پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی را اقوام لُر و ترکمن تمام کردند

تالار فخرالدین اسعد گرگانی شامگاه ۲۷ آبان در آخرین شب جشنواره موسیقی نواحی ایران، میزبان مهمانی رنگارنگ اقوام ایران در کنار همسایه‌های ترک و تاجیک بود.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، مجموعه اجراهای شب آخر، با کرنانوازی هنرمندان چهارمحال بختیاری آغاز شد.

سبزعلی خجسته و رحمان خجسته دقایقی مخاطبان را میزبان ساز و دهل کردند و قطعات «چپی»، «چوب‌بازی»، «دستمال‌بازی» و «غم‌نوازی» را روی صحنه بردند.

پس از آن نوبت ترکمن‌ها و گروه «آرازنیا» بود. عبدالمناف، آرمین و نوید آرازنیا با دوتار ترکمنی دقایقی هرچند کوتاه، موسیقی اصیل قوم ترکمن را در سالن طنین‌انداز کردند و قطعات «سالایب»، «گشدی»، «کرآرتا» و «سلب نیاز قرق» یکی پس از دیگری نواخته شدند.

اجرای موسیقی تربت جام نیز بخش دیگری از برنامه بود؛ علی درفشان (دوتار) و محسن کریمی (آواز و دوتار) دقایقی را تکنوازی کردند و آواز «سرحدی مادر»، «مقام چوب‌بازی» و «چهاربیتی» توسط این دو هنرمند اجرا شد. در ادامه مقام جنگ عجم که معمولا توسط ساز سرنا روایت می‌شود، برای اولین‌بار توسط این هنرمندان اجرا شد.
یکی از بخش‌های پر استقبال اجراهای شامگاه گذشته، اجرای هنرمند پیشکسوت کشور ترکیه احمدجمال کایهان بود که با ساز باغلاما روی صحنه حاضر شد و قطعاتی را از موسیقی عرفانی ترکیه اجرا کرد.

نصرالله زرگر هنرمند پیشکسوت ایل زرگر به عنوان تنها فردی که در این قوم به زبان رومانو شعر می‌گوید و می‌خواند، با ساز چگور روی صحنه حاضر شد. این هنرمند مقام‌های «شهریاری» و «زرگری راسته» را اجرا کرد.

بخش دیگری از این برنامه پرتنوع به اجرای موسیقی تاجیکستان اختصاص داشت. دولت نظریف، مختار مبارک قدم، خوشبخت نیازف و شاهده هاشم‌اوا اعضای این گروه بودند که اجرایشان با استقبال زیادی از سوی مخاطبان همراه شد. این گروه به اجرای موسیقی نواحی تاجیکستان از خجند تا بدخشان پرداختند. دولت نظریف به عنوان استاد چهارضرب خوانی نیز مخاطبان را میهمان آواز خود کرد.
گروه موسیقی صحرا از جنوب خراسان نیز بخش دیگری از برنامه را بر عهده داشتند، این گروه که به گروه خانواده سلم‌آبادی نیز معروف هستند با اجرای سرنا و دهل پایان خوشی را برای جشنواره رقم زدند و مقام‌های اصیل جنوب خراسان را اجرا کردند.

پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به دبیری محمدعلی مرآتی در دو بخش «نشست های پژوهشی» و «اجراهای صحنه‌ای» با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری انجمن موسیقی ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان از ۲۳ تا ۲۷ آبان ماه در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزاری شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۸ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401082819171
  • خبرنگار :