دکتر علی اصغر صباغ الوانی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد، مغز دستگاه های اجرایی کشور است، اظهار کرد: عدم توجه به استاندارد آسیب های سنگین در پی دارد و اگر پژوهشگاه استاندارد نباشد، فرآیند استاندارد سازی به هم می ریزد.
رئیس مرکز پژوهشکده استاندارد کشور با اشاره به اینکه از نگاه یک دانشگاهی داشتن علامت استاندارد، حد مطلوبیت بالا نیست، ادامه داد: این علامت پایین ترین حد مطلوبیتی است که مردم از آن استفاده می کنند.
وی با تأکید بر اینکه ممکن است در سطح کشور شرکت هایی فعالیت کنند که برند آنها در حد استانداردهای بین المللی باشد، افزود: پژوهشکده استاندارد بر اساس هر موضوع و محصولی یک پروژه تحقیقاتی دارد و توسط اساتید و پژوهشگران برجسته، استانداردها را بازبینی مجدد می کند.
صباغ الوانی، بروزکردن کارهای تحقیقاتی استاندارد را از الزامات برشمرد و خاطر نشان کرد: باید پژوهش محور عمل کرده و براساس این بروزرسانی ها محصولات خودمان را استانداردسازی کنیم.
وی با بیان اینکه باید استاندارد سایر کشورها را بررسی کنیم تا از معیارهای جهانی عقب نمانیم، تصریح کرد: این بررسی سبب می شود تا استانداردهای سایر کشورها را بشناسیم و محصولات خودمان را با آن معیارها بسنجیم. این نوع سنجش باعث می شود تجار و بازرگانان در صادرات محصولات به سایر کشورها با مشکل مواجه نشوند.
این مقام مسئول بر بومی سازی استانداردهای سایر کشورها تأکید کرد و گفت: باید سازمان استاندارد با توجه به پتانسیل نخبگان داخل کشور و مدنظر قرار دادن شعار سال مدنظر مقام معظم رهبری، به شرکت های دانش بنیان که تمایل دارند علاوه بر تولید، صادرات انجام دهند، کمک کند.
رئیس مرکز پژوهشکده استاندارد کشور با اشاره به اینکه در ۱۵ استان کشور پژوهشکده ها بر اساس پتانسیل و ظرفیت همان استان ها کارهای تحقیقاتی استاندارد انجام می دهد، یادآور شد: ظرفیت های موجود در گلستان سبب شد تا پژوهشکده غلات و لبنیات در این استان راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم یک دستگاه برای این پژوهشگاه تهیه کنیم، ۳۰ میلیارد تومان هزینه دارد، اضافه کرد: ایجاد و تجهیز این پژوهشگاه کار بزرگی است و باید استانداری گلستان کمک کند و یقینا سازمان استاندارد کشور هم پیگیری لازم را می کند.
انتهای پیام