محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه هاری نوعی بیماری ویروسی با میزان کشندگی بالا است که مخصوص گوشتخواران اهلی و وحشی بوده، اظهار کرد: انسان و سایر حیوانات خونگرم پستاندار به طور تصادفی و غالباً از طریق گزش به آن مبتلا میشوند.
وی با یادآوری اینکه از ابتدای سالجاری در استان زنجان ۴۰۲۵ قلاده سگ صاحبدار علیه بیماری هاری به صورت رایگان واکسینه شدهاند، افزود: با توجه به دستورالعمل اجرایی مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور و به منظور کنترل و مبارزه با این بیماری، همه ساله سگهای صاحبدار با همکاری بخش غیردولتی مورد واکسیناسیون و قلادهگذاری قرار میگیرند.
این مسئول با تأکید بر اینکه حیوان مبتلا به هاری باید تحت شرایط شدید بهداشتی معدومسازی شود، اضافه کرد: گلهداران، دامداران و همچنین افرادی که سگ و سایر حیوانات همدم را نگهداری میکنند درخواست داریم همکاری لازم را با اکیپهای واکسیناسیون بخش دولتی و غیر دولتی انجام دهند.
حاجکاظمی خاطرنشان کرد: اولین کسانی که در معرض خطر و ابتلا به این بیماری هستند، خود صاحبان این حیوانات هستند؛ لذا علاوه بر واکسیناسیون سالانه نسبت به ویزیت و چکاپ دورهای حیوانات خود توسط دامپزشکان اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، هاری توسط ویروسی ایجاد میشود که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر گذاشته و التهاب مغز یکی از عوارض اصلی آن است. سگهای خانگی، گربهها و خرگوشها و حیوانات وحشی مانند راسوها، راکونها و خفاشها میتوانند این ویروس را از طریق گزش و خراش به انسان منتقل کنند.
کلید مبارزه با ویروس پاسخ سریع است. در بیماری هاری به دوره بین گازگرفتگی و شروع علائم، دوره کمون یا نهفتگی گفته میشود. معمولاً ۴ تا ۱۲ هفته طول میکشد تا پس از آلوده شدن فرد، علائم هاری در او ظاهر شود. با این حال، دوره کمون میتواند از چند روز تا شش سال هم باشد.شروع اولیه هاری با علائم شبیه آنفلوانزا شروع میشود.
انتهای پیام