شروع ورزش از کودکی زیان دارد؟

یک دکترای فیزیولوژی ورزشی معتقد است، اگر شدت و مدت ورزش برای کودکان مناسب باشد، شروع ورزش در کودکی نه تنها خطری برای فرد ندارد، بلکه حتی باعث رشد جسمی، روحی و روانی او هم خواهد شد.

دکتر رستگار حسینی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به مزیت های شروع ورزش از دوران کودکی، اظهارکرد: هرچه ورزش از سن پایین تری شروع شود، روی مهارت های زندگی فرد تاثیرات بیشتری خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه ورزش در سنین پایین روی ابعاد جسمی و روحی فرد تاثیرات مثبتی بر جای می گذارد، گفت:  متاسفانه باور برخی از والدین بر این است که اگر کودکانشان را از کودکی به سمت ورزش بکشانند باعث تاخیر در رشد آنها می شود، درحالیکه اینطور نیست.

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه یاد تصریح کرد: ورزش برای سنین پایین مناسب است، در صورتی که شدت و مدت تمرین برای کودک مناسب باشد که در این صورت نه تنها مانع رشد او نمی شود، بلکه روی رشد جسمی و روحی و روانی او تاثیرات مثبتی بر جای خواهد گذاشت.

وی در خصوص اینکه چه رشته ای هم برای کودکان مناسب است، افزود: اینکه والدین چه هدفی را از ورزش کردن کودکان خود دنبال می کنند در انتخاب نوع رشته و زمان ورود به آن موثر است. برای نمونه در برخی از ورزش ها مانند ژیمناستیک باید کودک را از سنین پنج تا شش سالگی وارد این رشته ها کرد، چرا که سن قهرمانی این رشته 13 و 14 سالگی است.

این دکترای فیزیولوژی ورزشی ادامه داد: برای برخی رشته های دیگر مانند وزنه برداری، فوتبال و کشتی می توان کودکان را از سنین یازده و 12 سالگی وارد این رشته ها کرد.

حسینی در ادامه با بیان اینکه توجه به ورزش در سنین کودکی در هر کشوری روی ورزش قهرمانی هم آثار مثبتی بر جای خواهد گذاشت، تصریح کرد: امروزه روسیه، آمریکا و چین بیشترین مدال های المپیک را از آن خود می کنند، چراکه این کشورها سالهاست که از همان سنین برای ورزشکارانشان برنامه ریزی می کنند.

وی اضافه کرد: در کشورهای توسعه یافته، شروع ورزش از سنین کودکی بین خانواده ها نهادینه شده و برای همین است که امروزه ورزش با زندگی آنها عجین شده است.

حسینی افزود: البته برخی از مربیان ما در ورزش کودکان تخصصی ندارند و در این رابطه هم کار نکرده اند و همین مسئله باعث می شود که نه تنها کودکان، بلکه سایر افراد مبتدی هم در همان جلسات ابتدایی دچار آسیب شده و یا به دلیل فشار تمرینی از ادامه راه منصرف شوند.

وی اضافه کرد: متاسفانه بسیاری از خانواده های ایرانی، ورزش را به عنوان یک شغل و حرفه برای آینده فرزندانشان در نظر نمی گیرند، بلکه ابتدا روی تحصیلات و بعد ورزش آنها تاکید دارند، درصورتی که در سایر کشورها ورزش شغل بسیاری از ورزشکاران است.

این دکترای فیزیولوژی ورزشی متذکر شد: در بسیاری از کشورهای دنیا ورزشکارانی که قهرمان هستند، همزمان ادامه تحصیل هم می دهند و هیچ تداخلی بین این دو وجود ندارد، اما در کشور ما خانواده ها معقتدند که ورزش به درس خواندن فرزندشان لطمه می زند که به واقع اینطور نیست.

وی در ادامه میزان ورود بانوان به ورزش حرفه ای و قهرمانی را در مقایسه با آقایان را در ایران کمتر دانست و گفت: باتوجه به وجود برخی دیدگاه ها در بین خانواده ها، بانوان کمتر به سمت ورزش قهرمانی روی آورده اند و کمتر فرزندان دختر خود را به این سمت سوق داده اند که البته این نوع نگرش در سالهای اخیر بازتر شده است.

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401080402450
  • خبرنگار : 50184