معترضان پرتغالی استعفای وزیر اقتصاد را خواستار شدند

در حالی که صدها معترض ناراضی از بحران آب‌وهوایی به خیابان های شهر لیسبون، پایتخت پرتغال آمدند، ده‌ها تن از این معترضان به ساختمانی که در آن آنتونیو کوستا اِسیلوا، وزیر اقتصاد این کشور در آن مشغول سخنرانی بود حمله کرده و استعفای این مدیر اجرایی نفتی سابق را طلب کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، معترضان با در دست گرفتن بنر و سردادن شعار خواهان اقدام برای رسیدگی به بحران آب‌وهوایی شدند. گروهی از تظاهرکنندگان ابتدا در اطراف ساختمان محل سخنرانی وزیر اقتصاد تجمع کرده و علیه این وزیر شعار سر دادند: "کوستا اسیلوا را بیرون کن!" و در ادامه نیز تعدادی از تظاهرکنندگان به زور وارد ساختمان شدند.

رویترز گزارش داد، ماموران پلیس پرتغال اقدام به بیرون کردن معترضان از این ساختمان کردند. شبکه تلویزیونی RTP پرتغال گزارش داد که وزیر اقتصاد این کشور به دنبال این حمله از در پشتی ساختمان را ترک کرد.

وزارت اقتصاد پرتغال از اظهار نظر درباره این رخداد خودداری کرد.

اعتراضات مذکور در پرتغال در حالی برگزار شد که همزمان رهبران، سیاستگذاران و نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور در جهان در اجلاس مقابله با تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل در شرم الشیخ مصر (COP۲۷) با امید حفظ اهداف مقابله با بدترین تاثیرات تغییرات آب‌وهوایی شرکت کردند.

اما برخی از فعالان معتقد نیستند که اجلاس COP۲۷ مشکل را حل کند.

پدرو فرانکو، یک دانشجوی ۲۷ ساله گفت: این اجلاس‌ها برای رویارویی با تغییرات آب‌وهوایی طراحی نشده‌اند، زیرا باید مشارکت بیشتری از جانب جامعه مدنی و همزمان مشارکت کمتری از جانب لابی‌گران صنعت سوخت فسیلی در آنها صورت بگیرد.

ژائو دوارته، یک معترض ۲۳ ساله، همچنین انگشت اتهام را به سوی دولت ها از بابت حمایت از "منافع پولی" شرکت‌های بزرگ به جای اولویت بخشیدن به تغییرات آب‌وهوایی در دستور کار سیاسی نشان رفت.

او تاکید کرد: "تا زمانی که دولت‌ها بهترین دوستان و متحدان شرکت‌های بزرگ باشند، هیچ تغییری رخ نخواهد داد."

کارشناسان سازمان ملل در گزارشی در روز سه‌شنبه گذشته اعلام کردند، وعده‌های شرکت‌ها، بانک‌ها و شهرداری ها برای دستیابی به انتشار صفر خالص گازهای گلخانه‌ای اغلب چیزی بیشتر از ژست حفظ محیط زیست نیست.

مارتا لئاندرو، معاون رئیس گروه فعال محیط زیستی پرتغالی Quercus در ضمن شرکت در تظاهرات در لیسبون گفت: "وضعیت جدی و فوری است. کارهایی که ما در این دهه انجام دهیم یا ندهیم تأثیر زیادی بر امنیت آب و هوایی خواهد داشت."

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401082214923
  • خبرنگار : 71415

برچسب‌ها