عبدالحسین اکبری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه این میزان سطح باغات طلای سبز پسته شهرستان بهار حدود پنج سال پیش کشتشدهاند، افزود: این میزان از باغاتپسته شهرستان امسال به مرحله باردهی رسیده و برای اولین بار دارای بار نوبرانهبودند و پسته داشتند.
اکبری با اشاره به برنامهریزی جهادکشاورزی شهرستان بهار برای تغییر الگوی کشت کشاورزی شهرستان گفت: در حال حاضر علاوه بر کاهش منابع آبی، با تغییرات اقلیم در منطقه مواجه هستیم و تغییرات در دمای شب و روز، تغییر کیفیت آب و خاک و سایر عواملی که در رشد گیاهان مؤثر هستند، لزوم شناسایی و معرفی الگوی کشت سازگار با اقلیم جدید را بیش از پیش نمایان میکند.
وی در ادامه با اشاره به کم آب بر بودن و مقاوم و سخت بودن درخت پسته، تصریح کرد: آب مصرفی برای یک هکتار یونجه برای ۱۸ هکتار پسته جوابگو بوده و این امر حاکی از کم آب بر بودن درخت پسته است.
وی تصریح کرد: تغییر در الگوی کشت در حوزه محصولات باغی شامل ترویج کشت های جدیدی نظیر پسته، زعفران و گل محمدی بوده که این گیاهان علاوه بر مقاوم بودن در برابر کمآبی و کیفیت پایین خاک، بازار خوبی دارند و جزء محصولات با درآمد مناسب محسوب میشوند و کشت آنها در سالهای اخیر در منطقه مورد توجه قرار گرفته است.
اکبری خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خشکسالی باید به سمت کشتهای کم آب بر مختلف چون گیاهان دارویی، پسته، زعفران، گلمحمدی و تولید هر گونه محصولاتی که با شرایط خشکسالی سازگار هستند، پیش رفت و با شرایط موجود(راهکار طبیعت محور) بهره برداران کشاورزی خود را وفق دهند.
انتهای پیام