به گزارش ایسنا، روزنامه یمنی "الثوره" در گزارشی به قلم "محمد الروحانی" فاش کرد که غرب و رژیم صهیونیستی به شدت برای کنترل کامل تنگه باب المندب از طریق دولت امارات تلاش میکنند.
طبق این گزارش، امارات به رفتارهای تهاجمی و طرحهای توسعه طلبانه خود در بنادر، سواحل و جزایر یمن از جمله جزیره راهبردی "میّون" در قلب تنگه باب المندب ادامه میدهد. ابوظبی پس از اشغال نظامی میّون اکنون به دنبال تغییر هویت جمعیتی این جزیره است تا آن را از سرزمین مادری خود، یعنی جمهوری یمن جدا کند.
الثوره در ادامه آورده است: ناظران و کارشناسان معتقدند آنچه در باب المندب در جریان است؛ بیانگر اولین هدف در برنامه ریزی استراتژیک کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی در تمام سطوح سیاسی، نظامی و جغرافیایی است و این همان کاری است که امارات با حمایت مالی و نظامی و از طریق تصرف سواحل، بنادر و جزایر یمن از جمله جزیره مّیون و تحویل آن به قدرتهای غربی و رژیم صهیونیستی انجام میدهد.
کارشناسان در این باره میگویند: امارات کوچک تر از آن است که به یک کشور اشغالگر تبدیل شود و بتواند بدون حمایت کشورهای غربی و دشمن صهیونیستی، بنادر و جزایر یمن را اشغال کند، این بدان معنا است که پروژه اشغال یمن، جزایر و سواحل آن، یک پروژه "صهیونیستی-غربی" است و امارات صرفاً ابزاری است که نقش تعریف شده توسط آنها را ایفا میکند.
اخیرا منابع خبری از تحرکات امارات برای تسلط بر جزیره استراتژیک یمنی "میّون" واقع در یکی از مهمترین نقاط در تنگه بابالمندب یعنی ورودی آن به دریای سرخ پرده برداشتند.
احمد لملس، استاندار عدن وابسته به دولت مستعفی یمن با انتشار پیامی از امضای توافقنامه با امارات برای ساخت یک شهر مسکونی در جزیره "میّون" در ورودی تنگه باب المندب خبر داد؛ اقدامی که به گفته یمنیها، در چارچوب ازسرگیری تلاشهای ابوظبی برای تسلط بر این جزیره استراتژیک صورت گرفته است.
لملس در این باره اعلام کرد که این پروژه شامل ساخت ۱۴۰ واحد مسکونی، پروژههای زیربنایی ازجمله مدارس، واحدهای بهداشتی و سایر امکانات خدماتی است.
پیشتر نیز اقدام امارات برای ساخت پایگاه نظامی در جزیره میون در سال ۲۰۲۱ جنجال زیادی را به پا کرده بود؛ چراکه این جزیره در قلب تنگه بابالمندب به عنوان گذرگاه حساس عبور کشتیهای بینالمللی قرار دارد.
خشم یمنیها
بازگشت مجدد اماراتیها به جزیره میون واکنش و خشم یمنیها را به همراه داشته است.
"مصطفی راجح"، نویسنده و تحلیلگر سیاسی یمن، به شدت از استاندار عدن به دلیل امضای توافق مذکور انتقاد کرده است.
وی گفت: دست نشاندههای اشغالگران، چهارصد تن از ساکنان میون را به اجبار کوچاندند و اکنون در حال ساخت واحدهای مسکونی برای افسران اماراتی، اسرائیلی و چند ملیتی در این جزیره مشرف به بابالمندب هستند.
علی القحوم، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز تاکید کرد: ما از نزدیک رفتار خصمانه آمریکایی، صهیونیستی و انگلیسی در سواحل یمن و در جزیرههای میون و سقطری از ساخت پایگاههای نظامی و استقرار نیروهای خارجی متجاوز گرفته تا آوارگی شهروندان، ازبین بردن هویت و تغییرات جمعیتی، غارت منابع، ادامه تجاوز، محاصره و توطئههای هولناک علیه یمن را زیر نظر داریم.
جلال الرویشان، معاون نخست وزیر دولت صنعاء در امور دفاع و امنیت نیز در واکنش به این تحرکات از آمادگیهای صنعاء برای برگزاری یک کنفرانس ملی پیرامون امنیت دریایی خبر داد و گفت که یمن از طریق آن به جهان اطمینان میدهد که بهترین برقرار کننده امنیت برای دریای سرخ است.
الرویشان همچنین تأیید کرد که گزینههای صنعاء برای اعمال حاکمیت کامل بر سرزمین آبی، هوایی و زمینی یمن باز است.
همچنین وزارت شیلات دولت نجات ملی یمن نیز اخیرا در واکنش به عقد قرارداد میان استاندار عدن و امارات برای ساخت واحدهای مسکونی در جزیره میون در بیانیهای اعلام کرد، این وزارتخانه شهرک سازی و فعالیتهای توسعه طلبانه امارات و مزدوران آن و همچنین ایجاد پایگاههای نظامی در جزیره استراتژیک میّون را محکوم میکند.
در این بیانیه آمده است که این اقدام امارات در جزیره میون نقض آشکار حاکمیت یمن و در راستای اقدامات متجاوزان برای کنترل تنگه باب المندب جهت خدمت به دشمن صهیونیستی است.
انتهای پیام