به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سخنگوی سازمان ملل گفت: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به شدت نسبت به گزارشات درباره اصابت دو موشک به خاک لهستان نگران است. بدون شک اجتناب از تشدید جنگ در اوکراین امری ضروری و حیاتی است.
در ادامه این بیانیه آمده است: گوترش تسلیت عمیق خود را به خانوادههای قربانیان این رویداد ابراز میکند. دبیرکل سازمان ملل امیدوار است تحقیقاتی کامل و دقیق در این باره انجام شود.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در توییتی نوشت: «من امروز صبح از بالی با زبیگنیو راو، وزیر امور خارجه لهستان و دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین پیرامون انفجار در شرق لهستان صحبت کردم. همزمان با ادامه روند تحقیقات، ما متعهد شدیم تا طی روزهای آتی نسبت به این مسئله با یکدیگر هماهنگ باشیم تا بدین ترتیب نسبت به گامهای مناسب بعدی تصمیمگیری کنیم.»
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز چهارشنبه گفت: همه طرفهای مرتبط باید آرامش خود را حفظ کنند تا از تشدید اوضاع جلوگیری کنند.
مائو به خبرنگاران گفت: ما با گزارشهای مربوطه آشنا هستیم. در شرایط کنونی، همه طرفهای ذیربط باید آرامش خود را حفظ کنند و برای جلوگیری از تشدید اوضاع، خویشتن داری کنند. موضع چین در قبال بحران اوکراین ثابت و روشن است و اولین اولویت گفتگو و مذاکره برای حل مسالمت آمیز بحران است.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان گفت که حادثه موشکی لهستان باید به طور کامل بررسی شود.
شولتس در یک پخش تلویزیونی توسط ولت گفت: تحت چنین شرایط جدی، نمی توان قبل از بررسی کامل همه حقایق نتیجه گیری کرد.
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا توافق کردند که روسیه را مسئول فرود موشک در لهستان به دلیل عملیات نظامی این کشور در اوکراین، بدون توجه به آنچه بازرسان کشف کنند، خواهند دانست.
آنها تاکید کردند که نتیجه این تحقیقات هر چه که باشد، حمله پوتین به اوکراین به طور مستقیم عامل خشونت های جاری است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا روسیه را مسئول موشکی که در لهستان سقوط کرد، دانست و گفت: همین امروز، احتمالاً روسیه موشکی به لهستان، در ۵۰ مایلی لهستان فرستاده است..
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفت که به اظهارات روسیه مبنی بر اینکه موشک های روسی به خاک لهستان اصابت نکرده احترام می گذارد و افزود که معتقد است مسکو "هیچ ربطی به آن ندارد".
اردوغان در یک کنفرانس مطبوعاتی در جریان اجلاس گروه 20 در بالی، اندونزی، گفت: گفتناینکه روسیه به این موضوع ربطی به آنها ندارد و (رئیس جمهور آمریکا) جو بایدن گفت که این موشک ها ساخت روسیه نیستند، نشان می دهد که این ربطی به روسیه ندارد. .
اردوغان گفت که این وضعیت نیاز به بررسی دارد و پس از بازگشت به ترکیه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه صحبت خواهد کرد.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا نیز در تماسی تلفنی به آندری دودا، رئیسجمهور لهستان پیشنهاد کمک در تحقیق درباره موشکهای اصابت شده به خاک لهستانرا داد.
دولت بریتانیا اواخر روز سهشنبه گفت: «رئیسجمهور دودا تلاشهای تحقیقاتی لهستان را بهروزرسانی کرد و نخستوزیر هر گونه کمکی را که برای مشخص کردن فوری آنچه رخ داده است، ارائه کرد».
بر اساس این بیانیه، سوناک همچنین "همبستگی بریتانیا با لهستان" را تکرار کرد و به خانوادههای قربانیان تسلیت گفت.
براساس گزارش رسانههای لهستانی، سهشنبه شب دو فروند موشک به روستای مرزی "پسوودوف" واقع در شهر لوبلین لهستان در نزدیکی مرز اوکراین اصابت کرد و دو شهروند لهستانی کشته شدند.
آندژی دودا، رئیس جمهوری لهستان گفت که ورشو مدرک قطعی در حال حاضر پیرامون این انفجار در دست ندارد اما افزود که "احتمالا موشکها ساخت روسیه بودند." این در حالیست که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به سیانان گفت که "هیچ اطلاعاتی" در مورد حادثه روز سهشنبه در شرق لهستان ندارد.
در همین حال تازهترین خبرها حاکی از آن است که موشک فرود آمده در خاک لهستان، اوکراینی بوده و خود اوکراینیها آن را برای رهگیری موشکهای روسی شلیک کرده بودند.
انتهای پیام