به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، خانم جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا در کنفرانسی خبری گفت: من از واکنش تند و تهاجمی دولت فرانسه که از نظر من غیر قابل درک و غیر قابل توجیه است، متاثر شدم. ایتالیا نمیتواند تنها کشوری باشد که مسئول مدیریت و رسیدگی به مهاجرانی است که تلاش میکنند خود را به کشورهای اروپایی برسانند.
وی با اشاره به اطلاعیه اخیر فرانسه دال بر اینکه پاریس برنامهها برای پذیرش آوارگان و مهاجران را به حالت تعلیق در میآورد و از دیگر اعضا در برنامه اتحادیه اروپا برای اسکان مجدد مهاجران میخواهد تا برنامههای مشابهی اتخاذ کنند، گفت: وقتی صحبت از عمل متقابل در پویایی اروپا میشود، یعنی یک چیزی در این میان درست کار نمیکند.
پاریس روز جمعه به کشتی نجات "اوشن وایکینگ" که تحت نظر خیریه "اساواس مدیترانه" کار میکند، اجازه داد در بندر "تولون" با ۲۳۰ مهاجری که سوار بر آن بودند، پهلو بگیرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که رم به درخواستهای مکرر این کشتی برای پهلو گرفتن در مکانی امن پاسخ نداد. به گفته این خیریه، برخی از این مهاجران سه هفته پیش از دریا نجات یافته بودند.
پس از آنکه رم به دنبال یک بنبست یک روزه با تعدادی از سازمانهای مردمی فعال در زمینه نجات مهاجران به سه کشتی خصوصی اجازه پهلوگیری در بنادر ایتالیا را داد، درخواستهای کشتی اوشن وایکینگ برای پهلو گرفتن در مکانی امن باعث آغاز درگیری و اختلاف میان فرانسه و ایتالیا شد.
فرانسه روز پنجشنبه نهایتا با ارائه مکانی امن به این کشتی موافقت کرد اما وزیر کشور فرانسه تاکید کرد که طبق مکانیسم همبستگی تایید شده در ژوئن، این مهاجران باید بین فرانسه و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا تقسیم شوند.
در همین رابطه جورجیا ملونی در کنفرانس خبری خود گفت: امروز مساله این است که اتحادیه اروپا چطور باید به این مشکل رسیدگی کند. اتحادیه اروپا میتواند انتخاب کند که ایتالیا را منزوی کند اما به نظر من بهتر است قاچاقچیان را منزوی کند.
وی در واکنش به انتقادات تند فرانسه درباره سیاستهای مهاجرتی ایتالیا تاکید کرد: رم تا این لحظه از سال جاری میلادی به ۹۰ هزار مهاجر اجازه ورود به این کشور را داده است. میدانید چه چیزی باعث عصبانیت من میشود؟ اینکه ایتالیا باید تنها کشوری باشد که بندری برای پیاده شدن مهاجران فراهم کند. این در هیچ توافقی قید نشده است.
انتهای پیام