علی اسماعیلی شامگاه روز گذشته (۲۵ مهرماه) در حاشیه افتتاح موزه فرهنگ و هنر آموزشوپرورش زنجان با بیان اینکه نیاز و ضرورت آراستگی انسان به دو آرایه تعلیم و تربیت در هیچ فرهنگ، برهه تاریخی و قلمرو جغرافیایی، انکار و نادیده انگاشتن را برنتافته و نمیتابد، اظهار کرد: تحقق گوهر آدمی منوط به تعلیم و تربیت است که از مقاصد وجودی انسان و امری ضروری برای حیات جامعه بوده که درجه رشد و تحول هر جامعه را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه آرزوی هر معلمی ایجاد فضایی برای فرهنگ تعلیم و تربیت در استان بود، ادامه داد: این مسئله موجب شد ما بتوانیم مجموعهای را تحت عنوان موزه فرهنگ و تاریخ آموزشوپرورش داشته باشیم.
اسماعیلی با بیان اینکه این مهم با یک قدم کوچک و پیشینه بسیار غنی در دبیرستان شریعتی زنجان آغاز شد تا شاهد بخشی از این تاریخ باشیم، اضافه کرد: مسیری طولانی در تقویت، توسعه، گسترس و غنا بخشیدن به این مجموعه داریم.
وی با اشاره به پیگیری این مسئله از سال ۸۹ و جمعآوری آثاری از ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته، اضافه کرد: این امر پس از ۷ الی ۸ ماه پیگیری و تلاش نتیجه داد و حالا موزه، فعالیتهای ثمربخش خود را از امروز آغاز خواهد کرد.
این مسئول با اشاره به تقارن هشتادمین سالگرد تاسیس دبیرستان شریعتی و افتتاحیه این موزه، ابراز کرد: ما مدتها خواهان افتتاح موزهای بودیم که بیانگر گوشهای از مفاخر و غنای فرهنگی، هنری ادبی، آموزشی و تربیتی استان زنجان باشد.
اسماعیلی، با بیان اینکه دبیرستان شریعتی که دیرینهگی و پیشینهای بسیار فوقالعاده دارد، اذعان کرد: ۱۳ شهید بزرگوار مستقیما از این دبیرستان عازم جبهههای نبرد حق علیه باطل شدند.
وی با بیان اینکه غنای این دبیرستان نیز به یُمن وجود همین شهدا بوده است، بیان کرد: این موزه را مزین به نام، یاد و عکس این شهدا کردیم تا تلنگری باشد که هیچگاه این عزیزان را فراموش نخواهیم کرد. آنهایی که برای دفاع از مهین از جان شیرین خود گذشتند تا ما با آسایش، شاهد برگ زرینی از غنای فرهنگی و آموزشی در اینجا باشیم.
مدیرکل آموزشوپرورش استان زنجان با اشاره به محدویت فضا، تشریح کرد: در حد وسع، توان و حمایت، این موزه را توسعه خواهیم داد تا در معرض دید علاقهمندان به فرهنگ و هنر استان قرار گیرد.
اسماعیلی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان، افزود: ایشان به بحث تقویت هویت ملی _ اسلامی و همچین نشان ملی در قالب پرچم تاکید داشتند. ما هم وظیفه خود دانستیم با توجه به غنای عظیم فرهنگ و هنر استان، قدمی هر چند کوچک در تفهیم و شناسایی این فرهنگ و تاریخ برداریم.
این مسئول با بیان اینکه این موزه میتواند یک درس عملی و پویشی برای جوانان و نوجوانان باشد، ابراز کرد: ما در استان مفاخر فرهنگی کم نداریم. اساتید بزرگی همچون روزبه، شهید شهریاری و حکیم هیدجی، از جمله بزرگانی هستند که باید به آنها پرداخته و توسط نسل جدید شناخته شوند.
انتهای پیام