مدیر حوزه علمیه خراسان تشریح کرد

تبیین راهبردهای فعالیت مدیریت جدید حوزه علمیه خراسان در مسیر پیش رو

مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: سرلوحه همه برنامه‌ها و فعالیت‌های اجرایی منویات امامین انقلاب است که در حکم انتصاب اعضاء شورای عالی، بیانیه گام دوم و سند چشم‌انداز فعالیت‌های حوزه علمیه خراسان مورد اشاره و تبیین قرار گرفته‌اند.

حجت‌الاسلام علی خیاط در آیین تکریم و معارفه مدیریت این حوزه که امروز، ۲۶ آبان، در مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های انجام شده در حوزه علمیه خراسان به تبیین برنامه‌ها و راهبردهای پیش رو پرداخت و عنوان کرد: سه راهبرد اساسی کلام اهل بیت(ع) مبنای حرکت و گام‌های اداری ما در مقطع فعالیت‌های دوره جدید مدیریت این حوزه خواهد بود.

وی در راستای تصمیم‌گیری‌های اساسی و مبتنی بر حرکت عالمانه که بناست مانا، ماندگار و اثربخش باشد، در مقطع پیش رو از راهنمایی‌های متخصصان، اساتید و مدیران مدارس استفاده خواهیم نمود و ضمن دیدار با عالمان حوزه خراسان و نشست با اساتید مبرز به احصاء نظرات و آرا در راستای حرکت جدید خواهیم پرداخت.

خیاط همچنین به راه‌اندازی سامانه‌ای به منظور دریافت پیشنهادات و آراء همه حوزویان اشاره و عنوان کرد: سرلوحه همه برنامه‌ها و فعالیت‌های اجرایی، منویات امامین انقلاب است که در حکم انتصاب اعضاء شورای عالی، بیانیه گام دوم و سند چشم‌انداز فعالیت‌های حوزه علمیه خراسان مورد اشاره و تبیین قرار گرفته‌اند که همین بینش و نگرش در یک بازه زمانی به اجرا در خواهد آمد.

مدیر حوزه علمیه خراسان در ادامه ضمن تاکید بر مصوبات شورای عالی حوزه علمیه خراسان بیان کرد: رویکرد دیگر مدیریتی، برنامه‌ریزی در راستای اجرای سیاستگذاری‌ها و مصوبات این شورا در قالب سند بالادستی است که به طور جدی در برنامه‌های پیش رو به عنوان خط راهبردی فعالیت پیگیری و دنبال خواهد شد.

خیاط پذیرش و گزینش‌ نخبگانی را عرصه‌ای کلیدی خواند و تصریح کرد: نسبت به این روش برنامه‌ریزی‌هایی در دست اقدام است که بتوان پذیرشی نخبگانی همگام با فعالیت‌های راهبردی پیش رو داشت.

وی بر ضرورت برنامه‌ریزی برای حضور اثربخش‌تر طلاب در فضای جامعه تاکید و خاطرنشان کرد: در دوران مدیریتی جدید تلاش‌ها مبتنی بر آن خواهد بود تا کارآمدسازی و کاربردی‌سازی علوم حوزوی با نگاه به سنت‌های اصیل حوزه دنبال و گام‌های زرینی در این ساحت برداشته شود.

مدیر حوزه علمیه خراسان ضمن تاکید بر مساله توامان‌سازی نظام آموزشی با تهذیب و اخلاق عنوان کرد: همانطور که در بیان علمای حوزه نیز تاکید ویژه‌ای به ابعاد تهذیب و اخلاق همپای مطالعات علمی وجود دارد، این امر در دوره جدید با قوت و جدیت دنبال و مولفه‌ها و مصادیق آن در ابعاد نظام آموزشی پیگیری می‌شود.

خیاط در ادامه بر اهمیت اهتمام به ابعاد معیشتی اساتید، فضلا و طلاب، توجه به ظرفیت نخبگان و استعدادهای برتر و تعامل سازنده و هم‌افزا در ارتباط حداکثری با همه نهادهای حوزوی و غیر حوزوی در راستای بهره‌گیری از تمام توانمندی‌های موجود در ساختار حوزه علمیه خراسان تاکید کرد.

وی با تاکید بر ضرورت تفکیک صف از ستاد خاطرنشان کرد: در رویکرد جدید، مرکز مدیریت در ابعاد سیاستگذاری و نظارت فعال‌تر شده و از سوی دیگر ضمن فعال‌سازی و تقویت ظرفیت‌ها و استعدادهای شاخص در مدارس، نقش و توانمندی مدیران و نوآوری‌های موجود در فضای مدارس نیز فعال‌تر خواهد شد.

