معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی خبر داد:

موضوع شهر شدن روستاهای امیرآباد و حاجی‌آباد بیرجند در دست اقدام

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: موضوع شهر شدن روستاهای امیرآباد و حاجی‌آباد بیرجند در مراحل پایانی قرار دارد.

علیرضا عباس‌زاده، امروز یکشنبه ۲۹ آبان در نشست کارگروه فراقوه‌ای پیشگیری و مقابله با زمین‌خواری و ساخت و سازهای غیرمجاز، اظهار کرد: این دو منطقه استعداد شهر شدن را دارند لذا پیگیر ارتقاء آنها به نقطه شهری هستیم.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به درخواست‌های مردمی برای ارتقاء امیرآباد و حاجی‌آباد به نقطه شهری، تصریح کرد: استان هم با این موضوع موافق است لذا پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته و با کمک مشاور طرح تهیه و مراحل قانونی انجام شده است.

معاون عمرانی استاندار اظهار کرد: شاهد تعداد اندکی کانون‌های ساخت و ساز غیرمجاز در استان هستیم که مقرر شده دستگاه‌های اجرایی با شدت و قوت بیشتری نسبت به اعمال قانون درخصوص این تخلفات ورود پیدا کنند و در همان مراحل اولیه، از ساخت بناها جلوگیری شود.

عباس زاده با بیان اینکه گزارش دستگاه‌های اجرایی نشان می‌دهد که از نظر رصد ساخت و سازهای غیرقانونی در مرحله خوبی هستیم، تصریح کرد: هشدارهای لازم به افراد داده شده که در صورت توجه نکردن، با حکم قضایی برخورد قانونی انجام می‌شود.

وی روستاهای امیرآباد و حاجی‌آباد را از کانون‌های مهم ساخت و سازهای غیرمجاز در مرکز استان عنوان کرد و متذکر شد: برخورد جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز در این مناطق در دستور کار است.

معاون عمرانی استاندار با تأکید بر اینکه پیشگیری مهمترین وظیفه در قبال ساخت و سازهای غیرمجاز است، گفت: اگر سیاست‌های پیشگیرانه جواب ندهد با حکم قضایی برخورد و نسبت به قلع و قمع مستحدثات غیرقانونی اقدام خواهد شد.

وی افزود: یکی از مشکلات و معضلات اجتماعی کشور ساخت و سازهای غیرمجاز است، زیرا برخی افراد سودجو تمایل دارند برای نیازهای شخصی قواعد را رعایت نکنند و نسبت به ساخت و ساز غیر مجاز اقدام می کنند.

الزام قانونی برای برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز

عباس‌زاده گفت: این قبیل ساخت و سازها از نظر اجتماعی و فنی اشکالات زیادی دارد چراکه در کنار آن تخلفات زمین‌خواری و کوه‌خواری نیز مشاهده می‌شود که جزو منابع طبیعی و ثروت‌های عمومی مردم است.

وی با بیان اینکه این بی‌توجهی‌ها منجر به بروز مشکلات زیادی در سطح کشور می‌شود، ادامه داد: در خراسان جنوبی به نسبت بقیه مناطق کشور این نوع تخلفات به مراتب کمتر است و شاهد رعایت بیشتر قواعد ساخت و ساز توسط مردم هستیم.

معاون عمرانی استاندار تصریح کرد: به‌صورت نادر در بخش‌هایی از استان برخی افراد به قواعد ساخت و ساز بی‌توجه هستند؛ لذا در حاشیه برخی شهرها به‌ویژه مرکز استان شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی الزام قانونی برای برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز دارند، افزود: این قبیل ساخت و سازها آثار سوء بر زندگی مردم گذاشته لذا مشکلات زیست‌محیطی، فنی، روانی و بهداشتی ایجاد می‌کند.

عباس‌زاده تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی مکلفند براساس قانون با زمین‌خواری و ساخت و ساز غیر مجاز برخورد کنند چون این مسئله به نفع عموم مردم و حتی متخلفان است تا در آینده دچار مشکلات عدیده نشوند.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401082920126
  • خبرنگار :