زهرا کیانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کمبود آنتی بیوتیک یک مشکل موقت کشوری بوده چراکه این فصل اوج بیماریهای ویروسی همراه با تب و همچنین بیماریهای اطفال است.
وی با بیان اینکه اکنون کمبود آنتی بیوتیک در استان وجود دارد، افزود: این دارو به اندازهای توزیع نمیشود که به همه بیماران برسد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه گاهی نیز مصرف آنتی بیوتیک به صورت خودسرانه است، تصریح کرد: درمان ۹۰ درصد بیماریها نیاز به آنتی بیوتیک ندارد.
کیانی با بیان اینکه این امر باعث کمبود این دارو شده است، اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده قول مساعد داده شده تولید کشور افزایش یافته و کمبود طی هفته جاری برطرف شود.
وی با بیان اینکه اطلاع رسانی لازم به پزشکان صورت گرفته که تنها در صورت لزوم این دارو را تجویز کنند، افزود: با مصرف بی رویه آنتی بیوتیک علائم بیماری پوشانده میشود.
کیانی ادامه داد: توصیه میشود اگر مردم به داروخانه مراجعه میکنند و دارویی وجود ندارد از مشاوره داروسازان بهره ببرند تا داروی مشابه دریافت کنند تا مشکلی در درمان آنان ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه این امر از سرگردانی مردم جلوگیری میکند، تصریح کرد: اگر مردم با کمبود دارو مواجه میشوند میتوانند با شماره ۱۹۰ از ساعت ۷:۳۰ تا ۲۰:۳۰ تماس حاصل کنند تا داروخانههای دارای آن دارو به آنان اعلام شود.
کیانی یادآور شد: اکنون علاوه بر آنتی بیوتیک برخی از داروهای تب بر کمبود است که میتواند با داروهای دیگر جایگزین شود.
حل کمبود داروی آنتی بیوتیک تا چند روز آینده
سید محمد موسوی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در جمع خبرنگاران با عذرخواهی از مردم خراسان جنوبی برای کمبود دارو به ویژه آنتی بیوتیک در استان، از رفع این کمبود تا چند روز آینده در کشور و استان بنا بر قول وزیر بهداشت خبر داد.
وی یادآور شد: هم اکنون با کمبود دارو به خصوص داروی آنتی بیوتیک برای اطفال در کشور و استان مواجه هستیم که تحریمهای ظالمانه، تغییر سیاستهای ارزی در مدت اخیر و همچنین تعرفهگذاری از جمله علتهای این موضوع است.
چند روزی است کمبود برای داروها از جمله آنتی بیوتیک در داروخانههای استان به اوج رسیده؛ کمبودی که حالا با پیگیریهای مسئولان در حال حل شدن است.
انتهای پیام