محمدرضا جعفری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: عدم کاربردی بودن بسیاری از مباحث موجود در سرفصلهای آموزشی باعث بی یلی دانشجویان و عدم مشارکت آنها شده است.
وی با اشاره به اینکه بازنگری سرفصلهای درسی را باید مورد توجه ویژه قرار دهیم، ادامه داد: سرفصلها باید جهت کارآمدی در بازار دنیای واقعی باشد و باید درسهای بین رشتهای را ایجاد کنیم.
جعفری تصریح کرد: واکنش دیگر ما می تواند ایجاد برنامههای درسی جدید باشد، یعنی باید دانشگاه ما نیازآفرینی و ایجاد اشتغال جدید را در سطح زیرنظامهای آموزش عالی و با در نظر گرفتن اسناد بالادستی مانند نقشه جامع علمی کشور و سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور و ضرورتهای شغلی مناطق و کشور با تعامل با بخشهای مختلف اشتغال ایجاد شود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان بیان کرد: برای اینکه دانشگاههای ما فعال و مؤثر باشند نیاز به بازدیدهای علمی و عملی در برنامه درسی همه گروههاست، دانشجویان باید در متن مسائل جامعه قرار بگیرند و چالشهای موجود در جامعه را لمس کنند، آموزش بدون در نظر گرفتن مسائل واقعی کاربردی در جامعه نخواهد داشت.
وی ادامه داد: اساتید را با ایجاد شرکتهای دانشبنیان باید به سمت فروش فناوری هدایت کنیم.
جعفری افزود: بودجه لازم را برای بحثهای فناوری و پژوهشی در نظر نمیگیرند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان گفت: یکی از کارهای ما میتواند این باشد که آزمایشگاهها و کارگاههای صنعتی را در دل دانشگاهها قرار دهیم، همانگونه که در دانشگاه های علوم پزشکی بیمارستان داریم ما نیز باید آن آزمایشگاهها و کارگاهها را در دل دانشگاه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر آزمایشگاهها و کارگاههایی که در دانشگاهها داریم تحقیقاتی هستند و باید آنها را صنعتی کنیم تا بتوانیم ارتباط صنعت و دانشگاه را تقویت کنیم.
جعفری عنوان کرد: دانشگاههای ما زمانی میتوانند در حوزه صنعت موفق شوند که سطح آگاهی فناوری و بازار برای ارائه محصول و خدمت جدید با یکدیگر انطباق داشته باشند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان افزود: باید ارتباط با دانشگاه و بازار کار را ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: ما میتوانیم با همفکری، همکاری و هماهنگی مسئولان ازجمله شورای عالی انقلاب فرهنگی مسائل و چالشهایی که در دانشگاهها وجود دارد را عبور کنیم و با تبیین برنامههای راهبردی مناسب و بازتعریف مأموریت زیرنظامهای آموزش عالی برای دانشگاهها در هر منطقه و استان شاهد اثرگذاری بهتر دانشگاهها در حل مسائل اقتصادیف اجتماعی و فرهنگی کشور باشیم.
انتهای پیام