به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان در ادامه نوشت: «ماجرای تولد این شرکت موتورساز برمیگردد به سال ۱۹۰۳ که تا قبل از آن صدای هیچ موتوری در کوچه و خیابانهای جهان شنیده نمیشده است. طلوع «عصر موتور» از زمانی آغاز میشود که دو دوست به نامهای «هارلی» و «دیویدسون» با همراهی هم، یک دوچرخه را با یک موتور متفاوت و جدید ترکیب کردند. در صدواندی سال اخیر که از تولد موتور و این برند گذشته، این شرکت موتورسازی مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده، «هارلی-دیویدسون» با عبور از دو جنگ جهانی و پشت سر گذاشتن یک رکود فلجکننده اقتصادی توانسته است به این جایگاه دست یابد و همچنان سازنده یکی از خاصترین موتورسیکلتهای جهان باشد.
سرگذشت «هارلی-دیویدسون» از ۱۹۰۱ تا ۲۰۲۲
اولین موتورسیکلتهای جهان، دوچرخههایی بودند که موتورهایی خاص روی آنها برای مسابقه سرعت نصب شده بود اما خیلی زود پیشرفت کردند و فراگیر شدند.
ماجرای تولد موتور از سال ۱۹۰۱ شروع شد، جایی که «ویلیام هارلی» ۲۱ ساله طراحی یک موتور را که میتوانست روی یک دوچرخه نصب شود به اتمام رساند. در سال ۱۹۰۳، ویلیام هارلی و آرتور دیویدسون شرکت هارلی-دیویدسون را تاسیس کردند که از ترکیب نام خانوادگی آنها تشکیل شده بود. اولین موتور سیکلتهای هارلی-دیویدسون در واقع تنها دوچرخههایی بودند که موتورهایی خاص روی آنها نصب شده بود و برای مسابقات سرعت استفاده میشد. در ۴ جولای ۱۹۰۵، یکی از موتورهای این شرکت با زمان ۱۹ دقیقه و دو ثانیه برنده یک مسابقه سرعت به مسافت ۱۵ مایل در شیکاگو شد.
تولید انبوه موتور از سال ۱۹۰۶
در سال ۱۹۰۶، برنامه تولید انبوه موتور در دستور کار این شرکت قرار گرفت. بنابراین کارگاه تولید موتورها به یک فضای بزرگتر تغییر کرد و تعداد کارگران آن به شش نفر تماموقت افزایش یافت. همچنین اولین کاتالوگ این شرکت در همین سال به چاپ رسید. در سال ۱۹۰۷، شرکت هارلی-دیویدسون به عنوان یک شرکت دارای سهام به ثبت رسید و سهام آن به طور مساوی بین چهار نفر سازنده آن تقسیم شد. همچنین تعداد کارگران نسبت به سال قبل بیش از دو برابر شد و به ۱۸ نفر افزایش یافت. فضای کارگاه دو برابر شد و خردهفروشی آغاز شد، هرچند تمرکز اصلی بر منطقه نیوانگلند (مرکز اقتصادی آمریکا در آن زمان) بود. در همین سال بود که ویلیام دیویدسون، برادر آرتور و والتر دیویدسون، از شغل خود در راه آهن میلواکی استعفا کرد و به برادرانش پیوست.
ساخت موتور برای پلیس و صادراتش از ۱۹۱۲
در سال ۱۹۱۲ اولین فروش خارجی موتورهای این شرکت صورت گرفت و تعدادی از محصولات این شرکت به ژاپن فرستاده شدند. در همین سال بود که عملیات ساخت دفتر مرکزی این شرکت در شش طبقه در میلواکی آغاز شد.
در سال ۱۹۱۷ دست کم یک سوم تمام موتور سیکلتهای تولیدی این شرکت به ارتش و پلیس آمریکا فروخته میشد. در همین سال فروش دوچرخه این برند هم آغاز شد. در سال ۱۹۱۸ نیمی از تولیدات این شرکت توسط ارتش آمریکا که در جنگجهانی اول حضور داشت خریداری میشد. با پایان جنگ، برآورد شد که بیش از ۲۰۰هزار دستگاه موتور سیکلت توسط ارتش این کشور استفاده شدهاند که بیشتر آنها متعلق به شرکت هارلی-دیویدسون بودهاند. در سال ۱۹۲۰ این شرکت به بزرگترین تولید کننده موتور سیکلت در جهان تبدیل شد و محصولات آن در بیش از ۶۷ کشور جهان به فروش میرسید. در سال ۱۹۲۵ جو پترالی، شروع به استفاده از موتور سیکلتهای این برند در مسابقات موتورسواری مسیرهای خاکی کرد و به یکی از موفقترین موتورسواران تاریخ این مسابقات تبدیل شد.
حالواحوال این روزهای این شرکت خاص
دفتر مرکزی این شرکت هنوز هم در شهر میلواکی قرار دارد. دو کارخانه، یکی در ویسکانسین و دیگری در پنسیلوانیا، موتورهای افسانهای دوگانه و تمام موتورسیکلتهای هارلی-دیویدسونی را که در سراسر آمریکا و جهان فروخته میشود، تولید میکنند. در سالهای رکود اقتصادی، این شرکت با بالا رفتن سن مشتریان و کاهش خریداران موتورسیکلت در جهان روبهرو شد. افسوس که طی چند دهه اخیر استفاده یک تیپ خاص اجتماعی در آمریکا از این موتورها باعث ایجاد حس بد در تمام دنیا به این برند قدیمی شده است.
