به گزارش ایسنا، این کتاب در ۴۸۰ صفحه، با شمارگان ۵۰۰ نسخه و با قیمت ۲۳۰هزار تومان توسط نشر افق منتشر شده است.
در بخشی از مقدمۀ مترجمِ «مسند عقاب» آمده است: «بیچاره مکزیک! چقدر دور از خدا و چقدر نزدیک به ایالات متحده.»
این جملهی تاریخی پورفیریو دیاس، رئیس جمهور مکزیک، است که سی سال و ۱۱۵ روز بر صندلی ریاست جمهوری نشست. جملهای که پس از گذشت یک قرن هنوز هم بر سر زبانهاست و رئیس جمهور مکزیک در سال ۲۰۲۰ در دیدار با همتای آمریکاییاش، جو بایدن، در آغاز سخن از این جمله استفاده کرد.
چند سال پیش از ورود دیاس به ارتش، مکزیک سرزمینهای شمالی خود را در جنگ با ایالات متحده از دست داده و همسایهی شمالی بهزوروضرب مکزیکیها را تا ریو گرانده به عقب رانده بود. مکزیک در آن نبرد سرزمینهای تگزاس، بخشی از کالیفرنیا و... را از دست داد. اگر در قرن نوزدهم، زیر سایهی دکترین مونرو، سیاستهای همسایههای شمالی، در قبال کشورهای آمریکای لاتین، تصاحب سرزمین و مداخله در امور این کشورهای تازه استقلالیافته بود، در قرن بیستم سیاستهای اقتصادی بود که مکزیک را از نظر اقتصاد کوچک و کوچکتر کرد تا بهرغم داراییهای نفتی همواره کشوری بدهکار باشد. این امر موجب شد طبقهی کوچک اشراف در مکزیک شکل بگیرد؛ طبقهای که هر شش سال یک بار در انتخابات قدرت را به دست میگرفتند و داراییهای کشور را چپاول میکردند.
همچنین در نوشتۀ پشت جلد کتاب میخوانیم: در وهلهی اول، فراموش نکن که فساد این سیستم را روغنکاری میکند. بیشتر سیاستمداران، صاحبمنصبان، پیمانکاران و غیره و غیره راهی جز این دورهی ششساله برای ثروتمند شدن ندارند، سپس به دست فراموشی سپرده میشوند. اما دقیقاً به این دلیل میخواهند فراموش شوند که کسی متهمشان نکند...
فوئنتس در «مسند عقاب» - که برخی منتقدان آن را تالی شهریار ماکیاولی دانستهاند - بار دیگر به ماجرای مداخلهی ایالات متحده در کلمبیا، ناگهان با بحرانی مواجه میشود که طی آن تمام سیاستمداران کشور دست به قلم میشوند و شروع به نامهنگاری میکنند و در خلال این نامههاست که پیرنگ داستان شکل میگیرد.
انتهای پیام