به گزارش ایسنا، در پی ادامه ناآرامی ها در کشور و حمله تروریستی در ایذه، امام جمعه موقت تهران در بخشی از خطبه های نماز جمعه این هفته ضمن تاکید بر اینکه ما راضی به ریخته شدن خون هیچ کس نیستیم، با طرح این پرسش که اما اگر کسانی از ریختن خون مردم لذت می برند نباید با آنها برخورد شود؟ گفت: باید شود و اشد مجازات هم باید باشد.
آیت الله سید احمد خاتمی با بیان اینکه مرگ بر دیکتاتور یک مصداقش همین اغتشاشگران هستند، خاطرنشان کرد: مسئول ما به دانشگاه می رود اما اجازه صحبت به او نمی دهند. شاه چه کرد؟ دهان ها را بسته بود و شما هم همین کار را می کنید، رضاخان به زور می خواست چادر بردارد که شما هم همین کار را می کنید پس شما دیکتاتورید و این شایسته خود شماست.
حمایت کم سابقه آلمان از ناآرامیهای داخلی ایران هم موضوع تحلیل حسن بهشتی پور بود که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
این کارشناس مسایل بینالملل معتقد است: موضوع آلمان در برابر ایران ارتباطی با مساله برجام و تاخیر در بازگشت به این توافق یا فروش پهپادها به روسیه و استفاده از آنها در جنگ با اوکراین ندارد؛ بهانه و ادعای آلمانها برای مواضع تند و تحریمها مسایل حقوق بشری و ناآرامیها در ایران است. واقعیت این است که وزیر خارجه آلمان جزو حزب سبزها و تازهکار است و ملاحظات حقوق بشری برای این حزب بیشتر از سایر احزاب سنتی مثل دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات است.
از جمله مهمترین اخبار حقوقی و قضایی مرتبط با ناآرامی ها در کشور در هفته ای که گذشت را نیز می توان به صدور حکم اعدام برای پنج نفر از دستگیرشدگان ناآرامیهای اخیر در تهران، اعلام وضعیت حسین رونقی و آزادی ۴۲ نفر از دستگیر شدگان ناآرامیهای سیستان و بلوچستان اشاره کرد که گزارش کامل آن را می توانید در این لینک بخوانید.
در ادامه واکنش ها به شرایط اخیر در کشور، علی لاریجانی هم در توییتی تاکید کرد که خیرخواهی و آیندهنگری برای اصلاح امور کشور به آرامش و ثبات نیاز دارد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: حوادث تاسفآور این روزها، در برخی شهرها بهخصوص ایذه بار دیگر نشان داد که اینگونه جنایات در شرایطی رخ میدهند که زمینههای بهم ریختگی امنیتی در کشور بهوجود آید. جوانان عزیز توجه فرمایند که امروز اقداماتی که فضای آرامش را از کشور بگیرد، با هر زمینهای که انجام شود، موجب سوءاستفاده بغضآلود بیگانگان میگردد و زیان آن نصیب ایران و ایرانیان میشود.
رئیس جمهور هم در بخشی از سخنان خود در همایش جهاد تبیین و اطلاعرسانی هوشمندانه عدم موضعگیری درباره اغتشاشات اخیر از سوی برخی خواص، چهرههای سیاسی، نخبگان و مدعیان روشنفکری را مورد انتقاد جدی قرار داد و گفت: بسیاری از این افراد در اغتشاشات اخیر، وظایف قانونی، شرعی و انسانی خود در تنویر افکار عمومی، بیان حقایق و محکومیت توطئه دشمن را انجام نداند و مردود شدند، چرا که از جوسازیها در فضای مجازی میترسند در حالی که خدای متعال به پیامبر(ص) فرمود: «اثرگذار در اندیشهها و افکار مردم من هستم.
