گشت پلیس اتحادیه اروپا مسئول نگهبانی از شمال کوزوو شد

پس از آنکه حدود ۶۰۰ افسر پلیس از اقلیت صرب کوزوو پست‌های خود را بابت مناقشه بر سر پلاک یک خودورو ترک کردند، افسران پلیس اتحادیه اروپا مسئول گشت زنی‌ در شمال کوزوو شده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ترک پست توسط این افسران پلیس اقلیت صرب در کوزوو باعث نگرانی غرب از بابت احتمال وقوع درگیری‌ها و تنش‌های تازه قومیتی شده است.

افسران پلیس، قضات‌، دادستان‌ها و دیگر کارمندان دولتی اقلیت صرب کوزوو اوایل ماه جاری میلادی پس از آن ترک کار کردند که دولت پریشتینا در حکمی اعلام کرد که صرب‌های محلی باید نهایتا پلاک‌های ماشین‌های خود را به پلاک‌های دولتی کوزوو تغییر دهند.

این مناقشه بر سر پلاک به تنش‌هایی بین صربستان و کوزوویی بدل شده که در سال ۲۰۰۸ اعلام استقلال کرد و حالا به مامنی برای اقلیت صرب در شمال بدل شده که مورد حمایت دولت بلگراد است.

۱۳۰ افسر پلیس از لهستان و ایتالیا در حال گشت زنی در سه حوزه شهرداری هستند که هیچ پلیس محلی در آن حضور ندارد اما این نیروهای جدید از اتحادیه اروپا حق دستگیری ندارند و اتحادیه اروپا تنها می‌خواهد خلاء امنیتی ایجاد شده را پر کند.

"ماریانو باستانزا"، فرماندهی ۲۵ نیروی کارابینری ایتالیایی است که برای تقویت مواضع همتایان لهستانی خود وارد منطقه شمال کوزوو شده‌اند. وی گفت: اکنون ما باید فقط به نظارت اوضاع بپردازیم، چون اوضاع هنوز حساس است.

اتحادیه اروپا و آمریکا تلاش می‌کنند تا راه حلی را پیش از روز دوشنبه ارائه کنند چون به گفته آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو روز دوشنبه رانندگان با پلاک‌های قدیمی جریمه می‌شوند و صرب‌های کوزوو نیز گفته‌اند که تغییری در پلاک‌های خودروهای خود ایجاد نخواهند کرد.

روز جمعه، اتحادیه اروپا از آلبین کورتی و الکساندر ووجیچ، رئیس جمهوری صربستان دعوت کرد تا در یک گفت‌وگوی فوری در بروکسل حضور یابند اما هیچ‌یک تایید نکردند که می‌روند.

بروکسل و واشنگتن از کوزوو خواسته‌اند تا اجرای حکم تغییر پلاک‌ها و جریمه پلاک‌های صرب‌های کوزوو را برای ۱۰ ماه به تعویق بیندازد اما به نظر می‌رسد کورتی علاقه‌ای به این کار نداشته باشد.

در این میان یکی از مقام‌های ارشد کوزوو که خواست نامش فاش نشود، گفت: در حال حاضر، شمال کشور یک بمب آماده انفجار است چون بسیاری از افراد احمق از دو طرف آماده منفجر کردنش هستند و هیچ پلیسی هم برای خنثی سازی آن وجود ندارد.

وجود یک نیروی پلیس چند قومیتی در شمال کوزوو به عنوان بزرگترین دستاورد غرب که از مبارزات کوزوو برای استقلال از سال ۱۹۹۹ حمایت کرد، مورد استقبال قرار گرفت.

کوزوو و صربستان در ۲۰۱۳ به گفت‌وگو تحت حمایت اتحادیه اروپا به منظور حل تمامی مسائل موجود متعهد شدند اما این گفت‌وگوها پیشرفت چندانی نداشته است.

ناتو هنوز ۳۷۰۰ صلح‌بان خود را در کوزوو دارد و به آرامش تاکید دارد، از طرفی هم گفته که اگر امنیتش تهدید شود مداخله خواهد کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401082919961
  • خبرنگار : 71129