از حالتهای سواری قابل انتخاب تا ۱۲۱ اسب بخار
جدیدترین محصول هارلی-دیویدسون، آپشنهای شگفتانگیزی دارد. ماه گذشته میلادی، جدیدترین محصول این شرکت رونمایی شد که سرو صدای زیادی هم به پا کرد. موتورسیکلت Sportster هارلی-دیویدسون در سال ۱۹۵۷ راهی بازار شد. مدل ابتدایی تا سال ۱۹۸۶ هیچ تغییری نکرد اما همچنان پرطرفدار بود. از این سال به بعد، هر سال نسخههای به روز شده آن راهی بازار میشود. در جولای ۲۰۱۸، هارلی از یک موتور سفارشی رونمایی کرد که قرار شد تا سال ۲۰۲۲، راهی بازار شود. پس از نزدیک به چهار سال، سرانجام این شرکت با رونمایی از 2022 Sportster S به وعدهاش عمل کرد. این موتور که راهی بازار فروش هم شده، هشت سوپاپ، ۱۲۲۵ سیسی، قدرت ۱۲۱ اسب بخار و گشتاور ۹۴ پوند فوت را دارد. موتور آن از زمانبندی متغیر سوپاپ و بالابرهای خودتنظیم بهره میبرد. چرخهای سبک آلومینیمی، وزن موتور را کاهش داده و لاستیکهای Dunlop GT۵۰۳ قدرت بسیار خوبی دارند. با ترکیبی قوی از قدرت و چابکی، ترمزها هم ارتقای چشمگیری داشتند. با یک صفحه نمایشگر چهار اینچی TFT، دکمه کنترل کشش موتور و روشنایی LED همه چیز را در این موتور خاص کرده است. حالتهای سواری قابل انتخاب در این موتور به کاربران امکان میدهد حالتهای مختلف بین سفارشی، ورزشی، جادهای و بارانی را انتخاب کنند یا آن را شخصیسازی کنند. همچنین اتصال بلوتوث موسیقی، تماسهای ورودی/خروجی و ناوبری را درست در نوک انگشتان سوار قرار میدهد. در کنار مجموعه الکترونیکی، یک درگاه USB-C اضافی، شارژر همراه را هم در حین حرکت دارد. این موتور مجهز به کروز کنترل، سنسور دمای محیط(با هشدار دمای پایین) و مخزن بنزین ۳.۱ گالنی است. 2022 Sportster S که در رنگهای سیاه، مروارید سفیدی شسته شده از سنگ و سرمهای وجود دارد، با قیمت ۱۴۹۹۹ دلار (پایه) به فروش میرسد.
هارلی-دیویدسون در ایران
هارلی-دیویدسون یکی از اصلیترین موتورسیکلتهایی است که سالها پیش در ایران به عنوان وسیله نقلیه سازمانی ادارات، سازمانها و پلیس استفاده میشد و این برند در ایران نمایندگی رسمی داشت. به عبارتی اگر شما قصد خرید یک هارلی را داشتید، میتوانستید به نمایندگی مجاز آن مراجعه کنید و حتی آپشنها و قطعات افترمارکتی را که دوست داشتید هم برای هارلی خود سفارش دهید اما عمده هارلیدیویدسونهایی که به ایران راه یافتند همانهایی هستند که به سفارش پلیس راهنمایی و رانندگی وارد کشور شدند. جالب است بدانید که این موتورسیکلتها حتی تا اواخر دهه ۶۰ شمسی در خدمت پلیس قرار داشت و در انبارها قطعات یدکی بسیاری از هارلیها موجود بود. از آنجا که موتورسیکلتهای هارلی موجود در ایران از انواع سفارش پلیس بودند و به همین دلیل نوشته Police Specile در صفحه کیلومتر آنها وجود داشت، متریال ساخت بهتری نسبت به نمونههای معمولی داشت. در خور ذکر است که استفاده از موتور سیکلتهای با موتور بالای ۲۵۰ سیسی در کشور ممنوع بوده و فقط با مجوزهای خاص، قابل استفاده است.
از دستهبندی محصولات تا شعارها و مشتریهای وفادار
هارلی-دیویدسون در سالهای اخیر، موتورسیکلتهای زیادی را تولید کرده است که هرکدام جزو دسته خاصی از موتور سیکلتها بودهاند. موتورهای خیابانی، برقی، کروز، شهری، گردشگری، ترایک(سه چرخه) و ... از انواع موتورها هستند که این شرکت برای موتورسواران تولید کرده است. شعار این برند محبوب «بیخیال، بیا بریم برانیم» است که مردمی بوده و جنبه رسمی ندارد. این شعار در سال ۲۰۱۶ در یک نظرسنجی انتخاب شد و از همان سال روی این شرکت ماندگار شده است. مدیر هارلی-دیویدسون بعد از انتخاب این شعار گفته: «این شعار فعلی ماست و کمی صریحتر و سادهتر از شعارهای گذشته است. شعار گفته شده، این احساس را ایجاد میکند که قادر به فرار از برخی از مشکلات روزمره زندگی حتی برای مدت کوتاهی باشید. قبل از اعلام شعار رسمی این برند، شعار «زندگی میکنیم که برانیم و میرانیم که زندگی کنیم» در بین موتورسواران این برند مطرح بود. در کنار اینها، هارلی-دیویدسون سبک زندگی خود را هم به مشتریانش عرضه میکند تا مشتریهای وفادارتری را برای خودش بسازد. در بیش از ۱۳۰۰ فروشگاه هارلی در ۶۰ کشور، مشتریان امکان خرید انواع و اقسام لباسها و لوازم جانبی موتور را دارند و چه بسیارند مشتریانی که هزاران دلار را برای ویژهسازی موتورسیکلتشان هزینه میکنند.»
انتهای پیام