به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک فضاپیمای حامل محموله روسیه در راه ایستگاه فضایی بینالمللی است.
یک موشک سایوز در تاریخ ۲۵ اکتبر ساعت ۲۰:۲۰ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۳:۵۰ به وقت ایران) فضاپیمای باری بدون سرنشین "پروگرس ۸۲" را از پایگاه فضایی بایکونور روسیه در قزاقستان به سمت ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) حمل کرد.
فضاپیمای "پروگرس ۸۲" در این سفر نزدیک به سه تن غذا، سوخت و سایر لوازم را برای خدمه ماموریت فعلی ایستگاه فضایی بینالمللی موسوم به "اکسپدیشن ۶۸" با خود حمل میکند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این فضاپیما به مدت حدود دو روز ایستگاه فضایی بینالمللی را تعقیب میکند و در نهایت، روز پنجشنبه ۲۷ اکتبر ساعت ۲۲:۴۹ به وقت منطقه زمانی شرقی (جمعه ۰۶:۱۹ به وقت ایران) در کنار آن پهلو میگیرد.
میتوان رسیدن، پهلوگیری و اتصال "پروگرس ۸۲" به ایستگاه فضایی بین المللی را در سایت ناسا و اسپیس(Space.com) تماشا کرد. پوشش این برنامه قرار است از ساعت ۲۲:۱۵ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۵:۴۵ به وقت ایران) آغاز شود.
"پروگرس" یکی از سه فضاپیمای رباتیکی است که در حال حاضر ماموریتهای باری را به ایستگاه فضایی بینالمللی انجام میدهد. دو فضاپیمای دیگر نیز فضاپیماهای آمریکایی هستند که شامل کپسول دراگون متعلق به شرکت اسپیسایکس و فضاپیمای سیگنوس ساخته شرکت نورثروپ گرومن است.
فضاپیمای دراگون قابل استفاده مجدد است، اما پروگرس و سیگنوس سفینههای یکبار مصرفی هستند که وقتی ماموریت آنها به پایان میرسد، در جو زمین میسوزند.
به عنوان مثال به تازگی فضاپیمای "پروگرس ۸۰" در تاریخ ۲۳ اکتبر، ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک کرد و مدت کوتاهی پس از آن یک شیرجه مرگبار عمدی به جو زمین زد و سوخت.
با این حال هنوز یک فضاپیمای پروگرس دیگر در ایستگاه فضایی بینالمللی باقی مانده است که "پروگرس ۸۱" نام دارد و در ماه ژوئن در ایستگاه فضایی بین المللی پهلو گرفته است.
ضمن اینکه دو فضاپیما با قابلیت حمل سرنشین نیز در حال حاضر به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل هستند که یکی از آنها فضاپیمای "سایوز" متعلق به روسیه است که در ماه سپتامبر متصل شد و دیگری کپسول "کرو دراگون" موسوم به اندورنس(Endurance) متعلق به شرکت اسپیسایکس است که ماموریت "کرو-۵"(Crew-۵) این شرکت را برای ناسا انجام میدهد. اندورنس در تاریخ ۵ اکتبر بر فراز یک موشک "فالکون ۹" ساخته شرکت اسپیسایکس به فضا پرتاب شد و یک روز بعد به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید.
انتهای پیام