مدیر جدید حوزه علمیه خراسان با اشاره به هدفمند شدن برنامه‌ها در راستای توانمندسازی طلاب جهت پاسخگویی به نسل جوان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم ضمن حمایت از مجموعه‌های توانمند حاضر در حوزه علمیه خراسان، تشکل‌های درون حوزوی نیز تقویت شده و مجموعه‌های حاضر در همه ساحت‌های فعالیت، به روزتر شوند.

خیاط با بیان اینکه ضمن‌بهره‌مند شدن از نظرات عالمان حوزه تلاش خواهیم کرد برنامه‌های اجرایی قابل قبولی را طراحی و به اجرا بگذاریم، گفت: در این راه به دعای همه عزیزان و مشارکت جدی اساتید نیاز است تا همپای یکدیگر بهترین و شایسته‌ترین خدمت را به حوزه مبارکه خراسان اعطا کنیم.

اندیشمندان حوزه با سلاح تبیین در طول تاریخ معاصر پیشگام بوده‌اند

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد نیز با اشاره به آیه «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» گفت: نکته مهم این کلام خداوند مساله پویایی جریان حوزه و روحانیت در عرصه مراتب علمی و ایمانی است؛ یعنی خداوند به علمای مومن ارتقاء درجاتی را عنایت فرموده که شامل درجات ایمان و علم است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان توضیح داد: اینکه خداوند عالم می فرماید «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ» نشان می‌دهد که ذات اقدس پروردگار به علمای مومن مراتب درجات را اعطا می‌کند و در نتیجه علم و ایمان می‌تواند ۲ شرط توامان برای تعالی هر طلبه باشد؛ این یک الزام تشکیلاتی است که خداوند بر جریان روحانیت و علمای دین تکلیف کرده است.

وی ادامه داد: این آیه در خصوص همه علما نیست بلکه فقط برای کسانی مصداق پیدا می‌کند که به دنبال اثرگذاری برای ایمان فردی و اجتماعی مومنان هستند و هدایت را به عنوان یک سرفصل، راهبرد اساسی فعالیت تبلیغی خود می‌دانند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بر همین اساس جریان آموزش و پژوهش پویا را باید ابزار ارتقاء علمی برای طلاب و جریان روحانیت دانست و در این‌باره با تقدیر از همه برنامه‌ریزی‌های توفیق‌آمیزی که در جریان مدیریت شورایی حوزه خراسان در پنج سال اخیر محقق شده، جای خرسندی است که عزیزانی در سنین جوان‌تر و البته با پویایی اندیشه بیشتر، امروز جریان مدیریتی حوزه خراسان را عهده‌دار هستند.

به‌ گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خراسان وی ادامه داد: از زمان شیخ طوسی تا امروز حوزه علمیه یک جریان پویا و اثرگذار بوده و تاریخ ثابت می‌کند که از ابتدا تا کنون در هر عرصه و جریانی که بر کشورهای اسلامی حاکم شده است، جامعه روحانیت و علما میدان‌داری کرده‌اند؛ خصوصا در زمان حکومت رضاخان که مزدور انگلیس بود و در راستای سیاست‌های آنان سعی در ریشه‌کنی روحانیت داشت اما در مقابل، اندیشمندان حوزوی با سلاح تبیین، اندیشه و قلم، پیشتاز جریان روشنگری در ایران شدند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در میان همه حوزه‌های جهان تشیع، حوزه خراسان از جمله نظام‌مندترین و منسجم‌ترین حوزه‌های علمیه محسوب می‌شود که قوام سازمانی امروز خود را مدیون مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی است و این موضوع به برکت مدیریت شورایی حوزه خراسان امتداد پیدا کرد و باعث شد تا در زمینه تهذیب نفس و تربیت مکارم اخلاق در طلاب، اقدامات موثری صورت بگیرد.

علم‌الهدی ادامه داد: بعد از تدبیر رهبر معظم انقلاب که مدیریت شورایی برای حوزه علمیه خراسان در نظر گرفت، در طول این سال‌ها با پشتکار حجت‌الاسلام عاملی و فعالیت اندیشمندانه شورای عالی، شاهد تحولات ارزشمندی بوده‌ایم؛ چه در عرصه گزینش و چه در عرصه آموزش و عمدتا در عرصه پژوهش‌محوری که با تاسیس هیات‌های اندیشه‌ورز فعالیت‌های موفقی صورت گرفت.

وی در تایید اظهارات حجت‌الاسلام خیاط یادآور شد: به عنوان نماینده اعضاء شورا و در محضر همه شما اساتید، علما، روسای مدارس و طلاب معزز، برای مدیر جدید حوزه علمیه خراسان در عمل به ماموریت‌های ذاتی و راهبردهای مدیریتی خود در راستای برآورده ساختن نیازهای نظام در گام دوم انقلاب، آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم در حوزه پاسخگویی به شبهات و رفع نیازهای فرهنگی و تبلیغی قشر جوان و دغدغه‌مند کشور توفیقات روزافزون کسب شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۶ آبان ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401082618492
  • خبرنگار :