مالک رحمتی، امروز ۲۵ آبان، در اختتامیه طرح حافظون رضوی در تالار قدس حرم مطهر رضوی اظهار کرد: یکی از دغدغههای جدی تولیت آستان قدس رضوی در دوره جدید این آستان مقدس مقوله پرداختن به قرآن است. محوریت قرآن در تمام فعالیتهای آستان قدس رضوی و اولویت اینکه قرآن باید در تمام امور زندگی جاری شود، هدف اصلی است و امیدواریم بتوانیم به کمک حافظان، قرآن را از مجهوریت درآوریم.
وی با اشاره به اینکه حافظان قرآن شفیع مردمان عادی خواهند بود، اضافه کرد: تربیت حافظان قرآن یکی از مطالبات جدی رهبری است که در سال ۹۰ این دغدغه را برای تربیت ۱۰ میلیون حافظ مطرح کردند و امروز به کمک مدیران، جشن فارغالتحصیلی ۵۰۵ حافظ قرآن در حال برگزاری است و امیدواریم مطالبه رهبری برای تربیت ۱۰ میلیون حافظ برآورده شود.
رحمتی در خصوص سیاستهای آستان قدس رضوی در حوزه قرآن تصریح کرد: در سال ۹۵ اهتمام جدی در آستان قدس رضوی آغاز شد که در ادامه آن برنامههایی در سازمان علمی فرهنگی مرکز قرآن از جمله طرح تحفیظ قرآن و پرداختن به مقوله روخوانی، روانخوانی و تفسیر ساده در قالب طرح «من قرآن را دوست دارم» انجام میشود.
وی ادامه داد: همه میدانیم که قرآن کتاب زندگی، هدایت و معجزه پیامبر(ع) است، با توجه به اینکه قرار است قرآن روشنگری و هدایت بشریت در آخرالزمان را بر عهده گیرد که گرفته است باید در جامعه ما فعالیتهای قرآنی به نقطه مطلوب و آرمانی خود برسد، در حال حاضر جامعه ما به گزاره قرآن کمتوجهی کرده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: مهجوریت امروز قرآن وظیفه ما را سنگینتر میکند و به عنوان مدیر اجرایی کمترین سهم و شما به عنوان فعالان قرآنی بیشترین سهم را در راستای مهجوریتزدایی از قرآن دارید.
رحمتی تصریح کرد: امروز به قرآن در کشور ما و در جامعه ما کم توجهی میشود. امروز زندگیهای ما قرآنی نیست، امروز جامعه ما به معنای واقعی کلمه قرآنی نیست؛ چراکه در جامعه قرآنی آسیبهای اجتماعی به این شکل وجود ندارد.
وی بیان کرد: در جامعه قرآنی مسائل متعدد خانواده و گسستهای بین نسلی به این شکل که اکنون در جامعه شاهد آن هستیم، وجود ندارد. باید بپذیریم که در حوزه قرآنی و ترویج این فرهنگ نورانی کم کاری کردهایم و باید از خداوند باری تعالی و از اهل بیت(ع) مدد جوییم تا در جبران این کمکاری ما را یاری کنند.
فریاد قرآن را باید شنید
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به نامه استاد قرائتی با عنوان فریاد قرآن اظهار کرد: ما فریاد قرآن را نشنیدهایم در حالیکه بند بند این نامه به ما میگوید که نسبت به قرآن کمکاری کردهایم. امیدواریم راهی که در آستان قدس آغاز شده و اهتمام تولیت آستان نسبت به قرآن محوری، تداوم یابد.
رحمتی تصریح کرد: متاسفانه در جامعهای هستیم که هنوز در روخوانی و روانخوانی قرآن مشکل داریم و در تفسیر قرآن ماندهایم، چه برسد به اینکه به بهرهمندی از این کلام الهی و معجزه خاتم برسیم، لذا راه برای رسیدن به این بهرهمندی زیاد است.
وی خطاب به حافظان قرآن کریم افزود: امروز بزرگترین توفیق نصیب شما شده و کلام وحی در وجود شما به یادگار نشسته و شب و روزتان را میتوانید با این کلام نورانی عجین کنید، لذا برای ترویج قرآن کریم وظیفه سنگینی بر دوش دارید.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: مگر نگفتند که قرآن و اهل بیت(ع) قابل جدا شدن از یکدیگر نیستند، پس چرا امروز در جامعه ما باید به قرآن کم توجهی و از کلام نور در مسیر زندگی کمترین بهره برده شود.
رحمتی ادامه داد: شما به عنوان حافظان قرآن وظیفه دارید ترویجدهنده این فرهنگ نورانی باشید؛ چراکه میتوانید در جامعه تحول ایجاد کنید. هر کدام از شما میتواند هادی این نسل و متحولکننده یک شهر باشد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: امروز توجه به قرآن، تفسیر ساده قرآن و زندگی با قرآن نیاز همه ماست. آیا چیزی جامع تر از قرآن وجود دارد؟ پس تا کی میخواهیم نگاه ما به قرآن زینتالمجالسی باشد. تا کی میخواهیم از قرآن برای مراسم ختم استفاده کنیم، مسافرت که میرویم از زیر قرآن رد شویم مگر قرآن برای این هاست، قرآن کتاب رشد و هدایت است.
وی گفت: امید است این تعداد که اکنون ۵۰۵ نفر است در سال آینده به ۵۰۰۰ نفر برسد. دنیا مطالبهگر شنیدن کلام قرآنی است و این من و شما هستیم که کم کاری میکنیم. زلیخا زیبایی یوسف را به رخ زنان مصر کشید و امروز وظیفه شما این است که یوسف قرآن را به دنیا نشان دهید. اگر امروز زیبایی و جلال و جمال قرآن را به دنیا بشناسانیم مردم دنیا همه مکاتب انحرافی را رها خواهند کرد و بر قرآن تمرکز خواهند کرد
انتهای پیام