به گزارش ایسنا، حواشی بررسی گزارش مشترک کمیسیون جهش و رونق تولید و کمیسیون برنامه و بودجه مبنی بر نحوه عملکرد دستگاههای مسئول در خصوص بند(الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کل کشور در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی از موضوعات مورد توجه مخاطبان بود.
طبق دستور اعلامی جلسات مجلس شورای اسلامی، از رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و رئیس دیوان محاسبات برای حضور در این جلسه دعوت به عمل آمده بود که عدم حضور مسعود میرکاظمی، انتقاد رئیس مجلس را در پی داشت.
محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه از روز چهارشنبه هفته گذشته هیات رئیسه دعوتنامهای را به دولت ارسال کرده و از آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه دعوت کرده تا در جلسه امروز مجلس حضور پیدا کند، گفت: چه کاری مهمتر از پیگیری اجرای قانون وجود دارد؟ نمیشود مجلس کار نظارتی خود را بر روی زمین بگذارد. این رفتار اصلا درست نیست و آقای میرکاظمی باید در جلسه امروز حضور پیدا کنند.
پس از انتقاد رئیس مجلس، مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه حدود ساعت ۹:۲۰ در نشست علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت و پشت تریبون مجلس توضیح داد: عذرخواهی میکنم امروز همایش برنامه و بودجه و برنامه هفتم توسعه با روسای سازمانها از استانهای مختلف برگزار شده بود که به دلیل نامنظمی به وجود آمده اطلاع نداشتم که باید در صحن باشم؛ به محض اطلاع، سخنرانی را قطع کردم و به مجلس آمدم.
در ادامه رئیس سازمان برنامه و بودجه از موافقت رهبری با درخواست دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی خبر داد وافزود: خدمت رهبری نامهای از طرف رئیس جمهوری داده شده است و از ایشان اجازه خواستهایم که اجازه دهند از ۲۰ درصد این درآمدها در دو موضوع تملک و اشتغال استفاده کنیم که ایشان نیز با برداشت ۱۰ درصد موافقت فرمودند.
قالیباف هم با بیان اینکه در شرایط سخت اقتصادی اشتغال و معیشت دو موضوع مهم است، خطاب به میرکاظمی گفت: قانون بودجه درباره اشتغال را رعایت کنید. ما علاوه بر بحث یارانه موضوع ۹ میلیارد دلار ارز با همان ارز یارانه ۴۲۰۰ در اختیار دولت قرار دادیم. البته که دولت سامانه ETS ارزی را هم راه اندازی نکرده است ما بر اساس میزان تحقق درآمدهای دولت صحبت میکنیم. مشخصا بحث تعیین تکلیف LPG درآمدی بالای ۱۰۰ همت برای دولت خواهد داشت.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی از خبرنگاران بازداشتی در جریان ناآرامیهای اخیر از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
مسعود ستایشی با اشاره به اینکه این دو نفر به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام بازداشت شدند و با صدور قرار بازداشت موقت در زندان هستند، افزود: پرونده در شرف تصمیم نهایی است. در این فاصله در جمع بندی اگر عناوین اتهامی دیگری مطرح شود مورد رسیدگی قرار میگیرد و اگر ثابت شود اقدامات مجرمانهای انجام دادند قطعا رسیدگی خواهد شد.
وی همچنین درباره تعداد کیفرخواست بازداشتیها در استان تهران برای گفت: تاکنون ۱۰۲۴ مورد کیفرخواست صادر شده است. قطعا نسبت به رسیدگی به اغتشاشگران و تفکیک آنها با دقت کامل انجام می شود و رسیدگی متضمن مولفه سرعت و دقت و صحت خواهد بود و این اقدامات باید بازدارندگی و عبرت آموزی داشته و پشیمان کننده باشد و تمام تلاش این است که حقی از احدی تضییع نشود.
امروز همچنین معاون پارلمانی رییس جمهور در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس حضور یافت و در واکنش به شعارهای دانشجویانی که مانع آغاز سخنرانی وی شدند، گفت: شعارهای شما را شنیدم و امروز آمده ام صحبت های شما را بشنوم. با شعار آزادی، با آزادی بیان مخالفت نکنید.
محمد حسینی با بیان اینکه ما پذیرای اعتراض هستیم و نظام اسلامی ۵۰ روز است که اغتشاش را تحمل کرده استف افزود: قبول داریم که کاستی وجود دارد و در تلاش برای رفع آنها هستیم. رییس جمهور هم تاکید دارد، حرفها شنیده شود. در مجلس هم حرف های زیادی زده می شود. در قانون اساسی رفراندوم پیش بینی شده، اما مگر می شود اصل نظام به رفراندم گذاشته شود؟ رفراندوم برای مواردی است نه اصل نظام.
حوادث اخیر زاهدان و سیستان هم موضوع تذکر فداحسین مالکی بود که گفت:بیش از شش ماه است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به وزیر کشور و معاونان ایشان هشدار دادیم که استان آبستن حوادثی است و فکری به حال وضعیت مدیریتی استان کنند اما اقدامی صورت نگرفت.
نماینده مردم زاهدان معتقد است که باید تغییر مدیریت در رأس اقدامات وزارت کشور قرار میگرفت، ولی فرمانده انتظامی تغییر کرد در حالیکه مستحضر هستید در ردههای نظامی و انتظامی مصوبات شورای تامین استان را اجرا می کند.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
حمایت نکردن از اپوزیسیون ایران، لکه ننگی برای آمریکا خواهد بود
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: بایدن با معترضان اعلام همبستگی کرد
جامعه را با تمام تحولات رخ داده درک کنیم و بپذیریم
حرکت و اقدامی که منجر به آشوب و کشته شدن مردم شود، اعتراض نیست
بهبود معیشت و آرامش روانی اعضای هیات علمی جزو دغدغههای دولت است
واکنش مرندی به اظهارات مداخلهجویانه بایدن درباره ایران
بخشی از اعتراضات مربوط به بیکاری جوانان است
جوانان معترض صف خود را از دشمنان خارجی جدا کنند
باید عِرق ملی و عشق به میهن را در دانش آموزان بالا برد
تکلیف خود را در درگیری بین حق و باطل مشخص کنید
باید به دنبال راهکار مدیریت افکار جوانان و نوجوانان باشیم
***
انتخابات میان دوره ای آمریکا و نتایج احتمالی آن از دیگر موضوعات پربازدید خبری این روزهاست که رضا دبیحی در تحلیل خود در این باره می گوید: با بیان اینکه پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات کنگره احیای برجام را دشوارتر می کند، گفت: در صورت پیروزی حزب جمهوری خواه، ممکن است آنها مانع از اقدامات دولت بایدن برای احیای برجام شوند و یا وی را تحت فشار قرار دهند تا تنها در صورت دستیابی به امتیارات بیشتر به توافق برگردد.
به اعتقاد این کارشناس مسائل بینالملل در صورت پیروزی جمهوری خواهان، ترامپ برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ مصممتر خواهد شد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور هم در گفتوگویی با شبکه العربیه با طرح این ادعا که تهدیدات ایران از چارچوب منطقهای خارج شده و باید روش مقابله با تهدیدات ایران در جهان را تغییر دهیم، تاکید کرد که باید این مساله تضمین شود که ملت ایران از تحریم ها علیه نظام این کشور تاثیر نپذیرد.
انتهای پیام