طبق اعلام مجمع بین‌المللی زباله الکتریکی

امسال ۵ میلیارد تلفن همراه دور ریخته می‌شود

مجمع بین‌المللی زباله الکتریکی و الکترونیکی (WEEE) اعلام کرد که امسال پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دستگاه تلفن همراه دورریخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، این برآورد بر اساس آمار تجارت جهانی بوده و گویای مشکلات زیست محیطی رو به رشد زباله الکترونیکی است. تحقیقات نشان می‌دهد بسیاری از افراد، گوشی‌های قدیمی خود را به جای بازیافت، نگه می‌دارند. مواد معدنی ارزشمند مانند مس در سیم یا کبالت در باتری‌های قابل شارژ که از زباله‌های الکترونیکی بازیافت نمی‌شوند، باید از معادن استخراج شوند.

پاسکال لورروی، مدیرکل WEEE اعلام کرد افراد معمولا به این حقیقت واقف نیستند که این مواد بی‌اهمیت، ارزش بسیار زیادی دارند و در سطح جهانی، حجم عظیمی را تشکیل می‌دهند.

برآورد می شود ۱۶ میلیارد دستگاه تلفن همراه در سطح جهانی وجود دارد و در اروپا تقریبا یک سوم از تلفنهای همراه دیگر استفاده نمی‌شوند.

مجمع WEEE اعلام کرده که تحقیقاتش حاکی از آن است که انباشت زباله الکتریکی و الکترونیکی از ماشینهای لباسشویی و تسترها تا تبلت‌ها و دستگاه جی پی اس، تا سال ۲۰۳۰ به ۷۴ میلیون تن در سال رشد خواهد کرد.

ماگدالنا چری تانوویچ از مجمع WEEE اظهار کرد: این دستگاه‌ها، منابع بسیار مهمی محسوب می‌شوند که می توانند در تولید دستگاه‌های الکترونیکی یا تجهیزات دیگری مانند توربین‌های بادی، باتری‌های خودروی برقی یا پنل‌های خورشیدی که همگی برای گذار دیجیتالی و سبز به جوامع کم کربن، اهمیت اساسی دارند، استفاده شوند.

بر اساس گزارش شبکه خبری بی بی سی، تنها بیش از ۱۷ درصد از زباله‌های الکترونیکی جهان به درستی بازیافت می‌شوند اما اتحادیه جهانی مخابرات، افزایش این رقم به ۳۰ درصد تا سال آینده را هدف گذاری کرده است. زباله‌های الکترونیکی با سریعترین نرخ رشد و پیچیدگی که دارند، بر سلامت انسان و محیط زیست تاثیر منفی گذاشته و می توانند حاوی مواد مضری باشند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۳ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1401072312112
  • خبرنگار : 71263