همچنین بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران برگزاری کنگره شهدای قم که در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۱ برگزار شده بود، صبح روز (پنجشنبه) در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد که ایشان در بخشی از بیاناتشان ابراز امیدواری کردند همه کسانی که دل در گروی اسلام و انقلاب و ملت دارند برای کودکان و نسلهای نو و برای ایران عزیز همه توان و ظرفیت خود را بکار گیرند تا یاد و پیام شهیدان استمرار یابد و منتقل شود.
دیگر اخبار و واکنشهای مرتبط با جنایت در ایذه را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
جریان مرموزی میخواهد مطالبات مردم را به سمت رفتارهای خشن سوق دهد
واکنش بهادری جهرمی به عملیات تروریستی در ایذه
تاکید مخبر بر مجازات سریع و قاطع عوامل حادثه تروریستی ایذه
دستور رئیس قوه قضاییه برای تعقیب و مجازات عوامل جنایات در ایذه و اصفهان
قوه قضاییه با عاملان جنایات خوزستان و اصفهان وفق قانون برخورد خواهد کرد
جنایت ایذه با برنامهریزی دشمنان صورت گرفته است
دشمن میخواهد نه فقط جمهوری اسلامی؛ بلکه ایران هم نباشد
شهدای اخیر، قربانیان تروریسم رسانه ای هستند
واکنش تعدادی از نمایندگان به حادثه تروریستی در ایذه
برخورد قاطع با عاملان جنایات ایذه و اصفهان، خواسته و حق ملت است
***
تصویب قطعنامه ضد ایرانی در جلسه شورای حکام از دیگر موضوعات مهم خبری و پربازدید این روزهاست که در همین ارتباط میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین در توییتی با اعلام این خبر نوشت: شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه درخصوص ایران را با ۲۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع تصویب کرد. از دیدگاه روسیه این بهتر از ماه ژوئیه است که قطعنامهای مشابه با ۳۰ رای موافق به تصویب رسیده بود.
وزارت خزانهداری آمریکا هم با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ۱۳ شرکت را به دلیل حمایت از نفت و گاز ایران در لیست تحریمهای خود قرار داده است.
در واکنش به تحریم های جدید کشورهای اروپایی و غرب علیه ایران، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی کشور تاکید کرد: غربی ها هر از چندگاهی به بهانه های مختلف محدودیت هایی را علیه اشخاص و شرکت ها در جمهوری اسلامی ایران اعمال می کنند که تاثیر چندانی در مسیر حرکت کشور ندارد.
فریدون عباسی در ادامه توضیح داد که منظور بنده از اینکه خیلی از این تحریم ها اثرگذار نیست این نیست که اصلا تاثیری ندارد؛ با تحریم ها برخی از شرکت های ما در مبادلات بین المللی دچار مشکل می شوند که البته با شیوه های مختلف این تحریم ها قابل دور زدن است.
پیش از تصویب این قطعنامه نیز سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی ایران اقدام آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در پیشنهاد قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول و مردود می داند و بی تردید در صورت تصویب قطعنامه، پاسخ تهران قاطع و موثر خواهد بود.
ناصر کنعانی همچنین تاکید کرد که چنین اقدامات غیر سازنده ای نه تنها کمکی به ارتقای وضعیت حقوق بشر در سطح جهانی نمی کند، بلکه صرفا موجب استمرار توسل به کلیشه سازی های منفی و برچسب زنی سیاسی علیه کشورهای مستقل می گردد.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
اعمال فشار علیه ایران به حل مسئله هستهای کمکی نمیکند
مسیر دور زدن تحریمهای ایران را مختل میکنیم
واکنش نماینده ایران به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام
***
توضیحات نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره زمان اجرا شدن قانون افزایش حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان نیز از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.
ولی اسماعیلی گفت که اجرای قانون افزایش حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان از مهرماه خواهد بود و به احتمال زیاد این قانون از اواخر آبان اجرایی شده و دولت معوقه مهر را نیز پرداخت میکند.
انتهای پیام