به گزارش ایسنا، شرکت متا پلتفرمز که مالک واتساپ است، در مارس از سوی روسیه در زمینه فعالیت افراطی مجرم شناخته شد و بعدا توسط آژانس دیده بان مالی "روس فاین مونیتورینگ" به فهرست سازمانهای تروریستی و افراطی اضافه شد. وکیل متا در دادگاه، اعلام کرده است که متا فعالیت افراطی انجام نداده و مخالف روسیه هراسی است.
روسیه در اعتراض به محدودیتهایی که برای رسانه های روسی اعمال شده است، دسترسی به فیس بوک و اینستاگرام را در مارس فیلتر کرد. اما واتساپ که استفاده گستردهای در میان مردم روسیه دارد، همچنان قابل دسترس مانده است. اکنون آنتون گورلکین، معاون کمیته پارلمانی در امور سیاست اطلاعات، اعلام کرده است که شخصا این اپلیکیشن پیام رسان را حذف کرده و خواستار ممنوعیت فراگیر آن شد.
گورلکین در تلگرام که پیام رسان بسیار محبوبی در روسیه است، نوشت: تصور می کنم ضروری باشد استفاده از واتساپ برای اهداف رسمی توسط کارمندان دولت و شهرداریهای روسیه ممنوع شود. خواه تلگرام، یک جایگزین روسی یا از دوبی باشد، اهمیت ندارد. مسئله اصلی این است که به شرکتی که به طور علنی در جنگ اطلاعات علیه کشورمان شرکت می کند و در فهرست سازمانهای تروریستی و افراطی قرار دارد، متعلق نیست.
روسیه به کمبودها در صنعت الکترونیک خود اذعان کرده است. با تحریمهای غربی گسترده و مهاجرت شرکتهای خارجی، دسترسی این کشور به راهکارها و واردات فناوری، محدود شده است و مسکو با تخفیفهای مالیاتی و وامهای ترجیحی، درصدد تقویت صنعت بومی برآمده است.
بر اساس گزارش رویترز، واسیلی شپاک، معاون وزیر صنعت و بازرگانی روسیه اظهار کرد: جای خالی ناشی از خروج تولیدکنندگان مخابراتی خارجی باید توسط شرکتهای داخلی پر شود. خبرگزاری اینترفکس به نقل از وی نوشت: هیچ برگشتی به عقب وجود ندارد و شرکتهایی که از روسیه خارج شده اند، اجازه نخواهند داشت به همان موقعیتی که داشتند، برگردند.
انتهای پیام