تولید سالیانه ۲۱ تن گوشت بلدرچین در فامنین

مدیر جهادکشاورزی شهرستان فامنین از تولید سالیانه ۲۱ تن گوشت بلدرچین در این شهرستان خبر داد.

منصور خزایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر شهرستان فامنین دارای دو واحد پرورش بلدرچین با ظرفیت ۷۲ هزار و ۸۰۰ هزار قطعه بلدرچین بوده که به صورت دوره‌ای اقدام به تولید گوشت بلدرچین می کنند.

وی با بیان اینکه در هر دوره این واحدها در شهرستان سه تن گوشت بلدرچین تولید دارند، اضافه کرد: سالیانه هفت بار به صورت دوره‌ای تولید گوشت بلدرچین در این واحدها انجام می‌گیرد.

خزایی با بیان اینکه گوشت تولید شده بلدرچین شهرستان علاوه بر مصرف شهرستان به سایر استان‌ها چون تهران، قم و استان های شمالی نیز ارسال می‌شود، خاطرنشان کرد: در سال های گذشته به یکی از واحدهای پرورش بلدرچین شهرستان تسهیلاتی افزون بر ۸۰۰۰ میلیون ریال پرداخت شده و در سال جاری هم پیگیر پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ به مبلغ ۲۰ هزار میلیون ریال به واحد دوم هستیم.

وی یادآور شد: در صورت وجود متقاضی جدید برای احداث و راه اندازی پرورش بلدرچین در فامنین مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اقدامات و حمایت های لازم را به عمل خواهد آورد.

خزایی ادامه داد: دو واحد فعلی پرورش بلدرچین فامنین دارای سالن پرورش بلدرچین و بخش جوجه کشی بوده و جوجه های یک روزه به مدت ۴۰ روز نگهداری می‌شوند و بعد از مدت ۴۰ روز ماده ها را جدا و برای تخم گذاری به قفس های دیگر انتقال می‌دهند و نرها را کشتار و به فروش می رسانند.

وی دوره تخم گذاری بلدرچین را هفت ماه دانست و یادآور شد: مدت جوجه کشی ۱۸ روز بوده که ۱۶ روز آن در دستگاه سنتر بوده و سپس دو روز آخر به دستگاه هچر منتقل می شوند.

خزایی با اشاره به اینکه عرضه بلدرچین در سن کم برای مصرف گوشت یکی از مزایای پرورش این پرنده است، بیان کرد: دوره کوتاه پرورش، ضریب تبدیل غذایی مطلوب، نیاز به فضای پرورش کم و مقاومت نسبت به بیماری ها را می‌توان از دیگر مزایای پرورش بلدرچین برشمرد.

وی با بیان اینکه معمولاً قیمت گوشت بلدرچین در بازار متفاوت است، یادآور شد: قیمت هر کیلو گوشت بلدرچین میانگین ۹۰ هزار تومان و قیمت بلدرچین ماده تخمگذار هر کیلو ۹۵ هزار تومان و هر جوجه تخمگذار نیز ۲۲ هزار تومان است و به فروش می رسد ضمن اینکه این‌قیمت‌ها تا حدودی متغیر است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان فامنین یادآور شد: خوشبختانه آشنایی مردم با خواص گوشت بلدرچین لذیذ و مقوی بودن گوشت و تخم آن و نیز خواص پرورش این پرنده موجب افزایش تقاضای مصرف آن شده و پرورش بلدرچین را به منبع خوب و سودآوری برای اشتغال تبدیل کرده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ مهر ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401072513374
  • خبرنگار : 50037