تغییرات دوباره در پژوهشکده باستان‌شناسی ایران

لیلا خسروی با حکم رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، سرپرست پژوهشکده باستان‌شناسی شد. این درحالی است که از انتصاب رییس پیشین این پژوهشکده حدود شش ماه گذشته بود.

به گزارش ایسنا، مصیب امیری ـ رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ـ درحالی‌ سرپرست جدیدی برای پژوهشکده باستان‌شناسی منصوب کرده که حدود شش ماه از انتصاب «کوروش روستایی» به عنوان رییس پژوهشکده باستان‌شناسی گذشته است. پیش از روستایی نیز «محمد مرتضایی»، ریاست پژوهشکده باستان‌شناسی را به عهده داشت که پس از حدود پنج‌ماه از این مسؤولیت استعفا کرد. پیش از او هم «مرتضی حصاری» حدود پنج ماه این مسؤولیت را به عهده گرفته بود.

این تغییرات پی در پی در پژوهشکده باستان‌شناسی درحالی رخ داده که تهیه نقشه و اطلس باستان‌شناسی با روندی کند پیش می‌رود، به طوری که کوروش روستایی در آخرین اظهارات خود به عنوان رییس این پژوهشکده گفته بود: «با روند کندی که در بررسی­‌های باستان­‌شناسی داریم، نقشۀ باستان­‌شناسی کشور تا ۱۰۰ سال دیگر هم تکمیل نخواهد شد.»

از سوی دیگر، کمبود اعتبارات برای کاوش‌های باستان‌شناسی و حفاظت از آثار، غارت و حفاری‌های غیرمجاز و تعرض‌ها، مداخلات و تخریب‌های پی‌درپی و منزوی شدن و به هجران کشیده شدن برخی باستان‌شناسان در سال‌های اخیر، از جمله چالش‌هایی است که دست به گریبان باستان‌شناسی ایران شده است.

از همین رو، در حکمی که مصیب امیری ـ رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ـ برای لیلا خسروی صادر کرده، اهم وظایف سرپرست پژوهشکده باستان‌شناسی به این شرح اشاره شده است: «ساماندهی بهینه پژوهش‌های باستان‌شناسی کشور، تعیین اولویت‌های پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه‌های تخصصی، برنامه‌ریزی و همکاری در تهیه و تکمیل نقشه باستان‌شناسی کشور، نظارت مستقیم بر حسن انجام وظایف مدیران گروه‌های پژوهشی، اعضاء هیأت علمی و کارشناسان، تهیه و تدوین گزارش‌های علمی، آمار و اطلاعات فعالیت‌های پژوهشکده، بررسی و شناسایی و پیشنهاد ثبت آثار شاخص واجد ارزش کشور، پیشنهاد طرح‌های پژوهشی کاربردی در حوزه وظایف پژوهشکده، همکاری و مشارکت با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی در طرح‌های پژوهشی‌های کاربردی باتوجه به اولویت‌های پژوهشگاه و وزارت متبوع، تلاش برای تدوین و تالیف و ترجمه کتاب‌های باستان‌شناسی و مجلات علمی در سطوح تخصصی و عمومی، برنامه‌ریزی برای همایش‌های باستان‌شناسی در سطوح ملی و بین‌المللی و نشست‌های تخصصی، استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی ادارات کل استانی وزارت متبوع، هماهنگی با ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌ها و اخذ اولویت‌های پژوهشی برای تعیین اولویت‌های پژوهشی کشور در حوزه باستان‌شناسی، بهره‌گیری از ظرفیت پایان نامه‌های تحصیلی مرتبط در حوزه کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی و... »

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401082316023
  • خبرنگار : 71021