مشاغل خانگی؛ راهی برای توسعه صنایع دستی و کاهش بیکاری

چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های کشور است که در آن صنایع دستی زیبا و منحصربفرد فراوانی مانند قالی، گلیم، نمد، قلم‌زنی و فیروزه‌کوبی روی مس و... وجود دارد که هرکدام از آن‌ها در بازارهای داخلی و خارجی علاقه‌مندان بسیاری را به خود جذب کرده‌اند.

با وجود اینکه صنایع دستی موجود در ایران و چهارمحال و بختیاری زیبایی چشم‌نوازی دارند و صنایعی همچون فرش ایرانی در خارج از مرزها طرفداران فراوانی پیدا کرده اما متاسفانه در برخی مواقع شاهد هستیم این صنایع در داخل کشور ما آنگونه که باید مورد استقبال و استفاده قرار نمی‌گیرند البته شاید یکی از دلایل این موضوع این باشد که کار بسیاری بر روی این صنایع انجام می‌شود و تولید آن‌ها زحمت فراوانی برای افراد به همراه دارد بنابراین قیمت آن‌ها نیز بالا است.

به گزارش ایسنا، اهمیت حوزه صنایع دستی تنها به گسترش فرهنگ غنی یک کشور و یا استان محدود نمی‌شود چراکه می‌توان با بهره‌مندی از این صنعت و گسترش آن اشتغالزایی فراوانی داشت و مشکل بیکاری را تا حد مطلوبی کاهش داد به همین دلیل امروزه شاهد هستیم در حوزه حمایت از مشاغل خانگی، تولید صنایع دستی همچون قلم‌زنی و فیروزه‌کوبی روی مس نیز مورد توجه قرار گرفته و افراد بسیاری در این حوزه مشغول به فعالیت شده‌اند.

البته حمایت از مشاغل خانگی تنها اعطای تسهیلات نیست، درحقیقت مهم‌ترین بخش از تولید هر محصولی بازار فروش آن است که باید در حوزه صنایع دستی و مشاغل خانگی نیز به آن توجه ویژه صورت بگیرد و تلاش شود با راه‌اندازی نمایشگاه‌های مختلف و یا مهیا کردن فرصت فروش اینترنتی محصولات، افراد فعال در این حوزه را یاری کرد.

حضور در نمایشگاه‌های بزرگ، راهی برای فروش محصولات در بخش مشاغل خانگی است

مرجان  دوستی_فعال حوزه صنایع دستی در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص فعالیت در حوزه قلم‌زنی و فیروزه‌کوبی روی مس، اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال در این زمینه تلاش کردیم از ابتدای آغاز فعالیت هنرآموز جذب کنیم که برخی افراد پس از دریافت آموزش‌ها برای کسب درآمد اقدام به آموزش این حرفه کرده‌اند برخی افراد نیز اقدام به راه‌اندازی مشاغل خانگی کرده و به صورت مستقل درحال کار هستند، افرادی نیز پس از تولید محصولات خود را برای فروش در نمایشگاه‌ها ارائه می‌کنند.

پیشران همکار جهاد دانشگاهی در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی درخصوص مشکلاتی که در زمینه فروش محصولات خود دارد، افزود: بازاریابی محصولاتی مانند حوزه قلم‌زنی و فیروزه‌کوبی روی مس به وسعت شهر نیز بستگی دارد یعنی به میزانی که شهر بزرگ‌تر باشد امکان کسب درآمد و فروش محصولات صنایع دستی نیز افزایش پیدا می‌کند اما در برخی شهرهای کوچک با توجه به درآمد پایین اقشار مردم و همچنین قیمت بالای چنین محصولاتی استقبال خوبی صورت نمی‌گیرد برای مثال نمایشگاهی در شهر بروجن برای محصولات قلم‌زنی و فیروزه‌کوبی ایجاد شد اما آنگونه که باید بازتاب مطلوبی نداشت.

دوستی ادامه داد: حضور در نمایشگاه‌های صنایع دستی که در شهرهای بزرگی همچون تهران، اهواز و یا خارج از کشور برگزار می‌شوند می‌تواند تاثیر بسزایی در فروش محصولات صنایع دستی و همچنین معرفی و گسترش آن‎‌ها داشته باشد، افرادی که در حوزه مشاغل خانگی فعالیت دارند نیز به این صورت می‌توانند کسب درآمد مطلوبی داشته باشند.

این فعال حوزه مشاغل خانگی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه فروش محصولات قلم‌زنی و فیروزه‌کوبی روی مس به صورت اینترنتی وجود دارد، عنوان کرد: با وجود اینکه از طریق جهاددانشگاهی تلاش‌هایی برای ایجاد بستر فروش محصولات در دیجی‌کالا صورت گرفت اما این اتفاق رخ نداد و تنها روشی که برای فروش اینترنتی محصولات استفاده می‌شد برنامه اینستاگرام بود که درحال حاضر و با توجه به فیلتر این برنامه راه فروش اینترنتی نیز وجود ندارد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه درخصوص تامین مواد اولیه جهت تولید محصولات قلم‌زنی و فیروزه‌کوبی روی مس مشکلی وجود ندارد چراکه بخشی از مواد توسط برخی نیروها تولید می‌شوند و بخش دیگری از مواد نیز به صورت حضوری و یا سفارشی خریداری می‌شوند همچنین تلاش شده براساس تجربه اجناس مرغوب‌تری تهیه شوند تا به این صورت کیفیت محصولات نیز افزایش پیدا کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401080805278
  • خبرنگار : 50454