به گزارش ایسنا، پالایشگاههای چینی هم خرید کمتر نفت روسیه از ماه آینده را آغاز کردهاند. این دو کشور آسیایی که در میان بزرگترین واردکنندگان نفت جهان هستند، پس از آغاز جنگ در اوکراین و بایکوت نفت روسیه توسط مشتریان غربی، خریدار بزرگ نفت این کشور شدند. کاهش خرید نفت از سوی این دو غول آسیایی، روسیه را ناچار خواهد کرد به دنبال مشتریان جدیدی باشد و احتمالا قیمتها را پایینتر میبرد؛ حتی اگر خریداران جدید به طرح کشورهای ثروتمند گروه هفت برای اعمال سقف قیمت برای صادرات نفت روسیه ملحق شوند.
منابع آگاه به رویترز گفتند: شرکت ریلاینس اینداستریز که گرداننده بزرگترین مجتمع پالایشگاهی دنیا و مشتری بزرگ روسیه است، هنوز برای محمولههای نفت روسیه که پس از پنجم دسامبر بارگیری میشوند، سفارش نداده است. شرکت دولتی بهارات پترولیوم هم وضعیت مشابهی دارد.
به گفته منابع آگاه، ریلاینس در خصوص واکنش بانکهای که به سیستم مالی غربی وابسته هستند و فروش خارجی فرآوردههای نفتی، احتیاط میکند.
یک منبع آگاه در یکی از این پالایشگاههای دولتی گفت: ابهامات بسیاری در خصوص مکانیزم سقف قیمت وجود دارد. نمی دانیم این مکانیزم چگونه است و سطح قیمت چیست.
با این حال، ایندین اویل که بزرگترین پالایشگر نفت هند است، برای محمولههای نفت روسیه شامل محمولههایی که پس از پنجم دسامبر بارگیری میشوند، سفارش خرید داده است. در مقابل، شرکت خصوصی نایارا انرژی که روسنفت سهامدار بزرگ آن (۴۹ درصد) است، قصد دارد به واردات نفت روسیه ادامه دهد. پس از تحریمهای غربی که علیه روسیه و روسنفت وضع شد، اکثر بانکهای خارجی همکاری با نایارا را متوقف کرده اند و این پالایشگر از خدمات بانکهای هندی استفاده میکند.
بر اساس گزارش رویترز، همزمان با احتیاط پالایشگاهها نسبت به تحریمها، هند و روسیه جایگزینهایی برای خدمات بیمه، فاینانس و حمل دریابرد یافتهاند تا تجارت دو جانبه ادامه پیدا کند. پالایشگاههای هندی، نفت روسیه را بر مبنای تحویل در محل با بیمه خریداری میکنند که توسط نهادهای روسی فراهم شده و هند، بیمه روسیه را میپذیرد. هند اخیرا یک مکانیزم برای تسویه تجارت با کشورهای خارجی به روپیه از طریق حسابهای وسترو بانکهای خارجی در هند، طراحی کرده است.
انتهای پیام