به گزارش ایسنا، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبهای با شبکه خبری "القاهره" به روندهای آشتی فلسطین تا توافق الجزایر پرداخت و گفت: توافق انجام شد و اکنون اجرای آن باقی مانده و ما پس از نشست سران کشورهای عربی که در الجزایر برگزار شد، منتظریم برگردیم تا راههای اجرای توافق را بررسی کنیم.
عباس اظهار کرد: حماس کودتای سال ۲۰۰۷ را انجام داد و گفتگوهای بسیاری انجام شد و مصر و دیگر کشورهای جهان از جمله الجزایر، اقدامات بزرگی برای تحقق آشتی انجام دادند، الجزایر تلاش کرده و تشکلهایی را ایجاد کرد، تشکلها نیز برای برقراری آشتی توافق کردند، مصر از تمامی جزئیات مطلع بوده و با آنها موافق است.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه روابط تاریخی با مصر را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: ارتباط من با سیسی (رئیس جمهور مصر) عالی است، آنچه در وهله اول و در نهایت برایم اهمیت دارد، این است که مصر به عنوان مسؤول اصلی پرونده آشتی، به همان شکلی که اتفاق افتاد، بماند، همه اینها قبل از اجلاس سران عربی اتفاق افتاد، اجلاس دو هفته قبل تمام شد و ما برای اجرای آنچه توافق کردیم، باز خواهیم گشت و نشست خواهیم داشت، قطعا طرفهای مهمی در جهان هستند که نمیخواهند این آشتی محقق شود.
او افزود: آنچه از حماس انتظار میرود این است که سازمان آزادیبخش را به عنوان نماینده ملت فلسطین به رسمیت شناخته و مشروعیت بینالمللی را بپذیرد، من از سال ۱۹۸۸ مشروعیت بینالمللی را به رسمیت میشناسم و شورای ملی در الجزایر نیز مشروعیت بینالمللی را پذیرفته و من به مشروعیت بینالمللی متعهد هستم و تمامی دربها برای آشتی در الجزایر باز هستند.
عباس در ادامه انتخابات را یک حق مهم و ضروری دانست که باید محقق شود. او در این رابطه گفت: تشکیلات خودگردان برای انتخابات آماده است اما ما یک مشکل داریم اینکه اسرائیل اجازه نمیدهد انتخابات را در قدس برگزار کنیم در حالی که ما در گذشته در سالهای ۱۹۹۶، ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ در قدس انتخابات برگزار کردیم اما حالا اسرائیل مخالفت میکند، من نمیتوانم هیچ انتخاباتی را بدون قدس شرقی که پایتخت فلسطین است، برگزار کنم چرا که هرگونه نادیده گرفتن آن به منزله دست کشیدن از آن است.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین درباره نتایج انتخابات اسرائیل نیز گفت: نتانیاهو را از دهه نود مدتها است که میشناسم، با بسیار تعامل داشتهام، او فردی است که به صلح اعتقادی ندارد، من با او تعامل دارم چون چاره دیگری ندارم، با چه کسی به عنوان نماینده اسرائیل تعامل داشته باشم، مشکل من با اسرائیل این است که اسرائیل سرزمین و کشور من را اشغال کرده، حالا نخست وزیر آن کیست؟ نتانیاهو. مجبورم با او تعامل داشته باشم اما همزمان بر موضعگیریهای خود اصرار دارم. اینکه او صلح را باور ندارد من میتوانم بگویم پس راهحل دیگری را بررسی کنیم؟ نه، صلح لازم است، گواه این مساله نیز این است که ما بسیاری از اوقات مجبور شدیم برای بررسی روند صلح به آمریکا برویم، او اعتقادی به صلح ندارد و باورش این است که اشغالگری تا همیشه باقی است.
او با اشاره به قطعنامه اخیر سازمان ملل درباره اشغال فلسطین که دیوان بینالمللی دادگستری آن را بررسی خواهد کرد، گفت: ما با وجود فشارها برای عضویت دائم در سازمان ملل و دسترسی به دیوان بینالمللی دادگستری تلاش میکنیم و از جمله موضوعاتی که در سخنرانیام در سازمان ملل به آن اشاره کردم، عضویت کامل و به رسمیت شناخته شدنمان از سوی کشورهای جهان بود، ما با وجود فشارها به تلاشهایمان ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام