یک متخصص بیماریهای عفونی در ارومیه خبرداد

جولان همزمان آنفلوآنزا و کرونا در آذربایجان غربی

یک متخصص بیماریهای عفونی در ارومیه از طغیان آنفلوآنزا در آذربایجان غربی خبرداد.

دکتر سید جلیل موسوی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: با عنایت به هشدارها و پیش‌بینی‌های چند ماه گذشته به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، پایین بودن سطح ایمنی افراد، عدم اقبال به واکسیناسیون و حضوری شدن مدارس و مراکز آموزشی در حال حاضر با اپیدمی و طغیان آنفلوآنزا در کشور و استان مواجه هستیم علاوه بر آن، خیز مجدد کرونا وضعیت را پیچیده و مشکلات را مضاعف کرده است.

وی ادامه داد: در بررسی استانی ۴۲.۵ درصد بیماران مبتلا به آنفلوآنزا بودند لذا به نظر می رسد در حال حاضر آنفلوآنزا بر کرونا پیش گرفته است.

دکتر موسوی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد جولان همزمان آنفلوآنزا و کرونا در استان هستیم، خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی بهترین و کم هزینه ترین کار واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.

وی با اشاره به اینکه آنفولانزا یک بیماری ویروسی حاد تنفسی است و با شروع فصل سرما با درگیری دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی در عرض ۲ تا ۳ هفته در جامعه گسترش یافته و سبب اپیدمی می شود، افزود: دوره نهفته و کمون این بیماری ۱۸ تا ۷۲ ساعت است.

این متخصص بیمارهای عفونی در خصوص راههای انتقال ویروس آنفلوآنزا گفت:  این ویروس چند ساعت روی اجسام باقی مانده، قطرات تنفسی، تماس نزدیک با وسایل آلوده به خصوص دستمال و دست راه‌های انتقال این بیماری است که راه‌های انتقال آن شبیه کووید ۱۹ است اما شدت و سرعت انتقال آن به مراتب  کمتر است.

موسوی با اشاره به علائم و نشانه های ابتلا به بیماری آنفلوآنزا اظهار کرد: سردرد، دردعضلانی،  تب ۳۸ تا ۴۱ درجه ، ضعف بی حالی و خستگی ، سرفه، گلودرد ، آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی، تنگی نفس ، درد مفاصل، تهوع، گرفتگی صدا ، اسهال، درد شکم، درد چشم، ترس از نور، قرمزی و سوزش چشم، برافروختگی صورت، بزرگی خفیف غدد لنفاوی و سوزش و ناراحتی پشت جناغ از جمله علائم و نشانه های آنفلوآنزا است.

وی با بیان اینکه تب های بالا، شروع ناگهانی و برجستگی های عضلانی از علائم بارز آنفلوآنزا است، اظهار کرد: هم پوشانی علائم آنفولانزا با سرماخوردگی  و کووید ۱۹ و آلرژی فصلی زیاد است و از نظر بالینی آنفلوآنزا با کووید ۱۹ به هیچ وجه قابل افتراق نیست و شیوع همزمان این دو مشکلات مضاعفی ایجاد می کند.

این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه دوره ریزش ویروس آنفلوآنزا  ۲ تا ۵ روز است و دوره تب ۳تا ۴ روز گفت:  اگر بیماری عارضه دار نشود بهبودی ۲ تا۵ روز و اکثرا یک هفته حاصل می شود گرچه سرفه و خستگی بعد از بیماری انفلوآنزا که مشابه کووید-۱۹ است محتملا برای چندین هفته طول بکشد.

دکتر موسوی با بیان اینکه برای بیماری آنفلوآنزا و پیشگیری آن علاوه بر رعایت بهداشت فردی دستورالعمل‌های بهداشتی بهترین و مهمترین کم‌هزینه‌ترین راه انجام واکسیناسیون است، گفت: این واکسن سالانه است و بهترین زمان تزریق آن در شروع فصل سرما از( اواخر شهریور و اوایل مهر) است.این واکسن چهار ظرفیتی است و تا ۸۰ درصد حفاظت ایجاد می‌کند، ۳۹ درصد بستری ها را کاهش و۵۰ درصد مرگ و میر را کم  میکند.اثربخشی آن در طول سالیان ثابت شده است بیشترین نقش را در کم کردن شدت بیماری و مرگ و میر است.

وی با بیان اینکه ممنوعیت تزریق واکسن شامل کودکان زیر ۶ ماه، عفونت حاد تب دار، حساسیت به تخم مرغ و دیگر ترکیبات واکسن و  سندروم گیلن باره است، افزود :زنان باردار حتی در سه ماهه اول، کودکان ۶ ماه تا ۱۸ سال تحت درمان طولانی با آسپرین، بیماران مزمن قلبی، بیماران مزمن ریوی، بیماران سیستمیک مزمن، کودکان ۶ ماه تا ۵ سال، افراد با اختلالات شناختی ، بیماران صرعی و ضایعات نخاعی، بیماران با اختلال در عملکرد و سرفه و ضعف سیستم ایمنی ، ساکنان خانه های سالمندان و مراقبین آنها، کادر بهداشت و درمان  و افراد با سن بالای۵۰ سال جز گروههای پرخطری هستند که تزریق واکسن آنفلوآنزا برای انها تاکید می شود.

دکتر موسوی با اشاره به تبلیغ واکسن سرماخوردگی اظهار کرد: اگر واکسن آنفلوآنزا را واکسن سرماخوردگی تبلیغ کنند دروغ و فریبی بیش نیست. واکسنی به نام سرماخوردگی نداریم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1401080301593
  • خبرنگار : 50136