علی شهبازی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اولین نوبت رهاسازی آب برای کشتهای پاییزه در خوزستان اظهار کرد: در همه حوضههای آبریز استان کشت پاییزه آغاز شده است و بر این اساس سازمان آب و برق خوزستان نسبت به تامین آب مورد نیاز این کشتها اقدام خواهد کرد.
وی افزود: در حوضه کارون، دز و مارون با توجه به همپوشانی کشت تابستانه و پاییزه تامین آب مورد نیاز کشتها بر اساس برنامه رهاسازی در حال انجام است و مساله خاصی وجود ندارد.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: برای حوضه کرخه که دارای شرایط ویژهتری است از روز ۱۲ آبان ماه تامین آب کشت پاییزه در این حوضه آغاز شده است تا کشاورزان در این بخش نیز بتوانند براساس برنامهریزیهای انجامشده کشت کنند.
شهبازی عنوان کرد: میزان تامین آب برای کشتها تابع از شرایط دمایی، آب و هوایی، بارشها و زمان برداشت است و براساس این عوامل نسبت به رهاسازی آب از سدها برای کشتهای پاییزه اقدام میشود.
وی ادامه داد: برنامهریزی در خصوص بازههای زمانی تامین آب در قالب کارگروه سازگاری با کمآبی استان انجام میشود و پس از هماهنگیهای انجامشده نسبت به تامین آب مورد نیاز کشتها اقدام میشود.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در پاسخ به این سوال که آیا میتوان گفت مشکلی برای تامین آب کشتهای پاییزه در استان وجود ندارد، عنوان کرد: امسال در دومین سال خشکسالیهای پیاپی قرار داریم و این مساله باعث شده تا ذخایر سدها تا حدودی کاهش داشته باشند. در این زمینه خوشبختانه به دلیل همکاری انجامشده از سوی کشاورزان در بحث کشت تابستانه و همچنین مدیریت مصرف انجامشده امیدواریم مشکلی در تامین آب مورد نیاز کشتهای پاییزه نداشته باشیم.
انتهای پیام