به گزارش ایسنا، بانک مرکزی با استناد به قانون بودجه ۱۴۰۱، موظف است با استفاده از «سامانه اطلاعاتی» خود و «اطلاعات دریافتی»، تسهیلات و تعهدات کلان پرداختی به «اشخاص مرتبط با بانکها یا ذینفعان واحد» را منتشر کند، در دسترس عموم قرار دهد و هر بخش از آن را در دورههای زمانی بعدی «بهروزرسانی» کند.
آخرین بهروزرسانی بانک مرکزی از فهرست تسهیلات کلان مربوط به سه ماهه اول سال جاری است که این فهرست شامل سه بخش تسهیلات و تعهدات کلان، اشخاص مرتبط و تسهیلات کلان غیرجاری میشود. اما این فهرست با وجود اینکه مربوط به اولین فصل سال است، به تازگی به روز رسانی و منتشر شده که البته جای چند بانک هم در آن خالی است.
در فهرست تسهیلات و تعهدات کلان مربوط به فصل بهار، اسامی بانکهای پاسارگاد، سامان، سپه، اقتصاد نوین، ایران زمین، ایران ونزوئلا، آینده، پست بانک، خاورمیانه، دی، رسالت، رفاه کارگران، مسکن، سینا، شهر، کارآفرین، کشاورزی، گردشگری، ملت، موسسه اعتباری توسعه و ملل، نور، مهر ایران و تجارت دیده میشود.
در فهرست تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط نیز اسامی ایران زمین، ایران ونزوئلا، آینده، توسعه صادرات، پست بانک، تجارت، خاورمیانه، دی، رفاه کارگران، سپه، سینا، شهر، رسالت، ، کارآفرین، کشاورزی، گردشگری، ملت، موسسه اعتباری توسعه و ملل، نور، مهر ایران، مسکن، صادرات، سامان، توسعه تعاون و صنعت و معدن دیده میشود.
در فهرست فقط تسهیلات کلان غیرجاری نیز اسامی بانکهای سپه، رفاه، کارآفرین، کشاورزی، پست بانک، اقتصاد نوین، ایران زمین، آینده، پاسارگاد، خاورمیانه، دی، سامان، سینا، شهر، گردشگری، ملت، ایران ونزوئلا، موسسه اعتباری ملل، موسسه اعتباری نور، بانکهای قرضالحسنه مهر ایران و رسالت منتشر شده است.
اما در فهرست تسهیلات غیرجاری، اسم بزرگترین بانک کشور (بانک ملی) و بانکهای بزرگی چون صادرات، تجارت، سرمایه، پارسیان، رفاه کارگران، توسعه تعاون، توسعه صادرات، صنعت و معدن و مسکن خالی است.
در شرایطی که تاکنون به اجرای انتشار فهرست تسهیلات کلان از جنبه تاخیر در انتشار فهرست، کامل نبودن و مبهم بودن اطلاعات، جای خالی برخی بانکها در فهرست مربوطه انتقاداتی مطرح میشود؛ بانک مرکزی توضیحاتی در این زمینه ارائه کرده است.
معاون نظارت بانک مرکزی علت تاخیر در انتشار اطلاعات بانکی ملی را نبود سامانهای برای شناسایی تسهیلات ذی نفعان واحد یا تعهدات اعلام و اظهار کرد که هم اکنون فرآیند دسته بندی و صحت سنجی اطلاعات ارسالی بانکها به بانک مرکزی به صورت دستی و رفت و برگشت اطلاعات انجام میشود که در این فرایند انتشار اطلاعات بانکهایی با سایز کوچک به سرعت انجام میشود اما بررسی اطلاعات بانکهای بزرگی همچون بانک ملی نیازمند زمان بیشتری است.
وی همچنین بیان کرد که بانک ملی اطلاعات خود را به بانک مرکزی ارسال کرده و فرآیند بررسی این اطلاعات در حال انجام است، اما به دلیل وجود برخی خطاها در اطلاعات ارسالی، فرایند رفت و برگشت و بررسی آن در حال انجام است که به زودی پس از صحت سنجی مجدد اطلاعات تسهیلات کلان بانک ملی نیز منتشر خواهد شد.
انتهای پیام