محمدمهدی اوچی، فارغ التحصیل مقطع دکترای نانو تکنولوژی از دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا، دستگاه "نانو هموژنایزر راکتور اولتراسونیک" را از محصولات تولیدی این شرکت نام برد و گفت: ما توانستیم در پروژهای که از سال ۹۷ شروع کردیم، دستگاهی را طراحی کنیم که در حجم نیمهصنعتی میتواند نانو ذرات را در فاز مایع تولید کند.
وی با بیان اینکه نانو ذرات مایع مورد استفاده در صنایعی چون غذایی، دارویی، شیمیایی و رنگ سازی با دستگاههای هموژنایزر تولید میشوند، اظهار کرد: عملکرد این دستگاهها، همگن سازی مخلوطهایی در فاز مایع است و این مواد در صنایع آرایشی، بهداشتی، غذایی و دارویی کاربرد دارند.
اوچی، اضافه کرد: دستگاه میتواند با ۲۷ هزار دور در داخل یک راکتور استیل، ذرات را با یکدیگر به صورت همگن تبدیل به سایر میکرومتری کند و بعد با کمک دستگاه اولتراسونیک، ذراتی که در سایز میکرومتر به دست آمده است را بشکند و به سایز نانو برساند.
مجری طرح با بیان اینکه این دستگاه به دو سیستم "خلأ" و "فشار" مجهز است، خاطر نشان کرد: ما به کمک سیستم خلأ، مواد را داخل راکتور میکشانیم و زمانی که مواد وارد راکتور شد، فرآیند همگنسازی بر روی مواد اعمال میشود و در انتهای فرآیند، به کمک دو سیستم فشار، نمونه از داخل فیلترهای نانومتری، عبور میکند و در نهایت محصول نهایی تولید خواهد شد.
اوچی ادامه داد: مزیت دیگر این دستگاه آن است که به طور همزمان دارای سیستم کنترل دما و سرمایش و گرمایش است و این مزیت موجب شده کل فرآیند در این دستگاه در یک دمای ثابت انجام شود.
به گزارش ایسنا، هموژنیزاسیون و یا همگنسازی، فرآیندی است که برای ایجاد مخلوطی همگن و یکدست از دو مایع غیر حلال و یا جامد و مایع استفاده میشود. چنین امری با تبدیل یکی از مایعات (جامد) به حالتی که دارای ذرات بی نهایت ریز است و در سراسر بخشهای مایع دیگر به صورت یکنواخت توزیع شدهاند، حاصل میشود.
بیشترین استفاده از انواع همگن سازها در صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و دارویی است و فرآیند هموژنیزاسیون توسط دستگاهی به نام هموژنایزر حاصل میشود.
انتهای پیام