یک تهیه‌کننده تئاتر:

نباید اجاره‌بگیرها سالن نمایش اداره کنند

یک تهیه‌کننده تئاتر گفت: باید اشخاص تئاتری سالن احداث کنند و صرفا اجاره‌بگیر نباشند.

مسعود حکم آبادی در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به تخریب تماشاخانه خورشید مشهد که طی یک سال اخیر میزبان ۳ نمایش از او تحت عنوان تهیه‌کننده و بازیگر بوده، اظهار کرد: حذف یک سالن تئاتر از هر شهری، حتی شهر تهران که بیش از ۵۰ سالن خصوصی در آن وجود دارد اتفاق خوبی نیست. منتها ابتدا باید توجه کنیم که سالن استاندارد برای تئاتر ساخته شود، چراکه اگر ۲۰۰ سالن در شهر موجود باشد اما این سالن‌ها غیر استاندارد باشد شرایط خوبی برای تئاتر آن شهر ایجاد نمی‌کند. درحالیکه اگر حتی ۵ سالن استاندارد تئاتر در شهر داشته باشیم می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب به خوبی فعالیت کنیم.

وی افزود: تماشاخانه خورشید در این چندسال اخیر جور سالن نداشتن‌های شهر مشهد را می‌کشید و فعالیتش اتفاق خوبی بود اما متاسفانه نتوانست آن‌گونه که باید کار اهالی تئاتر را راه بیاندازد و یکی از عوامل آن، همین غیر استاندارد بودن سالن بود.

باید به استانداردسازی و احترام به مخاطب توجه بیشتری کرد

این تهیه‌کننده تئاتر با اشاره به پردیس تئاتر مستقل که توانسته به عنوان یکی از اصلی‌ترین سالن‌های بلک‌باکسی مشهد میزبان اجرا گروه‌های نمایش باشد و به بقاء ادامه دهد، عنوان کرد: پردیس تئاتر مستقل نمونه‌ای است که در مشهد فعالیت خود را به خوبی انجام می‌دهد و سومین سالنی است که فعالیت خود را ادامه داده و توانسته در مشهد بقاء پیدا کند، چراکه این مجموعه سالن استانداردی ارائه داده و کار اهالی تئاتر را راه انداخته است اما این اتفاق برای تماشاخانه خورشید رخ نداد.

حکم‌آبادی خاطرنشان کرد: قطعا از اینکه تماشاخانه خورشید مورد تخریب واقعا شد ناراحت هستم اما به نظرم هرکسی که می‌خواهد سالن تئاتری را احداث کند باید ابتدا به موضوع استانداردسازی و احترامی که به مخاطب برای تماشای تئاتر می‌گذارد توجه بیشتری کند.

وی در رابطه با ضرری که تعطیلی‌های مداوم در شرایط مختلف به سالن‌دارها وارد کرده است، با بیان اینکه شرایط بستگی به کسی دارد که سالن را اداره می‌کند، گفت: توقف فعالیت‌های نمایشی و مشکلات آن برای تمام سالن‌ها یکسان بوده است. تماشاخانه شمایل ۱۰ روز پیش از توقف اجراها سالن خود را با آغاز نمایش مهسا غفوریان بازگشایی کرده بود و هزینه‌ هنگفتی نیز برای بازسازی انجام داده بود اما آن هم همانند باقی سالن‌های نمایش موقتا تعطیل شد. در این شرایط یک سالن دوام پیدا می‌کند و دیگری نمی‌تواند و دولت نیز قطعا توانایی جبران تمام ضررها را ندارد.

بر سالن‌های خصوصی نمایش مشهد نظارت بیشتری شود

این تهیه‌کننده تئاتر با بیان اینکه باید اشخاص تئاتری سالن احداث کنند و صرفا اجاره‌بگیر نباشند، تصریح کرد: سالن‌های نمایشی در تهران به سمت کمپانی شدن حرکت‌ کرده‌اند. یعنی کسی که سالن‌ نمایشی را احداث می‌کند، خود شروع به تولید تئاتر می‌کند و فقط به این شکل نیست که سالن خود را اجاره دهد. ما نیز در تماشاخانه خورشید قصد چنین کاری را داشتیم اما میسر نشد.

حکم‌آبادی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این شرایط باید نظارت ویژه‌ای بر سالن‌های نمایش خصوصی انجام داده و ایرادات آن‌ها را برطرف کند. سالنی در مشهد وجود دارد که فقط روی سن آن قابل استفاده است و از سرویس‌های بهداشتی، دوربین‌های مداربسته و... آن نمی‌توان استفاده کرد که این موارد نکات منفی برای یک سالن نمایش محسوب می‌شود. یکی از عوامل مهمی که باعث شد نمایش حکم نیز چندماه پیش توقیف شود نبودن دوربین مداربسته در سالن نمایش بود، چراکه وقتی ایرادی به کار ما وارد شد و فیلم اجرا را خواستند، سالن نمی‌توانست فیلم را ارائه دهد و نتوانستیم حرف خود را ثابت کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ آبان ۱۴۰۱ / ۰۱:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401080905554
  • خبرنگار : 50404