امیررضا یوسفیان چهارشنبه ۱۸ آبانماه ۱۴۰۱ در جریان بازدید دادستان ساوه و جمعی از مسئولان از کشتارگاه شهرداری در گفتوگو با ایسنا، بر لزوم تامین زیرساختها به منظور احداث کشتارگاه صنعتی تاکید کرد و افزود: از آنجاکه در سنوات گذشته جذب اعتبارات ملی مغفول مانده، این شهرستان از یک کشتارگاه صنعتی مدرن محروم است و کشتارگاه موجود نیز با فرسودگی ابنیه، فضای فیزیکی و تاسیسات مواجه شده است.
وی با اشاره به اینکه کشتارگاه با بخار، خون و آب سروکار دارد که هر سه مولفه منجر به فرسایشی شدن ابنیه خواهد شد، اظهار کرد: با این وجود، مرمت و بهسازی فضای فیزیکی و تاسیساتی همواره در دستور کار قرار داشته تا در یک محیط کاملا بهداشتی، گوشت قرمز سالم و بهداشتی تامین شود.
شهردار ساوه خواستار مشارکت بخش دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای احداث کشتارگاه صنعتی در این شهرستان شد و افزود: اعطای تسهیلات ارزان قیمت موجب تقویت انگیزه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری به منظور احداث کشتارگاه صنعتی در خارج از حریم خدمات شهری خواهد شد.
وی در خصوص مشکلات کشتارگاه سنتی شهرداری ساوه گفت: توسط پیمانکار مربوطه و با تایید مراجع ذیصلاح، پساب خروجی ناشی از ذبح دام سبک و سنگین وارد تصفیه خانه احداث شده در کشتارگاه میشود. از سال ۱۳۹۹ اتفاقی که در این فرآیند افتاده است این است که پساب خروجی استاندارد مورد تایید محیط زیست از این تصفیه خانه خارج نشده و مدیریت شهری ساوه طی دادخواستی این موضوع را به دادگاه صالحه ارائه کرده است تا دادگاه در این خصوص تصمیمگیری کند.
یوسفیان افزود: سازمان محیط زیست به عنوان دستگاه متولی بر این فرآیند نظارت داشته و پسابی که از این تصفیه خانه خارج میشود باید از شاخص لازم به منظور آبیاری درختان غیرمثمر برخوردار باشد و مجموعه شهرداری خواستار تعیین تکلیف پساب خروجی، تحت نظارت محیط زیست با نظر دستگاه قضایی است.
رئیس شبکه دامپزشکی ساوه نیز به بازدیدهای مستمر کارشناسان دامپزشکی از کشتارگاه شهرداری ساوه اشاره کرد و گفت: مسئول فنی و ناظر دامپزشکی از ابتدای کشتار دام سبک و سنگین بر نحوه کشتار و بررسی لاشه نظارت دارند و پس از تایید دامپزشکی گوشت قرمز در سطح شهرستان توزیع میشود.
مهدی کلانترقریشیهرندی در خصوص ساماندهی کشتارگاههای دام نیز گفت: کشتارگاه دام شهرداری ساوه یک کشتارگاه سنتی محسوب می شود و سیاست دامپزشکی کشور حذف کشتارگاههای سنتی و تبدیل آنها به کشتارگاه صنعتی برای بهبود شرایط است.
وی با اشاره به مشکلات نقدینگی و مالی در احداث کشتارگاه صنعتی گفت: مشکلات مالی در احداث کشتارگاههای صنعتی موجب شده تا موضوع ساماندهی کشتارگاههای سنتی در دستور کار قرار گیرد و جلسات ساماندهی کشتارگاههای سنتی به صورت فصلی در فرمانداری برگزار و نواقص بررسی و توسط دامپزشکی، دانشکده علوم پزشکی و محیط زیست مورد پیگیری قرار میگیرد.
کلانترقریشیهرندی همچنین گفت: روزانه بطور متوسط در کشتارگاه شهرداری ساوه ۴۰ راس دام سبک و ۱۵ رای دام سنگین کشتار میشود.
وی افزود: دامداریهای بزرگ شهرستان مجوزهای صنعتی و نیمه صنعتی داشته و دامداریهایی کوچکی نیز در روستاها تحت نظارت دامپزشکی فعالیت دارند و به صورت روتین روزانه تحت پایش قرار میگیرند.
انتهای پیام