویج شیوه های زندگی سالم، پیشگیری از رفتار های پر خطر و ارتقا بهداشت روان را از جمله موضوعات جشنواره نوجوان سالم معرفی کرد و ادامه داد: مخاطبین این جشنواره شامل دانش آموزان، کارکنان آموزش و پرورش، افراد محلی و اولیا  است که به تناسب موضوعات مشخص شده در جشنواره شرکت می کنند.

وی با بیان این که حدود ۲۰ عنوان رشته برای جشنواره در نظر گرفته شده و شرکت کنندگان به تناسب موضوعات آثار خود را ارسال می کنند، متذکر شد: دانش آموزان در رشته‌های انشا، نقاشی(مدادرنگی، گواش، رنگ روغن ...)، مقاله نویسی، پوستر، روزنامه‌دیواری، عکس، فیلم و تئاتر، نرم افزارهای چند رسانه‌ای (اپلیکشن، بازی های رایانه‌ای، موشن‌گرافی...)، خلق‌ کاراکتر و روایت می توانند شرکت کنند.

وی یادآور شد: مربیان و همکاران فرهنگی می‌توانند در مباحث ابتکارات مدرسه‌ای شامل الگوها و فنون آموزش و تدریس، ابتکار در محصولات و منابع کمک آموزشی، پروژه های ابتکاری در زمینه مدیریت و مددکاری اجتماعی در موضوعات مشخص شده ارائه کنند به عنوان مثال دانش آموزانی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیاز به مداخله مدارس دارند و مشاوران در این زمینه‌ها به دانش آموزان کمک می‌کنند که می‌توانند به عنوان پروژه ابتکاری به جشنواره ورود پیدا کنند.

مولایی در رابطه با بخش ابتکارات جامعه محور این جشنواره، عنوان کرد: برنامه‌ای تحت عنوان کانون یاریگران زندگی در سطح مدارس داریم که دانش آموزان در رابطه با موضوعات و مسائلی که در مدرسه با آن مواجه هستند با کمک اولیا و مربیان آسیب شناسی و برای حل آن‌ها راهکار استخراج می کنند و بر اساس این راهکارها به برطرف کردن آسیب می پردازند لذا دانش آموزان، اولیاء و مربیان می توانند پروژه کوچکی با عنوان پروژه جامعه محور به صورت گروهی در این قالب به جشنواره ارائه کنند.

وی در رابطه با تاثیرگذاری این جشنواره بر پیشگیری از آسیب های اجتماعی در بین نوجوانان تصریح کرد: مباحث ترویجی این جشنواره در راستای مراقبت و محافظت از دانش آموزان در برابر آسیب های اجتماعی و رفتارهای پر خطری است که آن‌ها را تهدید می کند و لذا شرکت در این جشنواره سبب افزایش آگاهی عمومی برای اولیا و دانش آموزان به صورت همزمان می شود که به تبع همین افزایش سطح آگاهی در کاهش آسیب های اجتماعی بسیار موثر است.

مولایی ادامه داد: هدف از برگزاری جشنواره این است که یک شبکه سازی برای سه مخاطب اولیا، مربیان و دانش‌آموزان داشته باشیم تا در بحث پیشگیری از آسیب های اجتماع به ما کمک کنند و این خود یک نهضت فرهنگی ایجاد می کند همچنین الگوهای برتر خروجی جشنواره را به همه مدارس معرفی خواهیم کرد.

وی با بیان این که در خصوص مباحث آموزشی در سطح مدارس با عناوین مختلف و با کمک دستگاه‌های دیگر ورود پیدا کردیم، ابراز کرد: در طرح توانمند سازی همزمان بر اساس سر فصل های موجود برای اولیاء، دانش آموز و مربیان هر ساله مباحث آموزشی را داریم همچنین در طرح نماد آموزش دانش آموزانی که با خطر آسیب های اجتماعی مواجه هستند را خواهیم داشت.

مولایی تصریح کرد: در سال جاری تفاهم نامه‌ای را با معاونت بهداشت استان منعقد کردیم تا آموزش ها در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و رفتارهای پر خطر در مدارس با حضور کارشناسان و متخصصان بهداشت روان انجام شود لذا این طرح از ۲۲ آبان‌ماه آغاز شده و در سطح مدارس در حال اجرا است.

وی تأکید کرد: در طرح یاریگران زندگی به صورت عملیاتی دانش آموزان، اولیاء و مربیان در مدارس ورود پیدا می کنند و مشکل مدرسه را با همفکری و کمک یکدیگر مرتفع می کنند.

معاون مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به این که این جشنواره در سه مرحله ناحیه‌ای، استانی و کشوری برگزار می شود، متذکر شد: آبان‌ماه بخشنامه جشنواره به مدارس ابلاغ شده و تا ۱۵ دی ماه مدارس می توانند آثار را به ناحیه ارسال کنند و پس از ارزیابی در ناحیه آثار منتخب وارد مرحله استانی می شود و تا اواسط اسفند ماه آثار برتر استانی به مرحله داوری در سطح کشوری ارسال خواهد شد.  

مولایی در پایان ضمن تشکر از خبرگزاری ایسنا به دلیل دغدغه‌مندی در رابطه با مسائل اجتماعی و فرهنگی بیان کرد: تقاضا داریم مخاطبین این جشنواره برای الگوسازی و معرفی آن‌ها به همه مدارس با هدف افزایش آگاهی از آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پر خطر در بین دانش‌آموزان به این موضوعات ورود پیدا کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401082920378
  • خبرنگار : 50455