رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان:

۱۵۹ هزار تن کشمش از استان همدان صادر شده است

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه در هفت ماهه امسال ۱۵۹ هزار تن کشمش از استان همدان صادر شده است، گفت: امسال ۱۵۹ تن کشمش به ارزش ۱۳ میلیون دلار از استان همدان صادر شده است.

رضا بهراملو سه‌شنبه ۱۷ آبان‌ماه در کارگروه توسعه صادرات استان همدان، اظهار کرد: صادرات سیب‌زمینی امسال به علت تعرفه ۶۰۰۰ تومانی به ازای هر کیلو سیب‌زمینی با کاهش مواجه بوده است البته به علت بحث افزایش بهره‌وری آب خیلی هم به دنبال صادرات این محصول نیستیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان تصریح کرد: صادرات کشمش به علت جنگ روسیه و اوکراین تحت تأثیر قرار گرفت و حجم صادرات کاهش یافت.

وی با بیان اینکه استان همدان در نمایشگاه گیاهان دارویی تهران غرفه برتر شناخته شد، یادآور شد: گیاهان دارویی به علت اینکه محصولی کم آب‌بر است، در الگوی کشت جایگزین خواهد شد ضمن اینکه باید به سمت فرآوری محصولات برویم.

بهراملو با اشاره به اینکه استان همدان اولویت اول را به احداث گلخانه اختصاص داده است، افزود: سه مورد سردخانه سیر در استان وجود دارد که برای جلوگیری از ضایعات ۲۰ تا ۳۰ درصدی سیر حائز اهمیت است بنابراین در تغییر کاربری سردخانه سیر مشکلی وجود ندارد.

صادرات باید دانش بنیان باشد

رئیس انجمن سیب‌زمینی کاران استان همدان نیز با تأکید بر اینکه صادرات باید دانش بنیان باشد، اظهار کرد: متأسفانه طی این چند سال صادرکننده جدید و قدری در استان به وجود نیامده است که باید ریشه‌یابی شود.

خسرو طالبی با بیان اینکه صدور شیوه‌نامه‌های و دستورالعمل‌های خلق الساعه مشکلاتی را برای صادرکنندگان به وجود می‌آورد، افزود: صادرکننده محصول کشاورزی را به مرزها فرستاده است اما یکباره بخشنامه‌ها ابلاغ شده و دوباره بعد از مدتی طی دستور دیوان باطل می‌شود.

رئیس انجمن سیب‌زمینی کاران استان همدان با اشاره به اینکه از سال ۹۷ مشکل تعهد ارزی داریم، اضافه کرد: برای رفع تعهد ارزی احتیاج به جلسه با بانک مرکزی داریم.

وی با بیان اینکه بخش دولتی نظرات بخش خصوصی را در تصمیم‌گیری‌ها درنظر نمی‌گیرد، ادامه داد: از نظر حمل ونقل کارهای بسیار چشمگیری برای توسعه صادرات انجام شده اما بخشنامه‌های خلق الساعه مشکل ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه کارت بازرگانی ۴۷ صادرکننده قدیمی از سال ۹۷ تعلیق شده است، خاطرنشان کرد: بالا بودن کرایه حمل بار و نبود حمل ونقل مناسب برای محصولات کشاورزی از مشکلات دیگر در زمینه صادرات محصولات کشاورزی است.

رئیس انجمن سیب‌زمینی کاران استان همدان با تأکید بر حمل مستقیم کالا به مقصد، بیان کرد: همانطور که ترکیه حمل مستقیم دارد، ما هم باید به طور مستقیم محصولات خود را صادر کنیم تا محصولاتی که سریع‌الفساد است زودتر به مقصد برسند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان نیز در ادامه با بیان اینکه دو نقطه برای شهرک سیر جانمایی شده است، گفت: ۱۰ هکتار بدون فاصله در محدوده شهری درنظر گرفته شده بود که به علت محدودیت محیط زیستی و یک نقطه هم در نزدیکی پادگان قهرمان است که به علت نزدیکی به منطقه نظامی قابلیت اجرا ندارد.

مصطفی حقیقی با بیان اینکه اگر زمینی معرفی شود آمادگی داریم مطالعات آن را انجام دهیم، یادآور شد: در شهرک غذایی بهاران زمین ۱۵ هکتاری پیشنهاد دادیم اما کشاورزان و سیرکاران اصرار دارند در محدوده شهر مریانج باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401081711886
  • خبرنگار : 50034