شاهکار هنری قربانی یک اعتراض شد

فعالان محیط زیستی به یکی از تابلوهای نقاشی «گوستاو کلیمت» حمله کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، دو فعال محیط زیستی به یکی از تابلوهای نقاشی اثر «گوستاو کلیمت»‌ نقاش برجسته اتریشی حمله کردند و روی آن رنگ سیاه روغنی ریختند. یکی از معترضان نیز دستش را با چسب به شیشه قاب نقاشی چسباند.

اعضای گروه «آخرین نسل اتریش» با انتشار توئیتی اعلام کردند که در اعتراض به استفاده دولت اتریش از سوخت‌های فسیلی به تابلو نقاشی «مرگ و زندگی»‌(۱۹۱۵) در «موزه لئوپولد» در «وین»‌ حمله کردند.

پس از اینکه یکی از معترضان روی نقاشی رنگ پاشید، مامور امنیتی موزه او را از نقاشی دور کرد و معترض دیگر دستش را به نقاشی چسباند.

کارشناسان موزه اعلام کردند با اینکه هیچ آسیبی به خود نقاشی وارد نشده است، اما صدمات وارده به قاب، شیشه،‌ دیوار و کفپوش قابل توجه است.

چند روز پیش، دو معترض بر روی یکی از نقاشی‌های «امیلی کار» نقاش کانادایی که در «گالری هنر ونکوور»‌ نگهداری می‌شود، شیره درخت افرا ریختند و دست‌هایشان را با چسب دیوار چسباندند.

 «جیغ» اثر «ادوارد مونک» که در «موزه ملی نروژ» واقع در «اسلو» نگهداری می‌شود، چندی پیش هدف حمله معترضان نیز قرار گرفته بود. مجموعه تابلوهای مشهور «قوطی‌های سوپ کمبل» اثر «اندی وارهول» هنرمند نامدار آمریکایی که در «گالری ملی استرالیا» نگهداری می‌شود نیز توسط معترضان محیط‌زیستی خط خطی شده بود.

پیش‌تر دو فعال حوزه محیط زیست دستانشان را به قاب دو تابلو نقاشی اثر «فرانسیس گویا» که در موزه «پرادو» نگهداری می‌شود، با چسب چسباندند. همچنین گروهی دیگر از فعالان روی شاهکار «ون‌گوگ» سوپ نخودفرنگی ریختند. «دختری با گوشواره مروارید»، شاهکار عصر طلایی «یوهانس ورمیر» در «موزه مائریتشویس» واقع در «لاهه» و نقاشی گران‌قیمت «کومه‌ها» اثر «کلود مونه» نیز هدف معترضان قرار گرفته بودند. حتی «آفتاب‌گردان‌ها»ی مشهور «ون‌گوگ» نیز در امان نماندند و دو زن با حمله به تابلوی گران‌قیمت «گل‌های آفتاب‌گردان» روی آن سوپ گوجه فرنگی ریختند.

اما حملات نمادین معترضان محیط زیستی فقط به آثار هنری مشهور محدود نمی‌شود و اخیرا  فعالان یک گروه محیط زیستی اسپانیایی در اعتراض به اجلاس اقلیمی «COP۲۷» که در مصر برگزار شده است، ‌یک نسخه بدل مومیایی در «موزه مصری» ‌واقع در بارسلونا را هدف قرار دادند.

با تداوم این نوع حملات، چندی پیش رؤسای ۹۲ موزه از جمله موزه لوور پاریس در بیانیه‌ای مشترک نسبت به عواقب حملات اخیر فعالان محیط‌زیستی به آثار هنری مشهور هشدار دادند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401082517424
  • خبرنگار : 71631